Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten nélkül tényleg semmi...

Isten nélkül tényleg semmi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Véletlenül létrejön egy világ szerető emberekkel felépitünk több millió év alatt mindent majd jön egy bumm és megsemmisül minden ennek mi értelme lenne egyébként ?
2018. jan. 23. 09:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%
Értelmet kell találni az életben. Ha neked az értelmes, hogy egy kitalált figuráról képzelegsz, akkor tégy úgy, de ennél sokkal értelmesebb dolgok is vannak az életben. Mondjuk szeretni az embereket. Nem a lebegő kaporszakállút, hanem az embereket. Mert ők valósak.
2018. jan. 23. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:
26%

Kedves Utolsó!

Isten nagyon is valóságos és ezzel tisztában van mindenki valamilyen szinten. Az ószövetségi időkben nem volt kérdés Isten létezése, akkor mindenki hitt. Sátán azonban mindent elkövet, hogy kétségeket ébresszen az emberekben, mert tudja, hogy nagyon kevés ideje van.

2018. jan. 23. 12:53
 13/22 anonim ***** válasza:
44%
Tényleg.
2018. jan. 23. 13:28
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

Ahogyan az akkori kor embereinek Zeusz létezése is nyilvánvaló volt. Ezt ne hozd fel érvnek.

Te találod ki, hogy mi az életed értelme. Bármi lehet, habár kijelentni, hogy Isten nincs értelme ritka nagy baromság. Én nem hiszek benned, miért is tenném?, mégis élvezem a teljes életem, sőt örülök, hogy nem kell hzaugságban élnem.

2018. jan. 23. 14:05
 15/22 anonim ***** válasza:
46%
Régebben gondolkoztam azon, hogy mi értelme az életnek. Olvastam több vallásos, ezoterikus könyvet, cikket, stb. Végül arra jöttem rá, amit már előtte is tudtam: az élet értelme a szeretet. Ha megnézed, a vallás is erről szól; szeressed Istent, családodat, barátaidat és magadat. Ne tegyél semmit utálatból, a közös jóért dolgozz.
2018. jan. 23. 14:28
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A hívők nagyrésze annyira azt hiszi, hogy csak akkor szerethetsz szívből valakit, ha Istent is szereted + vallásos vagy, ne is mondjam mekkora butaság ez.
2018. jan. 23. 15:06
 17/22 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Ha nincs értelme, akkor mi van?

1. Nem kell, hogy legyen.

2. Ha akarod, hogy legyen, adhatsz neki te magad.

2018. jan. 23. 19:49
 18/22 Attila_the_hun ***** válasza:

"Isten nagyon is valóságos és ezzel tisztában van mindenki valamilyen szinten."

Ezzel tényleg tisztában van mindenki?! A Föld népessége valamivel több mint ötezer istenben hisz. A keresztény istenben csak a töredéke. Hazánknak is mindössze a 10 százaléka.

2018. jan. 23. 23:55
 19/22 Attila_the_hun ***** válasza:
Mit ér az olyan emberi szeretet ami számításból létezik?! Számomra az igazi szeretet magától létezik, nem pedig valamilyen istenke miatt. Megette a fene ha valaki csak akkor képes teljes szeretetre ha megismer egy képzeletbeli barátot.
2018. jan. 23. 23:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem minden társadalomban van jelen a vallás, mégis megvannak, vagy ha van is vallás, akkor nem istenhívő (lásd Kína, Japán, Korea, stb.). A természeti népek animista vallásaiban szintén nem feltétlen van isten, inkább jótékony szellemek, ill. az ősök tisztelete. Amiről te beszélsz az inkább ijesztő, a macska nem tud olyan dimenziókban gondolkozni mint az ember, mégis elvan, így az életnek nem alapfeltétele az, hogy legyen egy istenség. Inkább a víz, az oxigén, meg a táplálék, a többi jön magától.
2018. jan. 24. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!