Lehet-e bizonyítható bármilyen módon egy konkrét isten létezése?
Kedves Kérdező!
Nyilván nem tudsz szöveget értelmezni,ami egy egyszerű mondat esetében kínos!
"Igen,bizonyítható,a bárki számára érthető logika eszközeivel."
Ezt honnan a nagymamám kínjaiból másolhattam volna ki?
Te sosem szoktál gondolkozni,vagy csak ez esetben válaszoltál gyomorból?
Igen.Isten létezése bizonyítható egyszerű logikai következtetéssel:
Minden létező mögött kell lennie egy létrehozónak,s így a létező világ mögött is,egy Alkotónak.
Minden működő struktúra mögött van egy működtető,s Földünk működése mögött is lennie kell egy Gondviselőnek.
A szépség megalkotója szépérzékkel rendelkezik.Mivel világunk szép,alkotója,a legkiválóbb Művész.
Kedves Kérdező!
Senki sem értette félre a kérdésed,ugyanis nem azt kérdezted,amit utóbb.
("Arról van szó, ha - tegyük fel - az valami módon bizonyítható is lenne, hogy létezik isten, az egy dolog. De ez csak egy általános istenkép lesz, az nem fog kiderülni hogy ez az isten JHVH, Allah, Visnu, Odin vagy esetleg köze sincs egyikükhöz sem.")
Az alkotó Isten neve lényegtelen.
A lényeges,a különböző kultúrák emlékezete,illetve projekciója -önnön nemzetük jellemzői belevetítése-istenképükbe.
100%-ban minden nemzet istenképe eltorzult az évezredek alatt,az első emberpár istenismeretéhez képest.
Ezt a torz istenképet egyedül Jézus,mint Isten Fia elevenítette fel,az emberiség tudatában.
Isten létének bizonyítása:
"#13, illetve #11-12 újra! Ha ennyire nem sikerült értelmeznetek a kérdést, legalább a többi kommentet olvassátok el, hátha leesik, miről is van szó!"
Szerintem te vesztetted el a fonalat, kérdező:) A 13. válaszban a keresztény Isten van bizonyítva.
Minek kérdezel, ha nem tudsz értelmezni?:)
"A 13. válaszban a keresztény Isten van bizonyítva"
Sajnálom hogy csalódást kell okozzak, de nem így van.
Ha én kitalálok bármilyen hipotetikus teremtő istent, pont ugyananyira vonatkoznak majd rá az érvek, mint a keresztény Istenre.
Tudod erről szólt a kérdés, hogy pont az ilyen érvek nem jók, amiket hoztál, mert egy konkrét istenséget sosem lehet bizonyítani velük.
Két eset lehetséges:
1., Nincs isten. Tiszta sor.
2., Van isten.
A 2., esetben könnyen belátható, hogy csak és kizárólag egy "igaz" Isten létezhet (a definícióból következően), innen kezdve viszont felesleges címkézni ("keresztény" Isten, "teremtő entitás" stb.), hiszen Isten az Isten és kész.
Kedves Kérdező!
Sajnálom,hogy nem vagy képes megérteni válaszainkat!
Úgy tűnik istentelenséged leblokkolja az értelmed.
"Sajnálom,hogy nem vagy képes megérteni válaszainkat! "
De, megértettem. Amit viszont te nem akarsz megérteni, hogy pont az általad és a 40%os válaszoló által írt érvek hibái indukálták a kérdés kiírását.
Azaz értelemszerűen ha ugyanazt a hibás érvrendszert ismételgeted, az sosem lesz a kérdésre válasz.
Épp az a probléma, hogy ha valaki teista, akkor rögtön elképzeli valahogy, címkékkel látja el a saját istenét.
Majd ezután egy cimkézetlen isten bizonyításaként kreált érvekkel próbálja a saját cimkézett istenének létét bizonygatni. És nem fogja fel hogy miért értelmetlen amit művel.
Lásd példának az előbbi hozzászólót!
A "konkrét isten",az egyedül létező teremtő Isten.
Minden kultúra egyéb istenképe torz,amiként a zsidó istenkép is eltorzult,a keresztény istenkép különbözőségeit is beleértve.(Nincs katolikus ,és unitárius,vagy zsidó Isten.Csak egy,a Teremtő,akit többen,különbözően vélnek felismerni.)
Természetesen nem állítom,hogy az én istenképem az etalon,amit mindenkinek el kell fogadnia,csak azt,hogy az ember elképzelése nem változtatja meg a Teremtőt.
Attól,hogy az emberiség megalkotott 1 millió istenképet,egy az Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!