Keresztényi szempontból tényleg ilyen elítélendő, hogy a kutyám többet ér számomra egy idegen embernél?
Tegnap baráti körben feljött ez a "kit választanál, ha csak egyvalakit menthetnél meg" téma, és idővel előkerült ez a lehetőség is, hogy háziállatod vs. ismeretlen ember.
Van egy keresztény is a csoportban, és rajta kívül mindenki a háziállatra voksolt, ő viszont ettől gyakorlatilag teljesen kiborult, hogy milyen embertelenek vagyunk, nem ilyennek ismert minket, srb. Ijesztő volt...
Nem is ez a lényeg, hanem kérdés, minden keresztény hasonlóképp vélekedik? Másrészről ha igen, valaki megpróbálhatná elmagyarázni, miért rossz az, ha a saját kutyám, akihez érzelmi kötelékek fűznek, többet jelent nekem mint egy idegen, akiről semmit nem tudok?
Ég a ház és én a kutyád hozom ki, te meg fájdalmas kínok között égsz. De életben maradsz, összeégve. Biztos, hogy hálát mondasz nekem utána, hogy a kutya viszont ép és egészséges?
Próbáljuk már ki.
@ "szp72" nevű válaszoló a tökéletes keresztény nevelés mintapéldánya: aki nem ért egyet az egyházzal az nem érdemli ki az életet.
Hol írtam ilyet? Azt írtam, hogy még a hozzád hasonló súlyosan korlátoltaknak is kijár, hogy többre tartsuk az életét, mint egy kutyáét.
@ Mindeközben persze arra nincs válasz hogy miért tartja az egyház alacsonyabb rendűnek az állatokat.
Ez egy alaptétel, egy axióma, amit nem kérdőjelezünk meg. De nem csak a keresztények, hanem egyetlen normális ember se. Ezt a tételt csak az olyanok vonták kétségbe, mint a nácik, akiknek a patkányirtás vagy az emberirtás egyre megy.
"Ez egy alaptétel, egy axióma, amit nem kérdőjelezünk meg."
Pedig épp most derült ki, hogy van miért megkérdőjelezni, hiszen bár keresztényhez méltatlanul ítélkeztek itt felettem, mégsem tudja egyikőtök sem megindokolni hogy mitől érne többet egy ember élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!