Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tagadja rengeteg hívő a...

Miért tagadja rengeteg hívő a tudomány állításait?

Figyelt kérdés
A tudomány ugyebár nem nyilatkozik istenről, de az anyagi világ dolgaiban tett kijelentéseit kőkemény bizonyítékokkal, dokumentációkkal és újra megismételhető kísérletekkel támasztja alá.
2018. márc. 8. 16:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Én hívő vagyok, és emiatt rajongok a természettudományokért. Látni azt a csodálatos, kifinomult szabályosságot, amilyennek teremtette Isten a világot és a benne létezőket, mindig csodálattal tölt el.

Szinte kötelességemnek érzem folyamatosan tanulni a fizikát, kémiát, genetikát, stb...

2018. márc. 8. 17:47
 2/20 anonim ***** válasza:
77%

Ha az ember hite olyan kérdéseket is megválaszol, amik tudományos módszerekkel vizsgálhatóak, és a hit más választ ad, mint a tudomány, akkor ez azt jelentené hogy az ember hite, amire akár éveket, évtizedeket fordított az életéből, teljesen valótlan. Ezzel azért nehéz szembenézni.

Vannak akik addig játszanak a fogalmakkal, jelképes értelmezésekkel, amíg valahogy összeegyeztezik a valóságot a hitükkel.

Mások szilárdan ragaszkodnak a hitükhöz, és inkább kreálnak maguknak egy képzeletbeli világot, amelyből kizárják a hitükkel összeegyeztethetetlen tények létét.

2018. márc. 8. 18:30
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Mert ütközik két ellentétes világkép.
2018. márc. 8. 19:08
 4/20 anonim ***** válasza:
85%

Ezt én sem értem. Viszont hívő emberként ezt egy nagyon kicsi kisebbségnek látom.

Sokkal több az olyan ember (legyen ateista vagy sem) aki hisz a horoszkópokban, homeopátiában, jóslásban, meg ilyen modern baromságokban, mint aki mondjuk az evolúciót elutasítja mert kreacionista.

2018. márc. 8. 19:17
 5/20 Pietrosol ***** válasza:
81%

Szia!

Szerintem olyan rengetegen nem lehetnek.

2018. márc. 8. 19:18
 6/20 anonim ***** válasza:
72%

Ja igen, ez azért jogos amit itt említettek többen is. Akik ennyire bigott módon gondolkoznak, ők csak egy kisebbség, csak épp hangos kisebbség.

Amúgy is egyre fogynak, nem szabad abba a hibába esni hogy egy teljes vallásról néhány fanatikus szélsőséged alapján alkot véleményt az ember!

2018. márc. 8. 19:32
 7/20 anonim ***** válasza:
20%

Te ugye nem az evolúciót mondod megismételhető kísérletnek megdönthetetlen bizonyítékokkal? :)))))

Legalább ismernéd már a hited alapját. Mert hogy az evolúció csak feltételezés, bizonyíték nulla darab van rá. Még a tudósok sem egyeznek ennek a feltételezésnek a forgatókönyvében.

2018. márc. 8. 21:39
 8/20 anonim ***** válasza:
69%

"Te ugye nem az evolúciót mondod megismételhető kísérletnek megdönthetetlen bizonyítékokkal? "

Pedig éppenséggel így van. Evolúció = variáció, replikáció, szelekció. Bármelyik eleme megismételhető és számtalan alkalommal megfigyelt, sőt, tudatosan felhasznált, működő folyamat.

Nem tudom milyen vitáról beszélsz, az evolúció léte már rég nem tudományos kérdés. Néhány tudós próbálja csak tagadni, de ők is vallási alapon teszik, tudományos alapon senki semmit nem tudott eddig felmutatni az evolúció ellen.

2018. márc. 8. 22:08
 9/20 A kérdező kommentje:

"Ezt én sem értem. Viszont hívő emberként ezt egy nagyon kicsi kisebbségnek látom" Na ha szerinted tényleg így van akkor épp itt láthatsz egyet 7#-eske személyében. :D

Annyira nem lehetnek kevesen ha még ez alatt a kérdés alatt is megjelenik egy nem?

2018. márc. 8. 23:57
 10/20 anonim ***** válasza:
58%

Alapvetően a tudomány és a hit nem áll ellentétben egymással, gondoljunk csak arra, hogy a történelemben a tudomány élén nagyon sokáig a szerzetesek álltak, az oktatás élén pedig az egyház. Nem csak hatalmi okok miatt, hanem progresszívan hozzájárultak a tudományos élethez. A sötét középkorban pedig az iszlám világban volt a tudomány legdinamikusabb fejlődése. A természet ismerése nem bűn volt, hanem erény.

Igen, a mai politikai berendezkedés úgy áll, hogy a vallásos csoportokat próbálják a tudományok ellen hangolni. Ez szomorú, de szerencsére csak részben sikerül.

Több milliárd vallásos ember van a földön, és a töredéke se hiszi azt el, hogy lapos a föld. Ez már progresszió, lehet örülni. Bár számomra még mindig furcsa, hogy vannak olyanok (7#), akik "nem hisznek" az evolúcióban, közülük pedig még olyanok is kikerülnek, akik ezzel együtt tiltakoznak a növények genetikai módosítása ellen.

A tudomány a >megfigyelt< természeti jelenségek feljegyzéséről és annak modellezéséről szól. Mivel megfigyelni csak létező jelenségeket lehet, ezért a megfigyelt jelenségek nyilvánvalóan tények is. Ha már szóba került: az evolúció konkrétan elmélet és tény is egyszerre. Amiről a 7# hablatyol, az a hipotézis, csak sajnos mivel semmi köze nincs a tudományokhoz, ezért fogalma sincs, hogy miről beszél.

2018. márc. 8. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!