Ha nem adsz igazat egy hívő embernek miért veszi sértésnek?
illetve műveletlenebb hívők vallják a KREACIONIZMUST ***
Öngól magamnak :D
Elnézést
A hit elég kényes téma, hiszen (attól függetlenül, hogy tényleg igaz, vagy sem) csak a fejedben létezik. A hívőknek nincs egy mindent igazoló ütőkártyájuk, amivel előállhatnának a hitük védelme érdekében, szóval azok, akiknek gyenge a hitük, általában rosszul reagálnak, mikor valaki más véleményen van, mint ők. Az ilyen emberek, még ha nem is tudatosul bennük, félnek, hogy egy kis nyomás hatására összedől a hitük, ezért fontos nekik a környezetük megerősítése, hiszen ha mindenki más is hisz Istenben, akkor neki sem kell aggódnia.
Viszont azok, akiket nem a csordaszellem motivál hanem mély és belülről fakadó a hitük, nem fognak akadékoskodni, ha valakinek más a világnézetük. Bár tény, hogy az ilyen ritkaság számba megy.
ma 14:06
Nos én nem is általánosítok mert ugye vannak megszállottak is,és pont akivel beszélgettem ő mondta azt is,hogy az ateisták nem lehetnek boldogok mert ő nem tudná pl isten nélkül elképzelni az életet,és az ateista nem boldog,meg az ateista ez meg az...
Mondjuk szerintem a vallások sorsa kb. az lesz mint a japánoknál a sintoizmusé. Nem vallásként fognak hinni benne az emberek, hanem inkább csak kulturális örökségként ápolják majd, úgy hogy azért valamennyire marad szerencsehozó kabala szerepe is.
Végülis nem vallásosként mi is gyújtunk gyertyát temetőben, adventkor, állítunk karácsonyfát, ápoljuk a húsvéti szokásokat is, stb.
Egyébként egyesek még arról sem lódítanak, hogy istennel beszélgetnek, tényleg így élik meg,
Discovery-n láttam műsort arról, hogy agytumorosoknál tök gyakoriak nappal is a pár perces látomások, fáj nekik az, hogy agytumor eltávolítása után "elhagyja őket az isten".
ma 15:46
Csak ez az akivel beszélgetek néha elméletileg nem lenne buta
ma 15:52
Elméletileg a beszélgető partnerem erős hívő mert istennek köszönheti mind azt amije van
ma 20:15
Hát én ezt nem tudom,van aki azt mondja beszél istennel,mamám nekem nagyon hívő ő még nem mondta 98 éves imádkozik minden este lefekvés előtt,de a beszélgető partnerem szerint akihez nem beszél isten az nem igazi hívő,akkor ezek szerint mamám is bóvli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!