Ha valaki nem hajlamos a hitre, az garantáltan elkárhozik?
Hiszen nem vagyunk egyformák, vannak hívők, és vannak szkeptikus beállítottságú emberek is. Ilyen vagyok például én is, de sokan mások is.
Életem 40+ éve alatt soha nem éreztem arra késztetést hogy higgyek valami láthatatlan teremtőben. Gyakorlatilag mindig is az a típusú ember voltam, aki inkább kétszer is megkérdőjelez valamit, minthogy komolyan vegyen valami valótlant.
Így persze sosem lettem hívő.
A minap egy teológiát végzett ismerősöm azt találta mondani, az ő Istene mindenkit meg akar menteni. Ellenben arra már nem tudott mit felelni, hogy akkor mi a terve az Istenének a hozzám hasonló emberek megmentésére? Mert igen komoly hányadát képviseljük az emberiségnek, akik legfeljebb akkor térnének meg, ha bebizonyosodna, hogy Isten létezik, csak úgy, semmi alap nélkül hinni nem tudunk.
Akkor a keresztény Isten lehet a valaha kitalált leglustább istenkép, hisz ennyire tudja mit akar, de tenni érte? Na az már felejtős...
Egy könyv, aminek az igazát semmi nem bizonyítja, nem minősül bizonyítéknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!