Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan felekezet ahol a...

Van olyan felekezet ahol a temetés, esküvő, . Ingyenes?

Figyelt kérdés
Több kérdéssel is találkoztam ahol ezek díjain ment a vita.
2018. febr. 8. 14:08
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
62%
Kicsit félre értelmezed a dolgokat. Nem a papnak fizetik az egyházi hozzájárulást, nem a papnak festik a kerítést, hanem a helyi közösségnek. A papot lehet már abban az évben, vagy jövőre áthelyezik és másik megy oda, a közösség tagjai pedig még remélhetőleg sok évtizeden át ott lesznek.
2018. febr. 8. 17:27
 12/40 anonim ***** válasza:
62%

Ha valaki azt állítja,hogy az adventistáknál kötelező a tized,az adomány fizetése,az egyszerűen hazug,talán tudatlanságból,talán gonoszságból.

Ugyanígy ingyenes a temetésen,esküvőn való közreműködésük.

(Amikor bátyám meghalt-októberben-,adventista lelkészt kértem fel a gyász-szertartás levezetésére.Mivel a helyi lelkész külföldön volt,200 km-ről jött egy lelkész helyettesíteni.A köszönetem kifejezésekor,100 Dollár volt a tenyerembe,amit azonnal visszautasított,azzal,hogy ne sértsem meg pénzzel.Ő ezt keresztény szeretetből tette.)

Amerikai gyülekezetemben,én sem kérek sosem pénzt temetési,vagy más szertartásokért,sőt azok temetésén is ingyen közreműködök,akik sosem jártak templomomban.Fel sem merül bennem,hogy bármilyen utólagos "adót"kérjek.

2018. febr. 8. 17:40
 13/40 anonim ***** válasza:
2%
Minden egyházban ingyenes minden. Elvégre mindent kifizetett jézus...
2018. febr. 8. 18:13
 14/40 anonim ***** válasza:
20%

Lelkészként jogomban áll bármikor megnézni a közösségem könyvelését,de ezt még sosem tettem.

Megkértem viszont a pénztárosokat,hogy az adakozó kedv feltűnő változására hívják fel a figyelmem,mert az a hittel,anyagi állapottal összefügg,amire oda kell figyelnem,reagálnom kell.

2018. febr. 8. 18:48
 15/40 anonim ***** válasza:
54%

7: nálunk ingyenes, de mi valósággal testvérek vagyunk, tehát nem csak temetéskor találom meg a lelkipásztort és a tagokat, hogy márpedig én tőlük és ingyen akarom a temetést.

Ha nem vagy egy család része, akkor az általuk adott szolgáltatás valószínűleg pénzbe kerül. De mivel én családtag vagyok, nekem ingyenes. Remélem így érthető, bár neked csak kötözködés kényszered van.

2018. febr. 8. 20:47
 16/40 anonim ***** válasza:
51%

Tapasztalat, hogy kötelező a tized fizetés. Volt akit azért nem javasoltak keresztségre mert az előtte zajló meghallgatáson vállalta, hogy nem tud tizedet fizetni.

Tudom, hogy elvileg nem kizáró ok de már a keresztségi felkészítéskor is felhívják erre a figyelmet, és név szerinti nyilvántartást vezetnek, hogy ki mennyi tizedet fizetett havonta...

2018. febr. 8. 20:50
 17/40 követ62 ***** válasza:
75%

Igen az Adventista egyházban fizetünk tizedet, (de nem azért ingyenes minden). Ez Isten kérése és mivel szeretjük Őt nem okoz gondot hűségesnek lenni. Ráadásul megtapasztaljuk a hűségünk áldását.

Valamint a helyi kórházban (Megyeszékhely) fel van kínálva a lehetőség BÁRKINEK az ingyenes temetésre.

2018. febr. 8. 22:12
 18/40 anonim ***** válasza:
50%

Előre látom a lepontozást, de a Katolikus Egyházban is ingyenes. Szentségek kiszolgáltatásáért nem lehet pénzt kérni. A temetés igaz nem szentség, hanem szentelmény és szoktak fizetni stóladíjat, de ettől a pap eltekinthet és benne van a kánonjogban nem NEM kérhet el pénzt, ha egy rászoruló családról van szó. Magyarán csak pénzre hivatkozva nem tagadhatja meg a temetést. De pl. nagymamámat is ingyen temette az egyház.

Az esketés maga is ingyenes. Az más kérdés, hogy fizetni szoktak a kántorért. De nem kötelező kántornak lennie egy esküvőn. Meg virágok sem kellenek. Bemennek a helyi plébániára és minden nélkül összeházasodnak, ugyanúgy érvényes.

2018. febr. 9. 08:57
 19/40 anonim ***** válasza:
39%

"A tized fizetése után. Ezt hozzá kell tenni."

Tévedésben vagy. Azért írtam, hogy az adventista lelkészek bárkit eltemetnek ingyen, mert benne van a munkaköri leírásukban, ráadásul felekezeti hovatartozást sem néznek. Lehetsz akár katolikus, vagy semmilyen vallású is.

2018. febr. 9. 09:43
 20/40 követ62 ***** válasza:
51%

Kedves #4.

Azt mondod minden szekta pénzből működik (gondolom ezen belül a nem katolikus egyházakra gondolsz)?

De kérdezem szerinted a katolikus egyház miből tartja fenn magát?

Miből fizeti a rezsit?

Miből tataroz?

Miből építkezik?

Miből van a papok fizetése stb.?

Úgy, hogy lehet, hogy újat mondok, de a katolikus egyhaz is "pénzből működik".

Viszont szemben az adventistákkal ők felveszik a nem kevés államitámogatást. Mindazok adójából akiknek SEMMI KÖZÜK hozzájuk. Még a nem hívők adója is támogatja az egyházakat mellyek igénybe veszik az egyházaknak járó állami támogatást.

Az Adventista egyház velük és másokkal ellentétben TELJESEN ÖNFENNTARTÓ. Elből nem fogadunk el állami támogatást.

Mégis minden ingyenes. És ki tudjuk fizetni a rezsinket, a lelkészeink fizetését, épületeket tudunk vásárolni stb.

Ezt mind a tizedből és az adomamányokól.

Nem várjuk el, hogy olyanok adó pénzét nekünk adják akik nem tagjaink, vagy eszük ágában sincs minket támogatni.

Mert HISSZÜK és TAPASZTALJUK, hogy Isten amikor szükséges kipotolja a hiányzó részt.

Mi nem az államban bízunk hanem Istenben.

2018. febr. 9. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!