Hogyan tudhatom a sok keresztény felekezet közül melyik képviseli válóságossan Jézust?
Erre az a bibliai válasz, hogy gyümölcseiről ismerni meg a fát. Onnan lehet felismerni Jézus igazi követőit, hogy szeretet van köztük.
Namost, ez több gyülekezetre is igaz lehet.
A kereszténység sajnos rengeteg különböző felekezetre szakadt, de ezek közül egy sem mondhatja magáról, hogy egyedül ő lenne az egyetlen igaz egyház. De ha jó gyümölcsöt teremnek, akkor rossz helyen már nem lehetsz köztük. :-)
Mit is ígért Jézus,talán ezt?
"De az igazságot mondtam: Jobb nektek, ha elmegyek, mert ha nem megyek el, akkor nem jön el hozzátok a Vigasztaló vallásfelekezetet. Ha azonban elmegyek, akkor elküldöm. Amikor eljön, meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. "
NEM,NEM!
Ezt igérte:
"De az igazságot mondtam: Jobb nektek, ha elmegyek, mert ha nem megyek el, akkor nem jön el hozzátok a Vigasztaló. Ha azonban elmegyek, akkor elküldöm. Amikor eljön, meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről." (Jn 16:7,8)
A Vigasztaló,Isten Lelke,és nem vallásfelekezet!
Csak,a lepontozóknak:
Néma sunnyogás helyett cáfoljátok meg azt,amit írtam,ha egyáltalán van gondolatotok!
Melyik az...? Jó kérdés!
Ahol van bűnbánat, bűnfelismerés és bűnvallás.
Ahol Jézust elfogadják és befogadják Krisztusnak, azaz a testben megjelent Istennek, Úrnak és személyes megváltónak.
Ahol nincs szeretet nélküli ítélkezés, képmutatás, és álszenteskedés.
Ahol önzetlen személyválogatás nélküli szeretet és segítségnyújtás van.
Ahol az Igét, a Szent Írást nem magyarázzák félre és nem tanítják hamisan.
Nézz utána van e ilyen keresztény gyülekezet. Ha van akkor szólj és veled megyek. Én kerestem, de nem találtam.
Szia!
Az Úr Jézus Krisztust nem felekezetek, hanem emberek képviselik. A "keresztény" kifejezés eredeti jelentése: krisztusi, Krisztust követő, Krisztushoz tartozó.
Egy igazán kereszténynek valló ember: Pál apostol élete végén így vallott életcéljáról, amelynek beteljesítésén nyugodott üdvössége felőli bizonyossága:
„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam. Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz Bíró, ama napon. Nemcsak nekem pedig, hanem mindazoknak is, akik vágyva várják az Ő megjelenését.” (II.Timótheus 4:7–8)
A „nemes harcot” azért kell megvívnia a kereszténynek, hogy élete minden területén és cselekedetében a szeretettörvény érvényesüljön. Ez a küzdelem az ember saját, régi énje, megromlott természete és beidegződött önző szokásai ellen folyik. A „futás” – az apostol szóhasználata szerint (lásd. Apostolok cselekedetei 20:24) – az Isten által ajándékozott és kijelölt feladatok elvégzése a másokért való szolgálatban. A „hit megtartása” pedig több annál, mint hinni néhány alapvető keresztény hittételben. Az alázatos, hálás, hívő szív megőrzéséről van szó, amely egy pillanatig sem tulajdonít önmagának érdemet a „nemes harc” megharcolásáért és a „futás” elvégzéséért, mert jól tudja, hogy egyedül Isten kegyelme által valósíthatta meg ezeket. Úgy gondolkodik tehát, hogy egyedül Istené a dicsőség mindezekért.
E három dolgot magában foglalja az a megjelölés, amelyet szintén ebben az igében találunk: Elnyerni „az igazság koronáját az igaz Bíró” kezéből. A keresztény életcél legrövidebb, legszebb meghatározása ez. Tehát úgy végigélni és befejezni ezt a földi életet, hogy Krisztus mint isteni személy, mint igaz Bíró, odaítélhesse az embernek „az igazság koronáját”, és ennek alapján megadhassa a jogot az új Földön az igaz, örök, boldog és teljes élethez.
A keresztény életmódját ez a nagy, átfogó életcél határozza meg mindenben. Ezt helyezi minden elé és fölé, megszívlelve Jézus tanításait:
„Keressétek először Isten országát és annak igazságát, és ezek mind megadatnak néktek.” (Máté 6:33)
„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, a lelkében pedig kárt vall? Mert micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?” (Máté 16:26)
Üdv. Péter
Szervusz!
Az a keresztényi felekezet képviseli Jézust a legjobban, amelyek 'megtermik a gyümölcsöket', és ezen felül végzik azt a szolgálatot, amelyet Jézus bizott az Ő követőire. Ez pedig a 'prédikáló munka', Isten királyságának az eljöveteléről. A Máté 24:14 ezt irja: "És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon bizonyságul minden népnek, és akkor jő el a vég."
Tehát ezt a munkát egészen a vég idejéig végezni kell.
Még Jézus megjegyezte azt is, hogy 'arról ismerik meg majd hogy a követőim vagytok, hogy szeretet lesz köztetek'.
Bármi kérdésed van, szivesen válaszolok. Üdv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!