Felnőttkori keresztelkedés (Református) hogyan lehetséges?
Tudom sokan azt teszik fel első kérdésnek hogy miért. menyasszonyom nagyon szeretne templomi esküvőt és ennek vannak feltételei.Igen tudom hogy ezért nem szép dolog!
A helyzet a következő külföldön dolgozunk,olvasgattam hogy felnőtt korban keresztelkedés előtt kellene Hittan órákra járni.Ez mennyire kötelező illetve mik azok a dolgok amik esetleg szükségesek lehetnek?A nehézséget a Külföldi tartózkodás adja innen hogyan lehetne elintézni?Nem akarok ingázni havonta haza se pénz se idő rá.
(Nem lettem kereszténynek nevelve de nem mondanám magam rossz embernek, Istent tisztelő vagyok így is élek.)
?
Külföldön is keresztelkedhetsz, járhatsz ott felkészítőre.
A hit megismerését nem úszod meg.
Egyébként a templomi esküvőhöz elég, ha az egyik fél meg van keresztelve. Legalább is a katolikus Egyházban, nem gondolom, hogy a reformátusok szigorúbbak lennének ebben.
Azt javaslom akkor hogy külföldön keresztelkedj meg!
Az a jó a keresztségben hogy szinte minden egyház elfogadja minden egyházét, akármilyen nyelven is történjen az!
Bocsi,de értetlen vagyok!
Ha annyira sem vagy kíváncsi menyasszonyod hitére,hogy egy konfirmációs oktatás sem érdekel,mi érdekel téged a menyasszonyodból? Miből gondolod,hogyha feleségednek hitében nem leszel társa,más dolgokban társa lehetsz?
Bocsi,de értetlen vagyok!
Ha annyira sem vagy kíváncsi menyasszonyod hitére........
Kettőn áll a vásár!!! Kezdetektől tudta a családja és ő is h nem vagyok megkeresztelve és nem is a vallás tanítása alatt nőttem fel.Maga a lényét a lelkét szerettem meg és nem a vallását,mert ha nem lenne meg keresztelve akkor is ilyen ember lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!