Olyan katolikus közösséget keresek, amelynek önkéntes aktív segítő tagja lehet egy civil ember. Tehát nem szerzetességről van szó, hanem önkéntes kapcsolatról. Mely rendeket felkeresése javasolt?
Néhány tipp:
Hit és Fény mozgalom
Regnum Marianum Mozgalom
Fokoláre mozgalom
De szerintem egy átlagos plébánia is szívesen fogad minden segítő kezet.
Önkéntes segítő: Karitász.
Amit az első felsorolt, azok lelkiségi mozgalmak, nem az önkénteskedésről szólnak, hanem összeborulásról, meg hogy szeressük egymást, gyerekek.
#2, nem tudom, mire alapozod a véleményedet a lelkiségi mozgalmakat illetően, de hogy nem ismerted fel ezeknek az értelmét és a lényegét, az biztos.
Amúgy a Karitász az jó tipp, én is csak kifelejtettem.
(#1es voltam)
Ha nem akarsz beköltözni beöltözés nélkül, akkor nem tudok olyan szerzetesközösséget, amelyikne fogadna szívesen mindaddig, amíg nem sérted meg a rendjük (keleti keresztény szerzeteseknél a közösségük) alapszabályait. Férfi közösségek is tudnak nőket alkalmazni, bentlakás nélkül, vagy külön zarándokházban, ha van. Ugyanez igaz a női közösségekre és a férfi önkéntesekre.
Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a lakóhelyeden akarsz-e maradni, vagy valami miatt el akarsz egy időre tűnni a megszokott környezetedből, úgy, hogy annak értelme is legyen. Ha még aktuális, és privát levélben megírod ezeket, segithetek megkeresni a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!