Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek ogy ateista vagyok? A szüleim, sőt a családom túlnyomó része keresztény, de engem nem igazán érdekelnek az ilyenek.

Figyelt kérdés
mindenhogy azt akarják hogy bérmáljak, de egyszerűen nem szeretném. Mégis erőltetik

2017. dec. 13. 22:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Te nem értettél meg. Vallásos képmutató az, aki jár templomba, de a szívében nem hisz, vagy nem szereti Istent. Azt javasoltam, hogy ezt ne csinálja, mert a Bibila szerint ez Istennek sem tetszik.
2017. dec. 18. 09:10
 12/17 anonim ***** válasza:
5%

Rosszabb a helyzet mint gondoltam. Te tényleg ennyire nem vagy képben?

"Hogy mondjam el a szüleimnek ogy ateista vagyok?"

Írja a kérdező!

Nem tudom hogy nálad mi a helyzet de a legtöbb családban ez úgy kell hogy működjön hogy a gyerek hallgat a szüleire!

"Azt javasoltam, hogy ezt ne csinálja, mert a Bibila szerint ez Istennek sem tetszik."

Az meg Istennek tetszik hogyha a gyermek tiszteli a szüleit és az hogy hallgat valaki a szülei szavára az a tisztelet egyik formája. Most akkor mit kell csinálni?

S miért javasoltad neki?

Csak azon egyszerű oknál fogva kérdezem ,mert a kérdező pontosan ezt akarja. Nem akar járni. De a kérdése nem arra vonatkozott hogy járjon e hanem arra hogy hogyan mondja el a szüleinek azt hogy NEM AKAR bérmálkozni.

2017. dec. 18. 11:22
 13/17 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Kérdező!

Remélem tisztában vagy avval amit mondasz,mert:

Ateizmus

Budhizmus

Katolicizmus

egoizmus

és még sok sok -izmus-

Vagyis te is éppen olyan vallásos vagy mint bárki más,csak te nem mered bele kalkulálni a Teremtő Istent,vagy Jézus Krisztust.

2017. dec. 18. 20:13
 14/17 anonim ***** válasza:
53%

Véleményem szerint egy őszinte beszélgetés a szüleivel a hitről, és arról, hogy ő belül miben hisz vagy nem hisz, és hogy mivel nem hisz a bérmálkozás hasznosságában, vagy egyáltalán Istenben, ezért képmutatásnak és hazugságnak tartaná azt, hogy pusztán a szülei iránt érzett tiszteletből ezt megcsinálja, de persze biztosítja őket h tiszteli és szereti őket, ez szerintem teljesen rendben van.

Hazug módon megcsinalni külső formaságként csupán nincs rendben, szülők felé sem korrekt, és Isten felé sem. Ez olyan, mintha el veszel feleségül egy lányt, akit nem szeretsz, csak mert a szüleid szeretnék, vagy a társadalmi elvárás miatt. Ha nem szereted, ne vedd el!

2017. dec. 18. 20:25
 15/17 anonim ***** válasza:
68%
Így: ateista vagyok. Nem kell túlkomplikálni,én is így csináltam,amikor még ateista voltam. Viszont azért azt hamar tisztáznám,hogy csak azért,mert erőltetik a bérmálást,még nem biztos,hogy keresztények. Rengetegen pusztán hagyományból erőltetik,ahhoz meg nem muszáj kereszténynek lennie.
2017. dec. 22. 11:57
 16/17 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Kérdező!

Próbáld meg másként felfogni a bérmálkozást,pl.így:

A bérmálkozást megelőzi,egy katekizmus oktatás,amikor a papot,hitoktatót,a-serdülők hírhedt profi módszerével-hozzásegítheted a keresztény növekedésben.(Másként mondva,folyamatosan kiakaszthatod keresztkérdéseiddel,szkepticizmusoddal,s néha egy kis cinikussággal.)

Egy ilyen agytorna feltétlen jól jöhet neked is,meg a katekétának(hitoktatónak) is.

Ezek az alkalmak kihozhatnak belőled olyan kíváncsiságot a világ dolgai iránt,melyet az iskolai istentelen oktatás sosem hozhatna felszínre.Megismerhetsz olyan dolgokat,amik jövőd szempontjából nélkülözhetetlenek,mint pl.vitakultúra,bibliai ismeret,mint az európai civilizáció alapja,barátok.

Ha végig küzdötted(tétek) a katekizmust,még mindig mondhatod azt,hogy te nem hiszel Istenben,s ezért nem vállalod a bérmálkozást.A hitoktató-meggyőződésem szerint-ebben a döntésedben melletted fog állni,és segíteni fog meggyőzni erről szüleidet.

2017. dec. 23. 18:46
 17/17 anonim ***** válasza:
34%

A világ legnagyobb hazugsága ,ha valaki azt mondja ,nem hisz Istenben.

Istenben minden ember hisz!

De vagy elfojtja magában ezt a hitet,valamivel,pld.ateizmus.

vagy hagyja munkálkodni az életében a hitet és úgy ál a dolgokhoz.

Még a Sátán is hisz Istenben......

2017. dec. 24. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!