Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Figyelt kérdés

arab párom van, és el akar venni de én nem szeretném felvenni az iszlámot.

viszont nagyon szeretem, mondtam neki tartsunk polgári esküvőt, de ő mindíg azt mondja, hogy ha a felesége akarok lenni akkor fel kell vennem.

2018. jan. 13. 13:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

#20, még mindig NEM vagyok hitgyülis, semmi hitgyülis írást nem olvastam. Könyveket olvastam el a témában, úgy kezdődött az érdeklődésem, hogy a muszlim nők jogairól olvastam, majd utána néztem, hogy tényleg ezt írja-e a Korán, és így gondolkodott-e Mohamed. És tényleg ez áll a Koranban és a hadiszokban.

Ha már nem tudod megvédeni az álláspontodat, akkor karad a frö

2018. jan. 14. 12:45
 22/29 anonim ***** válasza:

Szóval, ha már e tudod megvédeni a saját álláspontodat, akkor marad a fröcsögés, a gyalázkodás, és a meggyanúsítás, hogy biztos szektás vagyok.

Az én célom nem a gyűlölködés. Nem gyűlöllek titeket a vallásotok miatt, ugyanúgy igyekszem szeretettel lenni minden ember iránt. De ugyanakkor azt is szeretném, ha a Szentlélek megvilágosítaná szíveteket. Be lehet csukni a szemeteket, hogy az nem is úgy van, nem úgy kell értelmezni, amaz meg nem hiteles. De ez a tényeken nem változtat sajnos. :(

2018. jan. 14. 12:48
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

"És tényleg ez áll a Koranban és a hadiszokban."

Ésazóta sincs olyan vers Koránban, ami azt írná, hogy a nőket szabad verni. De olyan sincs, amely szerint a nőknek tetőtől-talpig be kellene öltözniük stb.

Ezek mind csak a helyi közel-keleti hagyományok vallásba való erőltetései.

Ugyanilyen pl a karácsony is. Szinte minden keresztény ünnepli, holott egy szóval sincs a Bibliában és már jóval a kereszténység előrr létezett, csak bele lett erőltetve a kereszténységbe.

Nem gyűlölöd a muszlimokat, csak mind terroristák, meg akik egy gonosz vallásban hosznek és meg kell térjenek a kereszténységbe... Aha... értem..

2018. jan. 14. 12:57
 24/29 anonim ***** válasza:

Nézd. A végső véleményem, hogy ne menj hozzá.

Hogy a miértet is megértsd, az leírva pár oldal. Ha tudni akarsz erről a vallásról írj privit. Még ha le is akarna beszélni róla, valamelyik iszlám hívő.

Mivel szereted, hiába mondanám, hogy hagyd ott, nem tennéd.

Azonkívül nem is biztos, hogy igazam lenne, hisz azt is megfogalmaztam már párszor, hogy nem a vallás teszi az embert.

Nem az elképzelhetetlen kategória az, hogy egy muszlimmal boldog házasságban lehessen élni, ám valódi az a veszély, hogy olyan csapdába esel, amire később úgy gondolsz vissza, hogy jobb lett volna kihagyni.

Na ennek a megértése a több oldal.

Az itt ajánlott könyveket is elolvashatnád, mert azok is adnak neked egy bizonyos képet erről, olvasmányos formában.

Azt gondolom, - ha már mindenképp muszály - hogy bármit mond, vagy zsarol érzelmileg, meg kedveskesik a házassággal, élj vele házasságon kívül.

De ezt majd te eldöntöd.

2018. jan. 14. 23:11
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen a keresztények azt hiszik hogy azért bánunk a nőkkel ember módjára mert Európa egy keresztény többségű ország...

Miközben a régi keresztény sötét középkorban (bár a közelkeleten Jézus korában is) a nőket egy alsóbbrendű lények tartották!Hiába a kereszténység!

Ez inkább az Európa felgyorsult libelarizációnak köszönhető!

2018. jan. 14. 23:48
 26/29 anonim ***** válasza:

Egyiptomban pedig a keresztények körében is jelen van a női csiklómetélés.

Ennyit a kereszténységről.

Nem hiába próbálom már mióta elmondani, hogy nem a vallástól függnek a dolgok, hanem az adott kultúrától. Vagyis pl Afrikában egy keresztény és egy muszlim is hasonló kulturális szokásokat csinál. Egy európai mondjuk bosnyák muszlim fényévekkel közelebb áll az itteni keresztényekhez mint pl egy zambiai keresztény.

Hiába egy vallás, de a kultúra sokkal jobban meghatározóbb.

Vagyis azt akarom mondani, hogy amit egyesek az iszlámra kennek annak legtöbbször semmi köze az iszlámhoz, pusztán helyi szokásról van szó.

2018. jan. 15. 01:44
 27/29 anonim ***** válasza:
Fogadd meg az első és a tizedik válaszoló tanácsát!
2018. jan. 15. 17:30
 28/29 anonim ***** válasza:
9%
Katolikus vallás is szekta alapon működik...
2018. jan. 15. 17:48
 29/29 gago77 ***** válasza:
Na mi van, harem-tag vagy mar?! Melyik napon kovetkezel?!
2018. jan. 16. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!