Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan felekezet ahol a...

Van olyan felekezet ahol a temetés, esküvő, . Ingyenes?

Figyelt kérdés
Több kérdéssel is találkoztam ahol ezek díjain ment a vita.
2018. febr. 8. 14:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%

Kedves #20!

Nyilvánvaló, hogy a 4-es hozzászóló nem vallásos, így nem igazán értem, hogy miért kellett megtalálnod a katolikusokat miatta.

Azt pedig már tisztáztuk az előző, hasonló témájú kérdésnél, hogy az állami támogatások nem állambácsi jótékonykodása, hanem a kommunisták által eltulajdonított egyházi tulajdon miatti kárpótlás.

Off: Mennyivel jobb hely lenne ez az oldal, ha nem minden egyes kérdésnél az értelmetlen harc menne...

2018. febr. 9. 14:30
 22/40 követ62 ***** válasza:
53%

Bocsánat én nem bántásból irtam amit irtam. Csak a tényeket.

Melyik szó a sértő? Mert én nem értékelem sértőnek.

A kérdezőről pedig nem tudom hívő, vagy nem. Csak a szektázásból gondoltam, hogy katolikus.

A kárpótlással pedig nincs semmi gond. De hallottál már a Konkordátumról (Horn Gyula kötötte anno a Vatikánnal)? Na az már nem kárpótlás azt akkor is adni kell a katolikus egyháznak, ha semmi másra sem jut.

És bár lehet, hogy egy másik kérdésnél megbeszéltük, de mindig úgy reagálok egy adott kérdésre mintha a kérdező csak ezt olvasná. Így teljes a kép.

2018. febr. 9. 17:59
 23/40 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó!

A 4-es hozzászólóról beszéltünk, nem a kérdezőről. Ő pedig eggyel később betett egy képet, ami szerint a vallás csak üzlet. Nyilván nem keresztény az illető.

Amiről beszélsz, az a Vatikáni Szerződés, amely az állításoddal ellentétben valóban a kárpótlásról szólt, ezt később a parlament más felekezetekre is kiterjesztette.

"azt akkor is adni kell a katolikus egyháznak, ha semmi másra sem jut." -> Semmi más mire?

2018. febr. 10. 00:27
 24/40 A kérdező kommentje:

'Az esketés maga is ingyenes'

Bocs, de ilyet még senkitől nem hallottam, ha igaz akkor ez új nekem.

Had kérdjem meg, hogy kinek volt ingyenes az itt lévők közül az esküvője - melyik egyház, felekezet?

És miért éppen az esketés az ingyenes - miért nem a temetés vagy mind a kettő ugyanazon ok miatt?

2018. febr. 10. 20:12
 25/40 anonim ***** válasza:
Az Adventista egyházban mind2 ingyenes, de úgy tudom, csak temetést vállalnak más vallásúnak.
2018. febr. 12. 14:19
 26/40 anonim ***** válasza:
58%

A katolikus egyház 2017-ben 5 928,6 millió állami támogatást kapott plussz 2 789,2 milliót ingatlanok után.

A református 2 223,3 millió alaptámogatást és 518,9 milliót ingatlanok után. Az összes egyház még kapott év végén 80 milliárdot. De van még az adók 1%-a, és amit a hívekből kipréselnek.

[link]

Nehogy a híveknek kelljen már bemeszeltetni a templomot és a pap fizetését összelökni. Akkor ezek a pénzek hova lesznek?? Itt a ref. lelkész fenyegető levelet ír, hogy kizárja aki nem fizet. Egy temetéskor ott a nagy fájdalom mellett a tetemes anyagi kiadás és még a pap is rug a családba egyet, hogy tartja a markát? Ennyi állami támogatás mellett igazán beszélhetne egy félórát ingyen is...

2018. febr. 13. 05:22
 27/40 anonim ***** válasza:
32%

Azt elfelejtetzted említeni, hogy ezt nem magukra költik, hanem többségéből kórházakat, iskolákat, idősothonokat, szociális intézményeket tartanak fent.

Az épületek után járó pénzt pedig az állam által lenyúlt ingatalnok után kapják, amiket jelenleg is az állam használ.

Persze érthető, hogy a fél információ neked tetsző színben mutatná az egyházakat, de a fél igazság hazugság, szokták mondani.

2018. febr. 13. 18:26
 28/40 anonim ***** válasza:
48%

Tudsz mondani katólikus és református kórházakat? Én 1 református idősek otthonáról tudok, ahol a gondozott házának az árát be kellett adni egy összegben, és a nyugdíját is le kell adni gondozási díjként amiből kap pár forint költőpénzt.

Tehát, hova teszik a pénzt?

2018. febr. 13. 20:31
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

A tudatlanságoddal ne dicsekedj...

[link]

Reformátusra példa a Bethesda gyermek kórház. A beteg gyermekektől sajnálod a pénzt? Elég undorító dolog.

Ezeken felül még számtalan iskola.

2018. febr. 13. 21:09
 30/40 anonim ***** válasza:
29%

Ez az egy van kórházból amit említettél. Ha nem olvastad volna egy idősek otthonába bekerülni 8-10 millió(amennyit az ingatlana ér), plussz a nyugdíját leadni. Akinek nincs ilyesmilye annak szeretet sem jár az egyháztól. A több milliójából és nyugdíjából, lássuk be, nem egy nagy mutatvány elgondozni egy idős embert pár hónapig, mert sokáig nem húzta senki ilyen helyeken...

Hova lessz az állami támogatás, ha a lelkész egy fél órás temetésért is pénzt kér?

2018. febr. 13. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!