Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Figyelt kérdés

arab párom van, és el akar venni de én nem szeretném felvenni az iszlámot.

viszont nagyon szeretem, mondtam neki tartsunk polgári esküvőt, de ő mindíg azt mondja, hogy ha a felesége akarok lenni akkor fel kell vennem.

2018. jan. 13. 13:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
muszlimoknál egy nőnek nemigen van lehetősége másra. Én ismertem egy nőt, aki nem vette fel, de azért mert a pasijával nálunk éltek. Viszont ők is és a másik ismert pár is elvált azóta.
2018. jan. 13. 20:23
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

Viszont én meg tudok.

Ti hitgyülisek és egyéb muszlimgyűlölő keresztények ugyanazt csináljátok mint, amit a terroristák csinálnak. Kiragadnak egy idézetet egy mondat közepéből és azt saját szájízük szerint értelmezik. A Bibliában is több helyen le an írva, hogy „nincs Isten”.

„A férfiak gondoskodnak a nőkről, mivel Isten előnyben részesített közülük egyeseket másokkal szemben, s amiatt, amit javaikból a nőkre költenek.” (4:34)

A szövegben jelentése, hogy a firfiaknak kell ellátniuk a nőket. Szó sincs férfi felsőbbrendűségről.

A szurat al-baqara 223-ban meg egy metafora van, hogy az asszonyaitok olyanok, mint a szántóföld, ahova elvetitek magjaitokat.

Nincs benne egy szóval sem, hogy a férfi megverheti a feleségét.

Mindenesetre ilyen gondolkodásmóddal elmehetsz az ISIS-hez és ott megtalálnád azokat, akik hasonlóan értelmezik a Koránt, mint te.

2018. jan. 13. 22:24
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

*A Bibliában is több helyen le an írva, hogy „nincs Isten”.

Ezzel azt akartam mondani, hogy ezt kiragadva a Bibliára hivatkozva lehetne mondani, hogy nem létezik Isten.

2018. jan. 13. 22:26
 14/29 anonim ***** válasza:

Öhm... nem vagyok hitgyülis, nem értem ezt honnan vetted, katolikus vagyok. De ha hitgyülis is lennék, hogy jön ez ehhez a kérdéshez.

Nagyon szép ahogy próbálod mondani, hogy azt nem is úgy kell értelmezni, pedig de. Kerek perec ez áll benne. Ezt lehet szépíteni, de akkor is egyértelműen azt jelenti, ami oda van írva. Évszázadokon át úgy értelmezték, maga Mohamed is így értelmezi, ezt láthatjuk a hadiszokból. Tudom, vannak egyes mérsékelt, liberálisabb mai muszlim közössègek, akik nem fogadják el pl. a bukhári hadíszgyűjteményt, ezeket a Korán verseket meg próbálják szépíteni. Nem kell minden hadíszt hitelesnek elfogadni, homokba lehet dugni a fejeket, de ez nem változtat azon, hogy a történészek hiteles forrásnak tartják. Ebben pedig láthatjuk, hogy Mohamed hogyan értelmezte a Koránt.

2018. jan. 13. 22:52
 15/29 anonim ***** válasza:

De eszembe jutott még ez is:

“Hozzatok két férfi tanút, vagy ha nincs, akkor egy férfit és két nőt, így ha az egyik nő téved, akkor a másik emlékeztetheti őt.” (Korán 2:282)

Tehát a Korán szerint egy nő tanuvallomása fele annyit ér, mint egy férfié.

2018. jan. 13. 23:06
 16/29 anonim ***** válasza:
30%

Azért mondom meg, mert csak ennyi áll a Koránban.

A hadísz sosem lehet száz százalékig hiteles. Az pedig számomra eléggé árulkodó, hogy valaminek az értelmezésére hadíszt kell keresni, mert pusztán a Korán nem elegendő rá.

Kíváncsi lennék, hogy összehasonlításul abban a korban a keresztény Európában egy nő szava vajon mennyit ért-e.

2018. jan. 13. 23:11
 17/29 anonim ***** válasza:

Biztos szerethet téged... ha egy vallástól teszi függővé a házasságot...

Ha valóban szerte téged idővel e nélkül is elvesz feleségül vagy jobban szereti a vallását mint téged!

Ezt kell tudatosítani magadban és elfogadni...vagy ezt nem elfogadva felveszd az iszlám vallást.

2018. jan. 14. 09:37
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

"Öhm... nem vagyok hitgyülis, nem értem ezt honnan vetted, katolikus vagyok. "

Azért esett ebbe a hibába bele mert minden szekta ugyan azon az elven és alapon működnek, így könnyen össze téveszthetők a különböző szekták.

2018. jan. 14. 09:40
 19/29 anonim ***** válasza:
40%
#18, de én nem vagyok szektás. Katolikus vagyok, tudtommal a Katolikus Egyház nem szekta. Az iszlámról alkotott véleményemnek pedig semmi köze a vallásomhoz, ez a saját véleményem, amit a saját kis kutatómunkám előzött meg.
2018. jan. 14. 12:17
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

Milyen kutatómunka? Gondolom a hitgyülis szennylapok olvasására gondolsz.

A hetek, vigyázó.blog, periszkóp, vidám vasárnap, atv mint a Hit Gyülekezete oldalai.

A dzsihádfigyelőt meg egy zsidó szerkeszti, aki jó kapcsolatban van a hitgyülivel, és a cikkeik nagy részét amerikai zsidóktól fordítják le.

Úgyhogy ilyen szempontból, hogy az izraeli propaganda hazai lobbistáinak a szektájának hazugságait írogatod, gondoltam, higy hitgyülis vagy.

2018. jan. 14. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!