Az iszlám miért nem liberalizálódott a kereszténységgel együtt?
Ahogy látom nem igazán ismered az iszlámot, csak a propagandát. Melyik versek szólítják fel a híveket az egyéb emberek meggyilkolására? Mert én csak olyanokat ismerek, amik háborús körülmények közt íródtok a támadók ellen. Máshol viszont csak azt olvastam, hogy egy ártatlan ember megölése az emberiség megölésével ér fel (5:32).
Ellenben tudok egy olyan könyvről, melyet hívei rendszerint a szeretet és béke könyvének állítanak be, de ennek ellenére több helyen is nyíltan elő van benne írva a más vallású csecsemők, idősek és nők lemészárlása az utolsó emberig (remélem nem kell mondanom, hogy melyik könyre gondolok).
Engem nem hat meg, hogy melyik mesekönyvet hozod fel ellenpéldaként, mindkettő egy olyan fertője az emberiségnek, ami milliók halálát hozta magával az évszázadok/ezredek során, ellenben semmi újat nem mutatott, amitől fejlődtünk volna fajként vagy közösségként.
Érdekes, hogy az én (számodra ismeretlen) forrásaim nevezed propagandának, miközben te is propagandát gyártasz.
Ha keresztény lennél ugyanezzel a destruktív fertőhirdető propagandát támogató mentalitással, akkor a képed így nézne ki:
Érdekes a hasonlóság, nem?
"2:216: Megíratott néktek a harc, s ez gyűlöletes néktek.
Megesik, hogy gyűlöltök valamit, s ez jó néktek, s
megesik, hogy szerettek valamit, s ez bűn néktek.
Allah tudja, s ti nem tudjátok."
Ezt például háborúmentes időszakaszban (tiltott hónap) írták, akkor, amikor Mohamed kifosztott egy mekkai karavánt és annak vezetőjét meggyilkolta.
"3:56: S kik hitetlenkednek, hát megbűnhődtetem őket szörnyű bűnhődéssel az Evilágon és a Túlvilágon, és nem lesz nekik pártfogó"
Értem én, hogy ugyanaz a felállás, mint a keresztény istennél, aki nem hisz az szenved a túlvilágon, aki hisz az boldog lesz, de mire vonatkozik az "Evilágon" rész? Ezt most tőled, feltehetőleg muzulmántól kérdezem érdeklődőként. Nem hiszek, ahogy Európában rengetegen, mégsem bűnhődünk szörnyűen, teljes békességben éljük az életünket egyenlőre, ellenben a hívőivel, akik évszázadokon keresztül háborúznak az épp aktuális ellenségükkel, hogy is van ez?
Ezt másoknak mondom, akik esetleg olvassák és nem ismerik olyan láthatóan kitűnően a Koránt mint a kedves vitapartnerem: Ez a rész a Jézustagadókra vonatkozik, nem Allahra vagy Mohamedre.
"3:151: S vetünk szívébe azoknak, kik hitetlenek rettegést,
miáltal bálványokat állítottak Allah mellé, melyeknek
nem adatott hatalom. Hajlékuk Pokol, s nyomor
lakhelye a rossztevőknek."
Érdekes, a béke vallása rettegést akar vetni a szívünkbe? Milyen fura anomália ez, nemde?
Kezdek fáradt lenni, szóval ezt befejezem itt, de ha szeretnéd, akkor holnap még 5x ennyit küldök neked, ha attól lenyugszik a lelked, és elfogadod, hogy a Korán egy erőszakra sarkalló undormány, nincs "más értelmezés" ezeknél a részeknél, amiket írtam, és azoknál sem, amiket igény szerint holnap írnék, elolvastam a környező részeket is és az ezeket körülvevő történeteket/indokokat, amiért íródtak, ha valakinek kételyei vannak, javaslom tegyen hasonlóan.
"akkor holnap még 5x ennyit küldök neked, ha attól lenyugszik a lelked, és elfogadod, hogy a Korán egy erőszakra sarkalló undormány, nincs "más értelmezés" ezeknél a részeknél, amiket írtam"
70% -os , nem olvastad te el a Koránt csak valami iszlámellenes szennylapot. Azok szokása hogy kiragadnak néhány verset a szövegkörnyezetből és saját elképzelésük szerint értelmezik. Ha tényleg elolvastad volna a Koránt akkor tudnád hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak háború esetén.
Mindig jön egy hozzád hasonló "iszlámszakértő" aki ugyan soha nem olvasta a Koránt, de jobban tudja mit ír mint azok akik minden nap olvassák.
Látszik mekkor lövésed sincs arról miről beszélsz. A linkelt képeden mégcsak nem is Korán idézet van, hanem valami Ibn Isaaq, aki fogalmam sincs ki, de hogy igaz-e egyáltalán a vers az se biztos, de nem is lényeg, mert csak a Korén számít hitelesnek.
Amiket linkeltél azokat meg nem ártana tényleg elolvani elejétől végig, mert ahogyan a 38%-os is mondja mind háborúra vonatkozik, olyanok ellen, akik megtámadják a muszlimokat. Hisz a Korán világosan leírja a 2:190-ben, hogy háborút kezdeni tilos!
Ellenben a zsidó-bibliában amikor Jahve előírja, hogy jerikói csecsemőket mészároljonak le és kánaáni úkszülöttekre és idősekre támadjanak rá és irtsák őket ki az utolsó emberig ott már ugyanez nem mondható el. Onnan is idézhetnél ha már itt tartunk.
Küldhetsz nyugodtan félrefordításokat és kiollózásokat ezrével. Max nevetni (vagy sírni) fogok rajtuk (mint már vagy ezredszerre). De akkor készülj fel rá, hogy én is mutatni fogok egy pár dolgot a zsidó-bibliátokból.
Húha, nehéz esetek vagytok, hát jó.
Akkor nem küldök többet, látom ezeket sem olvastátok el, az egész Koránt belinkeljem? Akkor lehetne csak megoldani, hogy ne "kivágjam" a részeket, mivel teljesen más a felépítése, mint mondjuk a bibliának.
Az általam említett részeknél nem volt háború, találtam olyat is, ami arra vonatkozik, de azt szándékosan nem linkeltem, mivel veletek ellentétben én nem propagandát szeretnék gyártani, de még azt is leírtam, hogy támogatom, hogy az emberek olvassák el az egész marhaságot.
Felőlem küldj amennyit akarsz, hidegen hagy mennyire húzza le az egyik mesekönyv hívője a másik mesekönyvet, de annyit azért elmondanék, hogy ugyanezt ők is elmondhatják (el is mondják, mikor szidom a vallásukat, ugyanolyanok vagytok, nem érdekes mennyire hasonlóan védi az ember a bizonyíték hiányában "létező" dolgokat? Kell egy kis nyereségérzet, hogy folytatni tudjátok a hitet gondolom), nekik is több ponton tiltja a bibliájuk a másokban való kártevést, az elméleted szerint a tiltás pedig nagyobb erővel ér, mint a harcra szólító parancs, nemde?
"Mindig jön egy hozzád hasonló "iszlámszakértő" aki ugyan soha nem olvasta a Koránt, de jobban tudja mit ír mint azok akik minden nap olvassák."
Nehéz felfogásod lehet, ha ennyiszer el kell olvasnod egy nem is annyira nehezen feldolgozható művet. Ti hányszor olvastátok a bibliát? Vagy bármely vallás könyvét, amit előszeretettel visztek le a Korán szintje alá és deklaráljátok tiéteket az egyetlen igaz könyvnek?
A belinkelt képért pedig nem vállalok felelősséget, de nem is ez volt a lényege, látom nehezen megy az értelmezés.
Csak rágugliztam, hogy "bible vs quran", és rögtön a te képedhez hasonló szennyek százai jelentek meg, aminek egyetlen célja, hogy magasztalja saját- és szidja más meséjét.
De egyébként Ibn Ishaq, akitől elméletileg az idézet van (mégegyszer, nem vagyok benne biztos, nem is ez volt a lényege) i.sz. után 700-as években élő muszlim történész volt, aki többek közt a Mohamed Élete című művet írta és javarészt elfogadott a muszlimok körében, meg is lepett, hogy nem ismered, de gondolom ilyen egy díszmuszlim, " csak a Korán számít hitelesnek ".
Úgy gondolom, hogy ebből a vitából semmi olyat nem tanultam, ami vagy a témával kapcsolatban, vagy bárhogy máshogy is adott volna egy pluszt, a világnézetem ugyanaz maradt, én pedig azért szoktam vitázni, hogy fejlődjek emberileg, nem azért, hogy nyerjek, így ha továbbra is az agymosott muszlimok szóról szóra betanított "érveit" mondanátok, amiket már ezerszer láthattunk, ne is fáradjatok.
Ellenben ha olyan információval is rendelkeztek, ami segítene a muszlimok jobb szemmel való megítélésében, nem csak a tovább degradálásában, azt szívesen olvasnám én is, meg gondolom mások is.
"Ellenben ha olyan információval is rendelkeztek, ami segítene a muszlimok jobb szemmel való megítélésében, nem csak a tovább degradálásában, azt szívesen olvasnám én is, meg gondolom mások is."
Nem kell itt színészkedned mert szánalmas. Hány muszlimot ismersz személyesen? Egyet sem? Mondjuk egyértelmű hogy nem is akarsz mást csak gyűlölködni. Sikerült kigugliznod egy iszlámellenes szennylapot ahonnan kiragadtál néhány verset. Fantasztikus teljesítmény. Már ezerszer el lett mondva hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak háborús konfliktus esetében. Általában gyorsan kiderül hogy a hozzád hasonlók sosem olvasták a Koránt.
Egyébként nem kell sok ész ahhoz, hogy kiderüljön, hazugságokat állítasz. És mégcsak a Koránt sem kell elolvasni ehhez. Ha úgy van ahogy mondod, miért nem indult el 1,8 milliárd muszlim hitetleneket gyilkolni? Ezek szerint a muszlimok 99,9%-a nem tudja jól értelmezni a Koránt, de te igen, és még néhány elmebeteg terroristának, és mindezt úgy hogy el sem olvastátok a Koránt :)
Na jó, ez kezd szánalmas lenni, de akkor már visszakérdezek egy utolsót, és itt le is zárom, mert undorítóan személyeskedők és alaptalanul feltételezők vagytok.
Véleményetek szerint miért nem mennek a keresztények hitetleneket gyilkolni? Elvégre állításotok szerint (és egyébként tényleg) az ő könyvük is előírja.
Nem kell egyébként intelligensnek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk a válaszra, de rátok hagyom.
(Egyébként 2 muszlimot ismerek személyesen, csak hogy válaszoljak a kérdésedre, amit magadnak már tévesen megválaszoltál, mert neked nincs szükséged válaszokra vagy tényekre, ezért is hiszel abban, amiben)
Bye.
"Véleményetek szerint miért nem mennek a keresztények hitetleneket gyilkolni? Elvégre állításotok szerint (és egyébként tényleg) az ő könyvük is előírja."
A Bibliában valóban vannak tömeggyilkolásra felszólító versek és a keresztények mentek is gyilkolni. Nem csak a keresztes hadjáratok idején. 1995 Srebrenica mond neked valamit. A legutóbbi Európai népirtás. A keresztény szerbek sok ezer muszlimot zártak koncentrációs táborokba és gyilkoltak meg. Folyamatosan találnak tömegsírokat még most is.
"Egyébként 2 muszlimot ismerek személyesen, csak hogy válaszoljak a kérdésedre, amit magadnak már tévesen megválaszoltál,"
Tényleg? Akkor hogy lehet hogy téged nem mészároltak le hiszen hitetlen vagy és neki szerinted ez elő van írva? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!