Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szükséges-e a gyonás?

Szükséges-e a gyonás?

Figyelt kérdés
2018. jan. 21. 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Ez elég felekezet függő, én szükségesnek látom, a protestánsok többsége (nem mind azért) azt mondja, hogy nem.

Két igét hoznék erre a kérdésre:

"Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."

"Beteg valamelyitek? Hívassa el az Egyház elöljáróit, és azok imádkozzanak fölötte, s kenjék meg olajjal az úr nevében. A hitből fakadó ima megszabadítja a betegeket, és az Úr talpra állítja. Ha pedig bűnöket követett el, bocsánatot nyer. Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése."

2018. jan. 21. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
18%
Felesleges. Sosem gyontam, eletben vagyok, egeszsegben, jol elek.
2018. jan. 21. 14:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Minthogy a vallás hit, ezért erre a kérdésre kizárólag magad válaszolhatsz. Ha szükségét érzed, akkor igen. Ha nem érzed, akkor nem.
2018. jan. 21. 14:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A válasz az 100%-ban attól függ hogy milyen felekezetű a válaszoló.
2018. jan. 21. 15:08
 5/11 anonim ***** válasza:
35%
Teljesen felesleges, hiszen csak Isten adhat megbocsátást. Senki más. És neki is tartozunk számadással.
2018. jan. 21. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Sosem értettem, hogy mitől lesz valaki jobb attól, hogy elmondja a bűneit egy másik halandó embernek.
2018. jan. 21. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért nem értetted, mert félreérteted. Nem jobb lesz. Megkönnyebbültebb. Ettől pedig az életminősége jobb.
2018. jan. 22. 11:25
 8/11 Zenon ***** válasza:
49%

Látom, törölték a kommentemet. Fáj az igazság?

Még egyszer: A gyónás egy szó a kibeszélésre, de a megtörtént cselekedet megmarad. Tehát felesleges képmutatás.

2018. jan. 22. 11:30
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves Zenon nem én töröltettem a válaszodat!
2018. jan. 22. 11:59
 10/11 anonim ***** válasza:
27%

Kizárólag attól lesz csak jobb az életminősége valakinek, ha ő sajátkezűleg cselekedni fog ennek érdekében, és nem pedig várja a sült galambot egy gyóntató paptól.

A gyónásnak csak kizárólag az volt az oka, hogy bevezették, mert régebben amikor még majdnem mindneki katolikus volt és komoly hatalommal bírt, akkor fontos volt a katolikus egyháznak, hogy megtudjon egyet s mást a különböző személyekről. Ma is ugyanezt csinálják pl a szcientológusok, arra birják rá a híeiket, hogy mondják el bűneiket, hogy attól majd mennyivel könnyebb lesz majd nekik. De valójában a cél az, hogy megtudják kit hol lehet támadni, illetve ha kilép valaki, akkor legyen mivel zsarolni.

2018. jan. 22. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!