Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy ateista át tudja magát...

Egy ateista át tudja magát nevelni kereszténnyé, ha rendszeresen jár misére és sok vallásos emberrel barátkozik?

Figyelt kérdés

Olvastam Pascal Fogadásáról. Ez egy elmélet, ami azt írja le, hogy egy ateistának is megéri kereszténnyé válnia, hiszen nem kerül olyan sok erőfeszítésbe, és ha mégis létezik Isten, akkor kisebb az esély rá így, hogy az ateista a Pokolra jut.

Az elmélet azt tanácsolja, hogyha az ateista nem képes spontán, valóban hinni Istenben, akkor rendszeresen járjon a templomban a misékre, barátkozzon a többi hívővel, és idővel a tettetés át fog alakulni valódi hitté, sikerül átnevelnie az elméjét, hogy őszintén higyjen Istenben.

Szerintetek ez lehetséges?

2018. márc. 20. 21:11
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Először is: miféle ateista?

Ha olyan, hogy vágyik a vallásra, de nem tanították meg neki - akkor egyértelmű, hogy igen.

Akkor ő hívő alkat, csak rossz helyre született.

Egy meggyőződéses ateista soha nem lesz hívő.

Pascal fogadása pedig a pokolba visz, csak szólok. Az isten NAGYON nem szereti az érdekből hívőket!

2018. márc. 20. 21:18
 2/32 anonim ***** válasza:
73%
Ha cinikusan áll a dologhoz, akkor bizonyára nem. Egyébként lehetséges, ha őszintén keresi Istent.
2018. márc. 20. 21:19
 3/32 anonim ***** válasza:
70%

Természetesen, ha egy hazugságot elégszer hall az ember, egy idő után elhiszi, akármennyire is ellenkezik a logikával.

A Pascal elmélet egy baromság, tekintve, hogy több tízezer (ha nem több) vallás létezik, ebből tegyük fel 500 mondja ki, hogy ha nem vagy abban a vallásban hívő, akkor Pokolra (vagy ahhoz hasonló helyre) jutsz, így egy kereszténynek is iszonyatosan kicsi esélye van rá, hogy oda kerüljön, ahová akar. Ennek értelmében egy ateista elég intelligens ahhoz, hogy ne éljen értelmetlen vakságban egy életen keresztül ok nélkül. :)

2018. márc. 20. 21:22
 4/32 anonim ***** válasza:
82%
Ez szerintem egy olyan téma, ami többeket érdekelne. Ha ateista vagy mindenképp próbáld ki. A helyedben (és ha időm is lenne rá) egyből többféle vallással is próbát tennék és leírnám hol mik történtek, milyen egy mise, milyenek a hívők, stb. Nem tudom meddig kellene eldöntődnie, hogy működik-e a fogadás része.
2018. márc. 20. 21:23
 5/32 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, nyilván nagyobb eséllyel lesz vallásos ha olyan közegben fordul meg.

De ez nem egy egyismeretlenes egyenlet.

2018. márc. 20. 21:23
 6/32 anonim ***** válasza:
77%
Ha akar hinni Istenben, akkor fog, ha nem akar, akkor viszont magyarázhatnak neki, sosem fog megtérni. Max ha erőszakosak vele, akkor úgy csinál mintha ő is hinne...
2018. márc. 20. 21:34
 7/32 anonim ***** válasza:
0%
hát csak nézzuk meg milyen sok hitetlen, koztuk ateista tér meg. Ha lenne errol statisztikai szám például, hogy hány ember tért meg az elmúlt egy évben (tudom ezt felmérni lehetlen, csak elméletben vegyuk) akkor szerintem leesne az állunk...
2018. márc. 20. 21:35
 8/32 anonim ***** válasza:
20%

"ha őszintén keresi Istent."

Mármint... MELYIKET?

Nincs 10000 vallás, csak olyan 8000 körül - de ebből csak az egyik a kereszténység, aminek van legalább 6000 irányzata!

Fizikai képtelenség mindet akár csak megismerni az életed során.

Hát még el is fogadni...

és jól írták: legalább 500 olyan vallás van, ami szerint ha nem azt választod, akkor kampec.

Pl. a Tollaskígyó személyesen tépi ki a szíved, ha nem őt tiszteled.

2018. márc. 20. 21:38
 9/32 anonim ***** válasza:
76%
Ahhoz, hogy valakinek legyen hite nem kell templom, mise. Nem kell "vallásos emberek"-kel barátkozni. Állítom nagyobb hitem van nekem úgy, hogy sosem járok templomba, mint azoknak a nyugdíjasoknak, akik a templomba járnak pletykálkodni.
2018. márc. 20. 21:44
 10/32 anonim ***** válasza:
80%

Csak akkor, ha ő akarja. De ha ő akarja, már eljutott arra a szintre, hogy keresi Istent, innentől pedig a kérdés értelmetlen.

Ha te a vallásos fél vagy és egy ateistára akarod ráerőltetni az akaradot, akinek a fent leírt bullshitet akarod beadni, jelzem, hogy előbb-utóbb az ateista fél sikítva fog menekülni tőled, így a kérdés szintén értelmetlenné válik.

Az, hogy a közösségnek jellemformáló ereje van, tény. Viszont, ha az egyén nem partner, sosem lesz az adott közösség része.

2018. márc. 20. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!