Szerintetek mi történt volna ha Jézus Krisztus megmutatta volna isteni természetét Pilátus előtt?
Amikor ott állt előtte és Pilátus sajnos nem is sejtette hogy ha Jézus akarta volna abban a pillanatban meghalhatot volna Pilátus.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves 10-s!
Semmilyen bizonyíték nem szól Jézus istensége ellen.
Én nem írtam, hogy Jézus isten, olvasd el még egyszer a hozzászólásomat! Péter szavait a Bibliából idéztem.
"Péter szavai nem mérvadóak. Nem is tudhatjuk hogy azok valóban Péter szavai."
Hát persze, ha olyasmi lenne leírva Péter szavaiként, ami téged igazol, akkor biztos mást állítanál. :)
Mondd, mi alapján döntöd el, hogy ki szavai mérvadóak a Bibliában?
Mondjuk Jézus szavai, de azt is nézem hogy a Biblia egészével mennyire összeegyeztethető.
Jézus istensége sok bibliai versel ellentétes. Továbbá azt nézem Jézus istensége hogyan kapcsolódik a valósághoz a történések alapján. Azok akik látták, nem nézték istennek.
Mindezeket figyelembe véve nyugodtan kijelenthető hogy Jézus nem Isten.
Kedves Utolsó!
Szerinted ki volt Jézus?
A legnagyobb ember aki élt valaha a földön vagy egy kivételes tehetségű próféta? Ha csak ennyi lett volna akkor nem maradhatott volna bűntelen és nem halhatott volna meg a mi bűneink miatt, nem áldozhatta volna fel magát értünk. Tudod az áldozatnak minden esetben bűntelennek kellett lennie, az ószövetségi időkben ezért áldoztak állatokat, többnyire bárányokat.
"ha Jézus akarta volna abban a pillanatban meghalhatot volna Pilátus. "
Ez kész XD
Kedves jelina72, Jézus próféta akit Isten küldött az emberekhez. Teljes mértékben beleillik a próféták sorába és sokkal logikusabb mint az Isten Jézus. Továbbá Jézus nem halt meg a bűneidért. Ez ugyanúgy nem igaz mint Jézus istensége. Jézus maga jelenti ki a Biblia szerint hogy akkor üdvözülsz ha hiszel, és betartod Isten parancsait, ahogy az iszlám vallás is tanítja. Jézus soha nem mondta hogy csak fogadd el őt mint megváltót és dőlj hátra.
Az sem igaz hogy az ószövetségi időkben ezért áldoztak állatokat. Beszéltem zsidókkal, akik azt mondják az állatáldozat csak a nem szándékosan elkövetett bűnökre vonatkozott. Tehát ez nem magyarázat. Továbbá Jézus feláldozása emberként, azt jelenti hogy a keresztény vallás helyesli az emberáldozatot. Ugye nem kell mondanom hogy az emberáldozat pogány, sátánista szokás. Isten ezt nem engedte mert a Biblia szerint is egy kost küldött Ábrahámnak, mikor fiát akarta feláldozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!