Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Hogy tudnám kikerülni a vallását?

Figyelt kérdés

arab párom van, és el akar venni de én nem szeretném felvenni az iszlámot.

viszont nagyon szeretem, mondtam neki tartsunk polgári esküvőt, de ő mindíg azt mondja, hogy ha a felesége akarok lenni akkor fel kell vennem.

2018. jan. 13. 13:03
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Miért itt kérdezed?

Már megkérdezted őt, válaszolt is. Ha őt akarod, akkor az iszlámmal együtt kapod.

Azonban én óvva intelek attól, hogy felvedd az iszlámot. Szerencsére nem te vagy az első ilyen eset, tanulj mások hibájából, ahogy az okos emberek.

2018. jan. 13. 13:23
 2/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt feltételnek szabja, akkor menekülj...minél messzebbre tőle!
2018. jan. 13. 13:26
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Jól fontold meg mert ha felveszed a vallását, onnantól kezdve megszűnik az egyenjogúság. Ott kb. annyit fogsz érni mint egy állat.
2018. jan. 13. 13:36
 4/29 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

Azt írod nagyon szereted...de vajon tud-e mit jelent az számodra, ha felveszed a vallását? Tájékozódtál már erről, arról, ez mivel jár a számodra?

Ilyenkor, amikor az érzelmek és nen az ész diktál nagyon könnyű tönkretenni az életet. Sajnos mindenki azt mondja, vallja körülöttem, hogy "hallgass a szívedre". Ezzel ellentétben a Biblia azt a kijózanító tanácsot adja a Jeremiás 17:9-ben, "Csalárdabb a szív mindennél, és mindenre elszánt. Kicsoda ismerheti ki azt?"

és

Példabeszédek 4:23 "Mindennél jobban óvd a szívedet, mert abból erednek az élet forrásai."

Ha meggondoltan döntesz, az hatással lehet a további életedre.

2018. jan. 13. 14:34
 5/29 anonim ***** válasza:
94%

Lányom nélkül soha

Fátyol möfött

Tíz év apám fogságában

Elolvasni azonnal.

Nem árt, ha a Koránt is elolvasod, ami többek közt azt is leírja, a feleséget akár milyen körülmények között magáévá lehet tenni (a menstruációs időszakot kivéve), akár akarja az asszony, akár nem. Továbbá azt is leírja, hogy az engedetlen feleséget meg lehet verni.

De neked kell elolvasni, és mérlegelni, én mindenesetre azt tanácsolom, szaladj el, amíg lehet.

2018. jan. 13. 16:09
 6/29 anonim ***** válasza:
0%

És ezeket pontosabban hol írja le? Csak mert az arab nyelvű Korán ilyeneket nem említ.

2018. jan. 13. 17:02
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
A "szeretet"alapvető tartozéka a szabad akarat tiszteletben tartása. Aki rád akar kényszeríteni valamit,az NEM SZERET! Ilyen házasságra vágysz?
2018. jan. 13. 17:19
 8/29 anonim ***** válasza:
88%

#6, nem tudok arab nyelven, de íme pár szépséges korán idézet magyar nyelven:

"A férfiak fölötte állnak a nőknek, mivel Allah előnyben részesített egyeseket másokkal szemben."

(Korán 4:34)

"Az asszonyaitok szántóföld nektek. Menjetek a szántóföldre, ahogyan csak akartok."

(Korán 2:223)

2018. jan. 13. 17:59
 9/29 anonim ***** válasza:
A vallását csak úgy tudod kikerülni, ha megszakítod vele a kapcsolatot. A vallás nem az ember járulékos, hanem lényeges része.
2018. jan. 13. 18:35
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Három dolog olyan a házasságban,ami kibékíthetetlen ellentétet okozhat a lángoló szerelem elmúltával:

1.Komoly vallásos különbözőség.

2.Komoly politikai elkötelezettség különbözősége.

3.Kultrális különbözőség.(európai,ázsiai, muszlim,afrikai,stb.)

2018. jan. 13. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!