Hogyan kell értelmezni a 10 parancsolatot és hogyan kell Újszövetségi mödon betölteni?
A Szombati törvény 2 részből áll:
1 szenteld meg a napot
2 ne dolgozz
Idézet a zsido.com-ból a Szombat gyakorlatából:
"A háláchikus felfogás ugyanis, a péntek éjszakát a legalkalmasabb időnek tartja a házaséletre. Ezzel szemléltetően bizonyítja, hogy a zsidóság a testet és lelket egységes egésznek, a megszentelt életforma kifejezőjének tekinti"
A parancsolat nem csak a munka tilalmát tartalmazza, hanem a nap megszentelését is. Ami bizonyos tevékenységeket, jó cselekedeteket takar, ami nem munka: házasélet, ima, elmélkedés, stb. És ha kinézel az ablakon, és látod, hogy beleesett a szamár a gödörbe, akkor nem hallgatod egész nap a vinnyogását, hanem kimész és kisegíted a gödörből.
Jártam Izraelben, csodálatos volt a Szombat Jeruzsálemben. Szombat reggelén sétáltunk az utcán, jött egy fiatal, vallásos zsidó csoport, hangosan imádkoztak sétálva, és minden házat egyenként kézfelemeléssel megáldottak, ahogy a rabbik szoktak áldani. Felejthetetlen élmény volt ez a jelenet, a Szombat hangulata.
De említettem már, hogy pogány háttérből megtért keresztényekre a Szombat törvénye nem vonatkozik, megtéretlen keresztényekre sem, ateistákra sem. Ha ezek közül valamelyikbe tartozol, akkor rád nem vonatkozik! :)
59.Hsz!
Mert egy református közösség meghívott lelkészüknek.
Az adventisták is vallják az apostoli,és a helvét hitvallásokat,amik a reformátusok hit alapelvei.
61.Hsz!
Amit írtál,az helyénvaló,kivéve az utolsó mondatodat.
Jákob(Izrael)megszületése előtt,az Édentől fogva ugyanazt a"szeretet törvényét"kellett követni az emberiségnek,amit elfelejtettek,és Isten kénytelen volt ujjával kőbe vésni azt.Az,az Isten jellemének egy vetülete,amely örökkévaló,mint Ő maga.
Nyilván,aki az isteni jellemtől-a szeretettől-elkülöníti magát,az az élet forrásától különíti el magát,örök pusztulást választva.
Úgy tűnik,hogy vannak kiválasztottak,akik nem szeretnének az örökkévalóságban gojimokkal találkozni,s ezért elzárják előlük a szeretet vetületét,vagy legalábbis lebeszélik annak követésétől őket.
Szeretném megnyugtatni ezeket a kiválasztottakat,hogy az Isten országában sok lakóhely van,s ha ők antigojimok,akkor majd Ő fog alkotni nekik egy olyan gettót,ahova egyetlen gojim sem teheti be a lábát.
Oké, köszi. Tehát lényegében a válaszaidat nézhetem úgy, hogy egy olyan adventistától jönnek, aki egy külhoni ref. közösség lelkésze is egyben.
(Bevallom, hogy gyakran bajban vagyok, mert a református tanítástól nagyon eltérően írsz, de akkor tisztázódott az oka.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!