Isten nélkül tényleg semmi értelme az életnek?
Kedves Kérdező!
Ha még követed!
Ez nagyon magas labda! :)
Amikor még nem voltam hívő, azt kérdeztem. Ez a véletlen, ami miatt létrejött ez az egész - nem tudta volna véletlenül elintézni azt is, hogy én boldog lehessek? Miért ebbe a családba születtem, miért ilyen körülmények közé?.... Ösztönösen is megszemélyesítettem. Pedig ha Istenről beszélt nekem valaki, dühös lettem - nem is sokan tették. :)
Egyszer egy kolléganőmmel együtt mentünk haza munka után, ő vitt kocsival. Egy családi anyagi gubanc kibogozásában segítettem neki és nagyon örültünk, mert megoldódott a dolog. Egyébként adminisztrációban dolgoztunk, tehát tudtuk, hogy ez ritka! Tudta, hogy hívő vagyok és megkérdezte. "Ennek a sok jó dolognak, amit megtanulunk, mi értelme, ha úgyis meghalunk?" Hát tudtam, hogy ez nagyon magas labda egy ateistától, de az ő kezében volt a kormány, tehát óvatosnak kellett lennem. :) Végül azt válaszoltam neki: "te úgy gondolod, hogy meghalsz és megsemmisülsz. Neked nincs értelme tanulnod. Én viszont úgy gondolom, hogy az örökkévalóságnak tanulok. Minden, amit tőled tanulok, örökre megmarad és használni fogom. Nekem óriási haszon tanulni! És amikor majd megsemmisülsz, én emlékezni fogok rád." Nagyon nevettünk. De tulajdonképp ez a lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!