Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki nem hajlamos a...

Ha valaki nem hajlamos a hitre, az garantáltan elkárhozik?

Figyelt kérdés

Hiszen nem vagyunk egyformák, vannak hívők, és vannak szkeptikus beállítottságú emberek is. Ilyen vagyok például én is, de sokan mások is.

Életem 40+ éve alatt soha nem éreztem arra késztetést hogy higgyek valami láthatatlan teremtőben. Gyakorlatilag mindig is az a típusú ember voltam, aki inkább kétszer is megkérdőjelez valamit, minthogy komolyan vegyen valami valótlant.

Így persze sosem lettem hívő.

A minap egy teológiát végzett ismerősöm azt találta mondani, az ő Istene mindenkit meg akar menteni. Ellenben arra már nem tudott mit felelni, hogy akkor mi a terve az Istenének a hozzám hasonló emberek megmentésére? Mert igen komoly hányadát képviseljük az emberiségnek, akik legfeljebb akkor térnének meg, ha bebizonyosodna, hogy Isten létezik, csak úgy, semmi alap nélkül hinni nem tudunk.

2018. febr. 16. 11:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Kérdező teljesen tévesen gondolkodik. A hit Istenben akkor teljes, ha a bibliai ige üzenete által fejlődik ki /a hit hallásból van, a hallás Isten igéje által - római levél/, enélkül az istenhit érzelmi alapú és saját elképzelés szerinti, ahány ember annyiféle. Ha találkozott a bibliai üzenettel és nem kell neki, ebben az állapotában elkárhozik. A Biblia nem társasjáték, hogy komolytalannak vegyük a hozzáállásunk minőségét. A tetteinkért felelnünk kell. Isten azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön, de az ő akarata nem kényszerítő akarat, hanem a kedvessége kinyilvánítása. Ha Isten bebizonyosodna hogy van, akkor megtérne az ilyen ember? Nem az Isten léte nincs bizonyítva, hanem a bizonyítékot nem fogadja el annak, hanem kritizálja. Róma 1:20-al bizonyít Isten, akinek ez nem bizonyíték, az Isten magáról adott bizonyítékát fikázza. Duplán menthetetlen! És a te létezésedet mivel bizonyítod egy más galaxisban élő intelligens lénynek, aki nem láthat téged? Ha küldesz magadról információt, valamit, amit alkottál, arra azt mondja: ez nem bizonyíték, magától lett, kifejlődött, stb. Te ugyanezt csinálod Istennel!
2018. febr. 18. 00:35
 22/25 A kérdező kommentje:

Akkor a keresztény Isten lehet a valaha kitalált leglustább istenkép, hisz ennyire tudja mit akar, de tenni érte? Na az már felejtős...

Egy könyv, aminek az igazát semmi nem bizonyítja, nem minősül bizonyítéknak.

2018. febr. 18. 09:41
 23/25 imakommandós ***** válasza:
Aki az igazságból való az hallgat a küldötteinek a szavára is, a többiek pedig megmaradnak a büneikben.
2018. febr. 18. 16:34
 24/25 anonim ***** válasza:
Nem kell foglalkozni a bigott keresztényekkel. Ha ugy érzed hogy egy idegen, külső erő akar a hit felé kényszeríteni (amit sok vallásos ember képvisel a beszédével) akkor állj ellen.
2019. jan. 28. 07:12
 25/25 világvége1 ***** válasza:
A jók egy idő után felveszik a kapcsolatot Istennel. Nem lehetséges a megtérés – a gonosz nem változik meg.
2020. jún. 7. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!