Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak Keresztények! Nekünk...

Csak Keresztények! Nekünk tilos a maszturbàció? Ha igen miért?

Figyelt kérdés

2018. márc. 14. 17:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:

"Nem, tévedsz. 4 feleség volt engedélyezve, a nagy férfihalandóság miatt (háborúk)."

Gondolom nálad az ész van tiltva fejben, mert ilyet egyik linkeden se idéznek a Bibliából.

szept. 30. 00:04
 52/69 anonim ***** válasza:
52%

"Akkor Jézus és Pál apostol is ördögi dolgokat tanított, mert mind a ketten pozitívan hivatkoztak a cölibátusra. Olvasgasd Isten szavát, mert láthatóan nem ismered."

Pál apostol nem tiltotta sosem a házasságot. Az 1 korintus 7-ben fejtegeti annak előnyeit és hátrányait. Amikor ezt a levelet írta, és megemlíti, hogy az idő rövidre van szabva, azért mondja, mert egy speciális helyzet állt elő, ugyanis elkezdték üldözni a keresztényeket. Ezért is írta, hogy jobb annak, aki nem házasodik meg (jelen körülmények között...)

De ugyanitt ezt is írja:

"De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje."

"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

És ez a lelki vezetőkre is vonatkozik (direkt nem papokat írok, mert az új szovetségben már nincsenek papok, mivel nincs többé szükség áldozni, mert Jézus Krisztus Isteni mivoltából adódóan az ő áldozata tökéletes volt, egyszeri és megismételhetetlen, nem kell kiegészíteni, toldozgatni-foltozgatni (olvasd el a zsidó levelet és megérted). Helyette úrvacsora van, ahol Jézus áldozatáról emlékezünk meg hálaadással)

Pál 3 vezető tisztségről beszél, úgymint:

-tanító presbiter, magyarul lelkipásztor (eπίσκοπος-episzkoposz, vagyis "felvigyázó", püspöknek is fordítják)

-kormányzó presbiter (πρεσβύτερος-presbuterosz azaz a vének)

-diakónus (segítő, szolgáló)

Róluk azt írja, hogy a presbiterek egy feleségűek legyenek (ami két dolgot foglal magába: nem kötelezi a cölibátust, és tiltja a poligámiát)

Ha már itt tartunk Péter apostol, az egyik episcoposz is házas volt. (Akit az első pápának tartanak, de pápaságról megint csak nincs szó a bibliában, sem semmi féle hierarchia rendszerről...)

Szóval vissza a maszturbációhoz... :)

Az ember alapjába véve szexuális lénynek van teremtve. Isten így teremtett, pont. Ezért nem szabad tíltani a házasságot. A papi cölibátust azért találták ki, hogy az egyházi vagyon egybe maradjon.

Pál apostol azt is mondja, hogy neki jobb, ha nőtlen marad, mert ő kegyelmi ajándékot kapott Istentől. Igen ám, de milyen szolgálatot végzett eközben? Hányszor zárták börtönbe, tartották fogságban, hajótörést szenvedett, megkorbácsolták, megkövezték, bejárta a fél világot. Pál jobbnak látta, ha ezt egyedül csinálja végig és megkímél egy házastársat ettől a "mozgalmas" élettől.

Ő maga így látta jobbnak, ez az ő döntése, az ő választása volt, ezt saját maga szájával mondja.

És mindemellett azt is elmondja, hogy nem vétkezik senki, aki nem így dönt, aki megházasodik.

Szóval ha szekszuális vágyaim vannak és nem bírok az önkielégítéssel, akkor hajrá-hajrá, dolgozzak azon, hogy találjak egy hozzám illő tarsat.

(A bibliát nem ismerő voltam)

okt. 25. 06:55
 53/69 anonim ***** válasza:

A cölibátust nem azért találták ki, hogy "az egyházi vagyon egybe maradjon"

A szexuális önmegtartóztatás minden földrészen, vallásban, hitvilágban ismert fontos tényező, mely a szakralitához, a felsőbb rendhez, Istenhez való kapcsolódás lényeges segítő eleme.

okt. 25. 13:30
 54/69 anonim ***** válasza:

#53-as nem jelenti, hogy tilos a keresztényeknek.

A szellemi vezetőknél kiemelt szerepű az önmegtartóztatás hiszen mások számára kell hitelese kövzetíteni.... egy darabig

...de mivel végső soron igazán közvetítők nélkül kell kapcsolatot teremtenünk Istennel, mindenkinél el(kell)jöjjön az az élet szakasz, mikor a testi élvezeteknél fontossabbá válik a transzcendes felé való törekvés.

Nem véletlen, hogy régi hagyományokban az emberélet egyes szakaszainak sajátos feladatait tartották számon. Idős korban a közösség szolgálata a felhalmazott élettapasztalat által, az öregkor pedig az Istenfelé azaz befelé fordulás időszaka - a közösségek világi részeiben is.

okt. 25. 13:45
 55/69 anonim ***** válasza:

Jézus tekintetében meg csak annyit, hogy a Biblia első oldalán ezt olvashatjuk:

"Akkor ezt mondta Isten: ALKOSSUNK embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, FÉRFIvá és NŐvé teremtette őket."

"ALKOSSUNK": Itt a biblia királyi többesben használja ezt a szót, vagyis azt jelenti, hogy a teremtéskor ott volt az Atya, a Fiú és a szentlélek. Tehát Ők együttesen hozták létre ezt a teremtett világot. Az ember férfivá és nővé lett teremtve.

Meredek lesz, amit mondok:

Jézus teremtett a fiúknak fütyit, a lányoknak puncit, csak szólok...

Sőt ő teremtette belénk a szexuális vagyat, és az első parancs, amit az ember kapott, hogy szaporodjon és sokasodjon. És igen, Isten látta, hogy ez mind jó, amit teremtett, és gyönyörködik benne.

Azaz amikor én vágyok a feleségemre és szeretkezünk és gyönyörködunk egymás testében, akkor ebben az aktusban Jézus is velünk együtt örül.

Az, hogy Jézus cölibátusban élt, az megintcsak azért volt, mert neki egészen más küldetés adatott. Neki fiatalon meg kellett halnia és meg kellett váltani a világot, és ezt pontosan jól tudta. Őt is sokat üldözték, sok helyen járt, tanítványokat képzett ki, sokszor nem volt hol lehajtania a fejét.

Mivel ő is emberi testet öltött, egész biztos vagyok benne, hogy tudta mit jelent a szexuális vágy. De neki is megadatott a küldetéséhez az a kegyelmi ajándék, ami Pálnak, hogy nem "égtek", hogy nem gondoltak állandóan a szexre.

Mivel tudja mit jelent a szexuális vágy, és tudja, hogy milyen nehéz, amikor már napok óta próbálom megtartóztatni magam, és meg tud érteni a harcaimban. És bátran járulhatok az ő kegyelmi királyi széke elé, és leborulhatok. És elmondhatom neki, hogy nem bírom, és segítsen, mert nélküle erőtlen vagyok.

A keresztyén ember élete csupa lelki harc. És ebbe beletartozik az önkielégítéssel való harc is. És van úgy, hogy elbukok. De Isten irántam való szeretete nem ettől fog függeni. Hanem mert megigérte, hogy örökkévaló szeretettel fog szeretni, és ebbe kapaszkodok. És hálából próbálok kitartani a harcaimban, ami hol jobban megy, hol kevesbé.

Ha az emberek jobban ismernék a Bibliát, és nem mindenféle emberek kreálta dogmatikákat, hagyományokat követnének, akkor jobban megismernék Istent, és kevesebb valláskárosult besavanyodott, szorongó, penészvirág keresztény lenne.

Ha mélyen megismernék Isten végtelen szeretetét, irgalmát, kegyelmét, amit legjobban abban mutatott meg, hogy értünk áldozta azt, amit a legjobban szeretett, akkor tele lennénk örömmel és hálával.

Egy dolog volt amit Jézus nagyon utált: a képmutatás! Amikor mást mutatsz, mint ami valójában vagy.

A butaságot elnézte, de amikor valaki szándékosan mást mutatott, mint ami, azt nem hagyta szó nélkül. Jézus lézerpontosan tudja, mi van a szívedben, előle nem tudod elrejteni. Úgyhogy az a legbölcsebb, ha neki elmondod, mivel küzdesz. Ezt jelenti kijönni a sötétségből a világosságba. Igen, öszintén megvallom, hogy nekem problémát jelent az önkielégítés, ami csupa jó érzéssel tölt el, mivel ezek az érzések belém vannak kódolva. Csak a bűn miatt célt teveszt ez az örömszerzési forma. Bűn alá rekesztett világban élünk, ahol folyamatosan bombáznak bűnös kívánságok (ami alapvetően meg jó és édes a házastársammal)

És csoda ha elbukunk? Csak az nem bukik el, aki már megdicsőult. De ilyen meg nincsen, csak a menyországban.

Szóval Istennel nyugodtan mindig megbeszélhetem ezeket, nem kell állandóan szégyenkeznem. Tökéletes majd odaát leszek, ott megszűnnek a lelki harcok is, és végre megpihenhet a lelkem.

okt. 25. 13:45
 56/69 anonim ***** válasza:

53"

János 14:6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni. Ha valóban ismernétek engem, akkor az Atyát is ismernétek."

Nem segít a szexuális önmegtartóztatás Istenhez jobban kapcsolódni...

Jézus az egyetlen út az Atyához.

Jézus azt mondja, hogy nem az egészségeseknek van szüksegük orvosra, hanem a betegeknek. Nem a tökéleteseknek van szükségük az Emberfiára, hanem a bűnösöknek.

A bűnösöknek van szükségük megváltásra és gyógyulasra. Kik nyernek megváltást? Akik belátják, hogy tökéletlenek, hogy beteg a lelkük, és szükségük van orvosra, Jézus azoknak ad gyógyulast, megváltást. Jézus ezekért a bűnösökért -akik bevallják a bűneiket, és megvallják, hogy szükségük van segítségre- ment a keresztfára, és vállalta magára a bűneik büntetését, és ezzel kiengesztelte a Szent Atya Istent. Így, így tudok kapcsolódni Istenhez, hogy elfogadom, hogy Jézus miattam, a bűneimért halt meg. Ezt jelenti, hogy Jézus az út, és senki nem mehet nélküle az Atyához...

okt. 25. 14:11
 57/69 anonim ***** válasza:

54"

Nem lehet külön választani a testet a lélektől. Isten teremtette mindkettőt, és ez így van jól.

Öregségünkre ugyanolyan természetes ha vannak testi vágyaink, mint fiatal korunkba. Annyi van, hogy a test megfárad, és emiatt lehet nem olyan intenzívek már ezek a vágyak.

De nem baj, ha vannak ezek a vág,ak, teljesen normális. Remélem 80 éves koromban is kívánni fogjuk a szexet a feleségemmel, ha megerjük :)))

Isten azert adta, hogy örömünket leljük benne.

A test ugyanolyan értékű, és fontos, mint a lélek. Ezért is lesz feltámadás, és akik Isten gyermekei, azok kapnak egy tökéletes, bűntelen, megdicsőült testet majd, ami úgy fog kinézni, mint a mostani, csak hibátlan lesz.

okt. 25. 14:23
 58/69 anonim ***** válasza:

"A bibliát nem ismerő voltam"

Talán úgy helyesebb, hogy ismered, de manipulálni akarod annak értelmezését, illetve megtéveszteni az embereket.

"Pál apostol nem tiltotta sosem a házasságot."

Ilyet írt valaki?

"azért mondja, mert egy speciális helyzet állt elő, ugyanis elkezdték üldözni a keresztényeket. Ezért is írta..."

Akkor leírta volna okát, ha ez lenne. Ez inkább a saját belemagyarázásod.

"És ez a lelki vezetőkre is vonatkozik"

Értem, tehát nem hogy nem tiltja, de már Pál szerinted mindenkit is házasságra kötelez. Ellent mondva Krisztusnak, aki szerint helyes, hogy valaki önként mond le a házasságról a mennyek országáért.

"Ha már itt tartunk Péter apostol, az egyik episcoposz is házas volt."

Péter már házas volt elhívása előtt is. Pál elhívása előtt nem volt házas, utólag pedig nem házasodott meg.

"A papi cölibátust azért találták ki, hogy az egyházi vagyon egybe maradjon."

Nem tudtam, hogy ez a komcsi baromság még mindig ennyire él a buta emberek fejében... Magyarázza már meg valaki, hogy a jó fenébe örökölhetné a pap gyereke az egyházi vagyont? A görög katolikus papok házasodhatnak. Ott akkor az egyik gyerek viszi a templomot, másik az egyházi földeket? A következő pap meg buszmegállóban misézik majd?

Az emberi sötétség határtalan...

Nézd el, hogy tovább nem is olvasom amiket írtál, ez kritikán aluli, egy szint alá meg nem szeretnék menni.

okt. 25. 15:30
 59/69 anonim ***** válasza:
0%

58"

Szerintem sincs értelme a tovabbi kommunikációnknak, mert nem tudom eldönteni, hogy valóban nem tudod ertelmezni, amit írtam, vagy szandékosan fordítod ki a szavaimat.

És még valami. Az önigazultság és a beképzeltség viszont az egyik legnagyobb akadáj, hogy valóban megismerd Istent. Ezen elgondolkoznék a helyedben.

okt. 25. 17:50
 60/69 anonim ***** válasza:

"Ezen elgondolkoznék a helyedben."

Neked sem ártana, amilyen dölyfösen és tele gonosz előítélettel, rosszindulattal írsz.

okt. 25. 17:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!