Leszbikusság és keresztény hit? Hogyan rendezzem a helyzetet?
Felnőtt nő vagyok, 25+ éves.
Mostanra egyértelmű lett számomra, hogy inkább a nőkhöz vonzódok. Ugyanakkor tudom, hogy a Biblia tanítása szerint ennek megélése bűn volna. Ezért nincs is párkapcsolatom, mert hiszek Jézus Krisztusban és akarattal nem akarok bűnt elkövetni e téren sem.
Csak már abban a korban vagyok, amikor érkeznek azok a kérdések, hogy mikor lesz családom, hány gyereket szeretnék, stb.
Én tudom, hogy családom nem lesz, és így gyerekem sem. Az okát tudom és ezt el is fogadtam. Inkább maradok egyedül, mert ezt látom a legtisztább útnak.
De már zavar az, hogy nem tudom mit és hogyan válaszoljak a családalapítással kapcsolatos kérdésekre. Mit mondjak, hogy békén hagyjanak?
Azt nem gondolják a környezetemben, hogy saját nememhez vonzódok, mert ennek jelét soha nem adtam, amennyire csak tudom, irányítom ezt, kerülve a bűnt. A többiek annyit látnak, hogy sportosabban/fiúsabban öltözködök, és pl. nem érdekelnek a "nőcis" dolgok.
A fiúkkal jó haverságban vagyok, de ugyanúgy vannak barátaim a lányok/nők közül is.
Nem bűn a leszbikusság,akkor válik bűnné ha kapcsolatot alakít ki a saját nemével.De ha ő az életét a továbbiakban is tisztán fogja élni azaz nem búnben ő sem válik bűnössé.A saját nemükhöz vonzódó emberek a tisztaságra vannak meghivva Isten részéről.Ezt egy egyházi ember mondta ezekkel a szavakkal.
Ami a családról való kérdezgetést illeti,adj kitérő válaszokat pl.nem biztos,hogy az az utam vagy más terveim vannak-nem vagy kötelese megindokolni nekik a válaszodat.
30-as vagyok.
"Mi a kiút. Ki kell dobni a homoszexualitás szellemét Jézus nevében, és meg kell újjitani a nemi identitást, meg lelki gondozás, stb." Jártam/járok több terapeutához is.Volt aki lelki segítő,volt aki pszichológus/pszichiáter. Minden homoszexuális vágyam és üresség érzésem megmaradt. Hogyan kell kidobni a "homoszexualitás szellemét"? Továbbra sem hagytak el ezek a vágyak és ami rosszabb,hogy a nők felé sem alakulnak ki.:( Továbbra sem értem mi a kiút ebből.
"Ami a családról való kérdezgetést illeti,adj kitérő válaszokat pl.nem biztos,hogy az az utam vagy más terveim vannak-nem vagy kötelese megindokolni nekik a válaszodat." És ha a kérdező (vagy én,vagy bárki aki ezekkel a vágyakka küzd nem szeretne örökre a szerelem,a házasság és a gyermekáldás öröme nélkül élni? Mi is vágyunk minderre.Mit tudunk tenni így?:(
#34!
Te bűnnek tartod az irányultságod?
34-es vagyok.
"Te bűnnek tartod az irányultságod?"
Az irányultságot nem.Mint ahogy mindannyian bűnökre való hajlamokkal születünk.
A homoszexuális vágyak kiélését viszont igen.
Kedves #30-as Hozzászóló!
Köszönöm, hogy ilyen őszintén leírtad a küzdelmeidet!
Nagyon értékes az életed és a szíved, ahogy vállalod a küzdelmet és kitartasz Jézus mellett! Uh. Nem semmi!
Ami az álarcot illeti. Mindannyian hordunk ilyet. Ki ezért, ki azért. Persze, egészen más, amikor én azért hordok álarcot,mert valami "apró hiba" ott van és nem akarok kellemetlenséget, mert pár év és elmúlik. Nagyon nehéz úgy élni, hogy nem lehetsz őszintén az, aki vagy, mert nagyon komoly atrocitások érnek - pedig nem is akarsz ilyen lenni. Ez nagyon nagyra becsülendő! Egy zsoltárrészlet jutott eszembe:
"Örökkévaló, nyisd meg ajkamat,
hadd dicsérjelek!
Hiszen vinnék neked áldozatokat,
de nem gyönyörködsz bennük!
Nem kívánod az égőáldozatot sem!
Amit Isten szívesen fogad: az alázatos szellem!
Ez az igazi áldozat!
Istenem, te nem utasítod el,
aki alázatos és engedelmes szívvel jön hozzád!"
Isten előtt nagyon kedves áldozat az életed! Biztos, hogy nagyon nehéz így élni, de abban teljes mértékben biztos vagyok, hogy Isten nagyon büszke rád! Tudom! Nem érdekel, mit mondanak mások! És hiszem, hogy eljön a szabadulásod! Ezt Ő fogja tenni azért, mert Ő a Szabadító Isten!
"Tehát ez érvényes rám nézve: én, aki a jót akarom tenni, mégis törvényszerűen mindig valami rosszat találok magamban. Ami a lényem legbelső részét illeti, szeretem Isten törvényét. Azonban látok egy másik törvényt, amely a régi, emberi természetemben működik. Ez a bűn törvénye, amely az értelmem által elfogadott törvény ellen harcol. Emiatt vagyok fogoly, a bűn törvényének börtönébe zárva. Milyen szörnyű helyzetben is vagyok! Ki szabadít meg engem ettől a régi természettől, amely a halál felé taszít?
Isten az, aki megszabadít! Hálát adok Istennek, hogy valóban megszabadít Urunk, Jézus Krisztus által! Ami tehát engem illet, a lényem legbelső részével Isten törvényét szolgálom, ugyanakkor a régi emberi természetem még a bűn törvényének a rabszolgája.
Ezért már nem fenyegeti büntető ítélet azokat, akik a Krisztus Jézusban élnek. Miért nem? Mert én a Krisztus Jézusban élek, és őbenne az Élet Szellemének törvénye uralkodik, amely felszabadított engem a bűn és halál törvénye alól. Így oldotta meg Isten azt, amire a Mózesi Törvény képtelen volt, mivel a régi emberi természet miatt nem volt rá ereje. Isten azonban a saját Fiát küldte el hozzánk, hogy általa leszámoljon a bűnnel. Igen, a Fiú ugyanolyan testben élt a földön, mint amilyenben most mi élünk. Isten ezt az emberi testet, Jézus testét használta fel arra, hogy általa elítélje a bűnt. Így érte el azt, hogy a Törvény jogos követeléseinek meg tudjunk felelni. Mi ugyanis nem a régi természetünket követjük, hanem a Szent Szellem szerint élünk." (Római levél 7. vége és 8. eleje)
Tarts ki! Úton van a megoldás! Nem tudom, mi az, de úton van! Mert Isten szabadít!
A kérdezőnek és a 30-s válaszolónak:
Kérjetek lelki gondozást paptól vagy lelkésztől, ha Isten gyermekei vagytok akkor ne a világtól várjátok a segítséget, bízzatok Istenben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!