Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen könyveket, egyéb...

Milyen könyveket, egyéb segédleteket ajánlanátok, amikkel gyakorolhatnánk a vőlegényemmel az egyéni és a közös hitet is, és fejlesztené a párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

Sajnos én a langyosvíz kategória vagyok, ő pedig a hidegvíz... De szeretném, ha lenne közös hitünk! Itt a környéken nincs úgy társaság, ami segítene nekünk, vagy ami bevezetne minket ebbe.

Ezért gondoltam valami könyvre, amit közösen olvashatnánk, beszélhetnénk róla, imádkoznánk utána, mert szeretném, hogy ő is érezze azt, amit én, szeretném ezt neki megmutatni...

Remélem, tudtok majd valami hasznosat ajánlani!

Előre is köszönöm!

20/L

2018. febr. 9. 05:06
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Járjatok jegyesoktatásra, egész biztos minden faluban van.
2018. febr. 9. 08:25
 2/8 ka.ka.o ***** válasza:

"A családi boldogság titka" című könyvet tudom ajánlani. Én is olvasgattam, és valóban nagyon jó, hasznos^^ Sok bibliai hivatkozás van benne, amiket érdemes kikeresni.

Az evangéliumok olvasása is nagyon hasznos lehet, főleg ha lassan, értelmezve olvassátok, és megfigyelitek Jézus személyiségét, és aztán törekedtek rá, hogy hasonlítsatok rá. Ezek a tulajdonságok egészen biztosan segítenek, hogy jó legyen a házasság :)

Még egy rövidke füzetet tudok ajánlani -->

[link]

2018. febr. 9. 17:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi a férjemmel szoktunk úgy együtt imádkozni, hogy olvasunk egy részletet az Evangéliumból, majd elmondjuk, kit mi érintett meg. Nagyon jó beszélgetések szoktak kisülni belőle :) Ajánlom nektek is!
2018. febr. 9. 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező,

Katolikus jegyes oktatást nem ajánlom, mert a pap biztosan nem gyakorló házas ember. A jehovista füzetecskét sem tudom szívből ajánlani, mit szólnátok egy igazi keresztény közösséghez inkább?

2018. febr. 11. 00:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Melyik szektára gondolsz igazi közösség alatt?

Szerinted Jézusnak hány felesége volt, hogy olyan sokat beszélt a házasságról? Szent Pál is sokat beszélt a házasságról és a családról, neki hány felesége és gyereke volt?

2018. febr. 11. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom a MÉCS közösség lelkigyakorlatait:

[link]

Van kifejezetten jegyeseknek szóló is. Nem probléma, ha nem budapestiek vagytok, mert a lelkigyakorlat egy ottalvós hosszú hétvégéből áll. Elég intenzív egyébként, legalább 10-15 témát vesznek elő, egy pár beszél róla a saját életéből hozott példákkal, azután van egy kis idő a pároddal beszélgetni. Fénymásolt olvasnivalót is adnak, szóval utána is lesz miről beszélgetnetek, ha hazamentetek.

2018. febr. 11. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
A jw-s füzetbe beleolvastam, szerintem korrekt, de nagyon alap dolgokról szól. Azért nem olvastam végig az egészet, lehetnek benne téves dolgok, de szerintem nem helyes leszólni anélkül, hogy megnézné az ember. Akinek ilyen alap tudásra van szüksége, annak érdemes lehet elolvasni, persze kritikus szemmel, ahogy minden mást is ésszel olvas az ember.
2018. febr. 11. 18:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Bármely meglepő lehet egy katolikusnak, vannak keresztény közösségek Magyarországon, ahol a pap rendes házas ember. Tudom, hogy egy bigott katolikusnak minden felekezet rajta kívül szekta, de ez legyen az ő baja.

Én speciel nem szeretném, ha a gyermekeimet egy meleg vagy egy titkos szeretőt tartó pap oktatná házasságra, de nem vagyunk egyformák. Lehet, hogy egyesek szerint minden cölibátusban élő pap szent, mint ahogy Jézus vagy Pál apostol volt, de én ebben nem hiszek. Én ha lelkészt választok ilyen oktatásra, akkor feltétel, hogy rendes házas ember legyen, de még azok között is megválogatom, hogy melyik legyen.

Isten áldjon mindenkit!

2018. febr. 11. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!