Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Leszbikusság és keresztény...

Leszbikusság és keresztény hit? Hogyan rendezzem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok, 25+ éves.

Mostanra egyértelmű lett számomra, hogy inkább a nőkhöz vonzódok. Ugyanakkor tudom, hogy a Biblia tanítása szerint ennek megélése bűn volna. Ezért nincs is párkapcsolatom, mert hiszek Jézus Krisztusban és akarattal nem akarok bűnt elkövetni e téren sem.

Csak már abban a korban vagyok, amikor érkeznek azok a kérdések, hogy mikor lesz családom, hány gyereket szeretnék, stb.

Én tudom, hogy családom nem lesz, és így gyerekem sem. Az okát tudom és ezt el is fogadtam. Inkább maradok egyedül, mert ezt látom a legtisztább útnak.

De már zavar az, hogy nem tudom mit és hogyan válaszoljak a családalapítással kapcsolatos kérdésekre. Mit mondjak, hogy békén hagyjanak?

Azt nem gondolják a környezetemben, hogy saját nememhez vonzódok, mert ennek jelét soha nem adtam, amennyire csak tudom, irányítom ezt, kerülve a bűnt. A többiek annyit látnak, hogy sportosabban/fiúsabban öltözködök, és pl. nem érdekelnek a "nőcis" dolgok.

A fiúkkal jó haverságban vagyok, de ugyanúgy vannak barátaim a lányok/nők közül is.

2018. febr. 3. 22:54
1 2 3 4 5
 41/49 anonim válasza:
53%

Bevallom őszíntén olvasva a kérdést és egy pár választ megkönnyeztem, nem tudom, hogy a szomorúságtól vagy az idegességtől, esetleg mindkettőtől de mindegy is.

Egyszerűen nem tudom és nem akarom felfogni, hogy vannak emberek akiknek meg kell tagadniuk maguktól a boldogságot amiatt amilyen neveltetést kaptak,minden egyes nap szorongva élnek és nem tudják elfogadni saját magukat.

Tisztelem a vallásos embereket és sajnálom, hogy ezt kell mondanom de ez nekem egyszerűen felfoghatatlan, hogy hogy lehet valakinek így tönkre tenni az életét?

Kérdező és a 30 éves férfi válaszoló: Soha nem gondoltatok még bele milyen lehetne az életetek ha nem kaptatok volna ennyire vallásos nevelést?

Véleményem szerint ez így nem élet. De ezen sajnos már nem tudtok változtatni, ha kiélnétek a vágyaitokat azért éreznétek rosszul magatokat így meg, hogy nem azért.

Talán egy jó pszichológus tudna segíteni.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, senkinek semmi köze a magánéletedhez tehát nincs kötelességed válaszolni a családalapítással kapcsolatos kérdésekre.

Egyébként őszíntén kívánom, hogy találjatok boldogságot az életetekben, és attól,hogy nem értem meg elmondhatatlanul tisztellek titeket az elkötelezettségetek miatt.

2018. febr. 4. 21:45
 42/49 követ62 ***** válasza:
54%

Kedves #24-es.

Én tudok olyanokról akik már "bele kövültek" az alkoholizmusba, drogba, de Isten hatalma azokat is meg tudta menteni.

És mostmár szabadok és boldogok az Úr szereteteben.

Istennél nincs esélytelen eset.

2018. febr. 4. 23:21
 43/49 anonim ***** válasza:
49%

Az alkohol és a drog addiktív szerek: vagyis hozzá lehet szokni, és le lehet szokni róla (bár jóval nehezebben).

A nemi irányultság meg NEM így működik. Arról nem lehet leszokni.

Talán ne keverjük össze ezeket.

2018. febr. 4. 23:59
 44/49 követ62 ***** válasza:
55%

Kedves #43.

Fogalmad sincs Isten erejéről.

Semmilyen függőséget, szokást, akár irányultságot nem kehet össze hadonlitani.

Csak olyan példaként hoztam mellyekről nem könnyű szabadulni. Ha Istennek ehhez van ereje, hogy megszabadítsa az embert akkor mashoz is. De akinek nincs tapasztalata, hite úgy sem hiszi el.

2018. febr. 5. 07:39
 45/49 anonim ***** válasza:
18%

#41, honnan tudod, hogy vallásos nevelést kapott? Ezt nem írta, ha jól emlékszem, simán lehet, hogy később tért meg. Sőt, még ha vallásos nevelést kapott is, egy saját, nagyon mély hit kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen döntést meghozzon, szóval minden tiszteletem a kérdezőé.

Másrészt meg ezt nem mindenki úgy éli meg, hogy ez milyen rossz, meg meg kell tagadnia önmagát. A heteroszexuálisok közül is vannak, akiket tisztaságra hívott az Úr.

Kérdező, ha az megnyugtat, én még csak 18 vagyok, de máris megkapom, hogy mikor lesz barátom, meg ilyenek. Biztos, csak a jó szándék vezérli őket, de nagyon idegesítő tud lenni. Nem vagy köteles beszámolni senkinek sem, akinek nem akarod. Nyugodtan mondhatod, hogy szingli akarsz maradni. Ezzel nem hazudsz, de nem is mondod el, amit nem akarsz.

2018. febr. 5. 07:46
 46/49 anonim ***** válasza:
41%

"Fogalmad sincs Isten erejéről."

Dehogy nincs!

Isten természetesen bármire képes.

Valahogy azonban 2000 év alatt még SOHA, SENKINEK a nemi irányultságát nem változtatta meg, pedig sokan imádkoztak érte.

Szerinted most fogja elkezdeni?

2018. febr. 5. 08:36
 47/49 anonim ***** válasza:
29%
Ismerek olyan Odinistát kedves követ, aki a vallása miatt szokott le a keményebb szerekről, ezek szerint az is igaz vallás, mert Odin segített rajta, ugye?
2018. febr. 5. 11:05
 48/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes eddigi választ!

Valóban elég "vegyes" a felhozatal.

Felnőttként tértem meg, akkor vettem fel a keresztséget is. Gyerekkoromban NEM részesültem vallásos nevelésben, hanem önálló, felnőtt döntés volt részemről a megkeresztelkedés, miután tanulmányoztam a Bibliát.

Református közösségbe járok, de számomra nem a "címkézés" a lényeg, hanem Jézus Krisztus személye, megváltó munkája. Ezért is ragaszkodom a tanításokhoz. Tehát nem "valláskárosult" vagyok. :)

Tudom, hogy maga a leszbikusság NEM bűn. Ha ennek jelét adnám gondolatokkal, szavakkal és tettekkel, akkor válna bűnné.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

2018. febr. 5. 20:18
 49/49 követ62 ***** válasza:
100%

Kedves #46.

Mivel nem vagy isten így nem ismerheted minden ember életútját. Nem 2000 évre, de még egy évre visszamenőlegsem.

Viszont tudok olyanról aki már találkozott szabadulással.

Ajánlom figyelmedbe Kornelius Novak: Az élet színtéren című könyvét. Ebben különböző élethelyzetekből szabadult emberek saját története van. Többek között egy meleg férfi története is.

Tehát nem tudhatod hányan szabadultak Isten segítségével az irányultságukból.

2018. febr. 6. 07:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!