Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi történt volna...

Szerintetek mi történt volna ha Jézus Krisztus megmutatta volna isteni természetét Pilátus előtt?

Figyelt kérdés

Amikor ott állt előtte és Pilátus sajnos nem is sejtette hogy ha Jézus akarta volna abban a pillanatban meghalhatot volna Pilátus.

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2018. jan. 23. 11:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Kedves jelina72, Jézus egyszer sem mondott olyat hogy ő Isten. Nincs ilyen vers a Bibliába. Továbbá sok ezer emberrel találkozott de senki sem nézte Istennek. Az hogy utána élt emberek Istennek nyilvánították, nem jelent semmit. Minden bizonyíték Jézus istensége ellen szól."

Üdv. Az "Isten fia" kifejezést abban a korban úgy értették, hogy Jézus is Isten. Egyszer mondták is Jézusnak, hogy azért akarják megölni, mert ember létére Istenné tette magát.

2018. jan. 24. 09:29
 22/23 anonim ***** válasza:
19%

"Az "Isten fia" kifejezést abban a korban úgy értették, hogy Jézus is Isten."

Nem így van. Bibliában sokszor szerepel az "Isten fia" kifejez, és nem csak Jézussal kapcsolatban. Ebben a versben például Dávidról van szó:

Zsoltárok 2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nékem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.

További hasonló versek:

Kivonulás 4:22 Ez az amit az Úr mond: Izrael az én legidősebb fiam.

Róma 8:14 Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai.

Világos hogy az Isten fia kifejezés nem szó szerint értendő. Sem Jézus, sem pedig mások esetében sem.

2018. jan. 24. 10:59
 23/23 anonim ***** válasza:
Nem tehetett volna mást akkor sem,mivel ott nem Pilátuson múlt végülis a dolog,hanem a felbőszült tömegen,akik között voltak farizeusok is,akik látták Jézus csodáit és ördögtől valónak mondták. Szóval kérdéses,hogy a tömeget meggyőzte volna arról,hogy amit tesz,az Istentől van.
2018. febr. 22. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!