Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki be tudná mutatni vallását?

Valaki be tudná mutatni vallását?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy számomra milyen vallást követsz.

2016. szept. 13. 13:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Persze. Én egy konzervatív protestáns közösségbe járok, mi vagyunk a hetednapi adventisták.

28 hitelv mentén alakult ki a hitvallásunk, ez a közös pont, de ezen túlmenően egy nagyon is sokszínű emberekből álló közösséget ismerhetsz meg bennünk.

Hitünk alapja a Biblia, amely a szentírás számunkra. Hiszünk a Biblia isteni ihletettségében, és abban, hogy minden szükségest tartalmaz, ami egy boldog és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen. Nagy hangsúlyt helyezünk a testi és lelki egészségre, ebben is a Biblia útmutatása szerint igyekszünk élni. Tagjaink jelentős többsége vegetáriánus, ill. vegán étrendet követ, komoly egészségvédő programok szerint élünk.

Keresztények vagyunk, az Úr Jézus Krisztust követjük, személyes megváltónkként tekintünk Rá, és nagyon fontosnak tartjuk a Vele való közösséget a naponkénti imádságok és bibliaolvasás által.

A Szentlélekre mint személyre tekintünk, aki jellemünket formálja, életünket vezeti. Az Atya Isten dicsőségére igyekszünk élni.

Nagy hangsúlyt helyezünk az elesettek támogatására, jelentős szociális munkát végzünk közöttük.

Kiemelt figyelmet fordítunk a misszióra, könyvkiadóval, biblia témájú előadásokkal, evangelizációkkal igyekszünk az emberekhez eljutni.

Nagyon fontosnak tartjuk a gyermekek és fiatalok oktatását, minden Istentiszteleten külön tanítást kapnak, ezen túlmenően, gyermekfoglalkozásokkal, gyermek és ifjúsági konferenciákkal, táborokkal igyekszünk elérni őket is.

Közösségünk tagjává személyes döntéssel válhat valaki, hitünk szerint a Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti.

Közösségünk önfenntartó, az államtól nem kérünk és nem fogadunk el hitéleti támogatást.

Hát röviden ennyi jutott eszembe, ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok.

Üdv. Péter

2016. szept. 13. 14:09
 2/17 A kérdező kommentje:
Jöhetnek még válaszok.
2016. szept. 13. 14:18
 3/17 anonim ***** válasza:
20%

"Közösségünk önfenntartó, az államtól nem kérünk és nem fogadunk el hitéleti támogatást."

Nem kell a rizsa. A ti iskoláitok és szociális intézményeitek is felveszik az állami normatívát, ideértve a teológiai főiskolátokat is.

2016. szept. 13. 14:18
 4/17 anonim ***** válasza:
2%

Egy vallás főbb jellemzői és egy konkrét személy megélt tapasztalatai az két teljesen külön dolog. Bár felszínesen sok hasonlóság mutatkozhat.

A vallás egy természetfölötti lény létezésébe vetett hit. A vallás jellegét az adja, hogy a természetfölöttit miképpen személyesítik meg. Egy, vagy több "személy", miféle tulajdonságai vannak, miként kezeli a természetet, főképpen az embert. És még inkább, milyen "feladatokat" ad az embernek, miket "jutalmaz" és miket "büntet" - na és főleg hogyan.

Ezek szerint lesznek eltérők a vallások. Már ami a lényegüket illeti. Hogy ebből egy ember mit lát, mit gyakorol, az pedig sok mindentől függ, először is az adott embertől.

2016. szept. 13. 14:40
 5/17 anonim válasza:
18%

Gnosztikus vagyok,úgymond eretneknek szàmítok,mert a hivatalos egyhàzi kereszténység ellenes vagyok.Jézus IGAZI tanaival azonosulok ( nem a megváltoztatott bibliàval).A bibliàból kiragadtak,megvàltoztattak részeket és ezzel nem tudok azonosulni.Minden vallàsra nyitott vagyok,de csal a kozmoteista vallásokra,akik nem közösítik ki màs vallàsúakat.Jézus valódi tanítása az,hogy Isten a fényből ered,isten mindenkibe bennevan,és nem fenn a menyorszàgban.Senki sem alsóbb-felsőbbrendű,joggal mondhatja mindenki magára:isten vagyok.Nincs eredendő bűn!. Àdàm és Éva nem követtek el bűnt,Éva evett a tudás fàjából...A mostani biblia szerint ez miért bűn? Mert szomjazott a tudásra? Àà...

A valódi bibliában ez nemhogy bűn,hanem hőstett volt,és az apokrifekben( nem véletlenül tiltották be) hőstettként szerepel.Most mit tanítanak? Az ember eredendően bűnös,megsem született,de màr bűnös és könyörögjön ,gyónjon a megvàltásért.Az eredeti kereszténységben Jézus tanítàsai szerint nem volt gyónás sem,sőt Jézus előtt nem térdeltek,Jézus megölelte az emberet.

Ebből kifojólag is,azt mondom Jézus követője vagyok,a mostani keresztény egyházzal ellenkező,a buddhizmussal leginkább szimpatizáló vagyok,vallàsom a szeretet.

2016. szept. 13. 14:46
 6/17 anonim ***** válasza:
49%

Kedves 3. válaszoló.

Már ne haragudj, de miért nem a kérdésre válaszolsz?

Kritizálni mindenki tud, a kérdés nem arról szól, hogy mond el egy vallásról a véleményed.

Én sem értek mindenben egyet Péterrel, de soha nem írunk egymásról úgy, hogy egy embertárunk méltóságába lépjünk.

S itt a vallásrovatban pedig egyesek nem ütik meg a keresztény élet legkisebb formáját sem, ide jönnek itt kiélni a haragjukat.

Bocsánatot kérek a kérdezőtől.

2016. szept. 13. 14:54
 7/17 anonim ***** válasza:
29%

"Kritizálni mindenki tud, a kérdés nem arról szól, hogy mond el egy vallásról a véleményed."

Engem is zavar a hazugság, gondolom a hármas is így érez. Tudom, hogy hol nem írt igazat Péter, de a hármas megírta helyettem egy részét. A többivel majd elszámolnakIstennek, de nem fedi a valóságot a hozzászólása.

2016. szept. 13. 15:01
 8/17 A kérdező kommentje:
Ha valamit roszul ír valaki, akkor javítsátok ki de mást ne írjatok ide..
2016. szept. 13. 15:05
 9/17 anonim ***** válasza:
50%

Kedves opendoor!

Péter nem mondott igazat. Kijavítottam, mert úgy gondolom, hogy nem szép dolog másokat becsapni. Szerinted szép dolog? És ha ezen te megsértődsz, az engem marhára nem érdekel.

2016. szept. 13. 15:05
 10/17 anonim ***** válasza:
37%

Szervusz

MIBEN HISZNEK JEHOVA TANÚI?

A Biblia Isten Szava, és igazság

A Biblia megbízhatóbb, mint a hagyomány

Isten neve Jehova

Krisztus az Isten Fia és alárendeltje

Krisztus volt Isten első teremtésműve

Krisztus kínoszlopon halt meg, nem kereszten

Krisztus az emberi életét váltságdíjul adta az engedelmes emberekért

Krisztus egyszeri áldozata elegendő volt

Krisztus halhatatlan szellemszemélyként támadt fel a halottak közül

Krisztus szellemben van jelen

Most a vég idején élünk

A Krisztus alatti Királyság igazságosan és békében fog uralkodni a föld felett életkörülményeket teremt majd a földön

A föld sosem fog elpusztulni vagy elnéptelenedni

Isten megsemmisíti a dolgok jelenlegi rendszerét

Har-Magedon csatájában

A gonoszok örökre elpusztulnak

Az Isten által helyeselt emberek örök életet nyernek

Csak egy út vezet az élethez

Az emberek Ádám bűne miatt halnak meg

Az ember halálakor a lélek megszűnik létezni

A pokol az emberiség közös sírja

Bízhatunk a halottak feltámadásában

Az Ádámtól örökölt halál megszűnik

Csak a 144 000 tagból álló

kicsiny nyáj megy az égbe és uralkodik Krisztussal

A 144 000 tagjai újraszületnek Isten szellemi fiaiként

Az új szövetséget a szellemi Izraellel kötötték

Krisztus gyülekezete magára Krisztusra épül

Csak Jehovához szabad imádkozni Krisztus által

Képek használata tilos az imádatban

Kerülni kell a spiritizmust

Sátán a világ láthatatlan uralkodója

A keresztényeknek nem szabad részt venniük vallásközi

mozgalmakban

A keresztényeknek el kell különülniük a világtól

Engedelmeskedni kell az emberi törvényeknek, amíg nincsenek ellentétben Isten törvényeivel

A vér bejuttatása a testbe akár szájon, akár vénán

keresztül, sérti Isten törvényeit

Engedelmeskedni kell a Biblia erkölcsi törvényeinek

A sabbat megtartására csak Izrael kapott parancsot, és érvénye a Mózesi Törvénnyel együtt megszűnt

A papi osztály és a különleges címek helytelenek

Az ember nem evolúció, hanem teremtés útján jött létre

Krisztus példát mutatott, melyet Isten szolgálatában

követni kell

A teljes bemerítéssel végrehajtott keresztelkedés

az önátadást jelképezi

A keresztények örömmel tanúskodnak nyilvánosan a szentírási igazságról

Tisztelettel.

2016. szept. 13. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!