Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy vallásos és egy ateista...

Egy vallásos és egy ateista közötti párkapcsolat eleve kudarcra van ítélve?

Figyelt kérdés
Lehetőleg tapasztaltak írjanak, köszönöm előre is!
2018. febr. 23. 23:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Nem feltétlenül. De azért nyilvánvalóan jobb, ha azonos világnézete van a párnak.
2018. febr. 23. 23:19
 2/31 anonim ***** válasza:
90%
Nagymamám vallásos volt, nagypapa max. a karácsonyi éjféli misére ment el vele. Több mint 50 évig éltek - szerintem - boldog házasságban.
2018. febr. 23. 23:24
 3/31 anonim ***** válasza:
53%

Ugye tudod, hogy a „vallásos” meg az „ateista” jelző nem egymást kizáró tényező?

Ha pl mindketten zen buddhisták, akkor mindkettő vallásos is és ateista is.

2018. febr. 23. 23:40
 4/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó Válaszoló! Nem buddhistákról van szó.

Úgy is mondhatnám, hogy egy keresztény,vallását rendszeresen gyakorló illető és egy nem vallásos illetőról van szó.

2018. febr. 23. 23:58
 5/31 anonim ***** válasza:
66%

Úgy már más tészta. (csak azért kötöszködtem, mert nem árt a fogalmakkal azért tisztában lenni, mert úgy sok félreértés elkerülhető).

Szerintem az a helyzet, hogyha a két fél közül egyik sem erőszakos, hogy mindenáron megtérítse a másikat, hanem tiszteletben tartja a másik világképét, akkor nem kellene gond legyen.

2018. febr. 24. 00:30
 6/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz :)
2018. febr. 24. 01:15
 7/31 A kérdező kommentje:
Csak attól félek, hogy mire kiderül, hogy mégsem toleráljuk kellőképpen egymás világnézetét, talán már nagyon fájdalmas lesz a szakítás.
2018. febr. 24. 01:19
 8/31 Zenon ***** válasza:
62%
Nem. Amennyiben nem erőltetik rá egymásra a saját nézeteiket, személyiségileg simán kijöhetnek egymással. A párkapcsolat alapvető működése nem ettől függ.
2018. febr. 24. 06:20
 9/31 anonim ***** válasza:
49%

Én simán elfogadnám, ha a barátnőm ateista lenne, addíg amíg nincs baja az én vallásommal. Ha baja van, akor a válasz igen, kizáró tényező.

Persze az én oldalamról is mutatnék empàtiát, nem kényszeríteném imára/ templomba stb.

2018. febr. 24. 06:28
 10/31 anonim ***** válasza:
50%
Hát ez nagyon sok mindentől függ. Például egy ilyen fanatikus gyakori harcos ateistával biztos kudarc lenne, de egy normálissal, aki képes tisztletben tartani más véleményét, azzal nem.
2018. febr. 24. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!