Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felnőtt keresztelkedés kérdések?

Felnőtt keresztelkedés kérdések?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal szeretnénk templomi eskövőt, de én nem vagyok megkeresztelkedve.

Melyik egyháznál a leggyorsabb megkeresztelkedni?

Muszáj keresztszülőket is vinni?

Köszönöm a válaszokat!

2018. jan. 13. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Muszáj templomi esküvű, ha ennyire tojsz az egészre?
2018. jan. 13. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Katolikus egyházjog szerint elég, ha csak az egyik fél van római katolikusnak megkeresztelve. Ha párod megvan, akkor neked nem kell.

Bővebben is válaszolok, mert látom, fontosnak érzed a keresztény tanítást, hiszen szeretnéd felvenni a házasság szentségét, nemde? :))

"Melyik egyháznál a leggyorsabb megkeresztelkedni?"

-milyen esküvő lesz? Milyen vallású a párod? Én katolikus vagyok, ezért arra tudok bővebben válaszolni: kb. egy év a felnőtt katekézis.

"Muszáj keresztszülőket is vinni?"

-Egy keresztszülő elég.

2018. jan. 14. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Melyik egyháznál a leggyorsabb megkeresztelkedni?"

Ha felmerült ez a kérdés, akkor ne keresztelkedj meg. Nem lenne semmi más, mint ócska képmutatás. Láthatóan nem hiszel Istenben, a keresztség pedig egyben a hit megvallása is.

Felnőtt keresztségnél egyébként nem szükséges keresztszülő.

Bővebb válaszhoz bővebben kellett volna elmagyarázni az adott helyzetet, lásd fentebbi hozzászólást.

2018. jan. 15. 14:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Bocsánat a késői válaszokért. Nem, én nem hiszek Istenben és nem is fogok. Barátnőm hisz, és szeretne templomi eskövőt is. Tudom, hogy neki fontos, hogy Isten előtt is megesküdjünk. Én pedig szívesen kimondom az igent 2x.

Köszönöm annak a válaszolónak, aki megemlítette, hogy elég egyikőnknek megkeresztelve lennie.

2018. jan. 25. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!