Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig látnak, hallanak a...

Meddig látnak, hallanak a halottak?

Figyelt kérdés

A héten halt meg édesapám akiben biztos vagyok hogy a mennybe került. A halál beálltakor meddig lát/hall?

Ha Isten lát minket a mennyből akkor édesapám is látja mit csinálok meg mindent?

2017. nov. 11. 01:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
24%

Jézust,hasonló létformában erősítette Énoh,Illés,és Mózes.

Az Júdás leveléből nyilvánvaló,hogy Mózes meghalt.

Ha mindhárman élve erősítették Jézust,akkor Mózest,csak Isten támaszthatta fel.

2017. nov. 11. 18:00
 22/31 anonim ***** válasza:
40%

Semmi gond, már megszoktam, hogy nem vagy képes értelmezni amit írok. Sajnos nem mindig fogalmazok faék egyszerűen.

Fuss neki újra, sehol nem írtam, hogy az idézett levél apokrif lenne. Párszor elolvasod, lehet menni fog a megértés is.

Nyílván Isten támasztotta fel Mózest, ahogy mindenki mást is. Se én, se a másik hozzászóló nem állítottunk mást.

Viszont ez nincs benne az adott versben. Ha te ezt ki tudod belőle olvasni, Nobelt érdemelsz.

Viszont, ha nem emeli ki a Biblia, hogy Mózest feltámasztotta Isten (mert ilyen idézetet továbbra sem kaptunk), de kiemeli pl. azt a sok elhunyt szentet, akik Krisztus halála után feltámadtak (meg sorolhatnánk példákat még századszorra is), akkor lehet eleve az adventista-jehovás teológia (szabály, mint írta hittársad) téves. Így lehet, hogy nem a Szentírást kell a téves szabályotokhoz igazítani, hanem fordítva.

2017. nov. 11. 18:59
 23/31 anonim ***** válasza:
0%

A 19.Hsz-ból részlet:

"Mihány és a sátán közt volt a vita, ami egyébként eredetileg egy apokrif iratból származik, bár mindegy."

A vitáról szóló leírás nem apokrif könyvből származik.

2017. nov. 12. 16:43
 24/31 anonim ***** válasza:
63%

Áruld már el akkor, hogy melyik könyvből idézi Júdás apostol levelében. Mert nagyon kíváncsivá tettél.

Egyébként ettől függetlenül ez mellékes kérdés, a hangsúly azon van, hogy itt nem írja azt; Isten feltámasztotta Mózest.

2017. nov. 12. 18:47
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

24.Hsz!

Nem gondolom,hogy Júdás apostol könyvből idézett.

Mózes,minden bizonnyal meghalt egészen,de Énokhoz,és Illéshez hasonlóan testben erősítette Jézust,a vívódása éjszakáján.

2017. nov. 13. 07:18
 26/31 anonim ***** válasza:
40%

Gyakran kapom ezt a választ tőletek, meg a jehovásoktól is, hogy "én nem gondolom", "így gondolom", stb....

Kit érdekel igazából a személyes vélemény egy ilyen kérdés esetében? A tények érdekesebbek, a szerint pedig nincs igazad, hiába pontozol le lelkesen. Nézz utána.

Egyébként miként szerzett volna tudomást róla Júdás, hogy több mint 1000 évvel korábban miként vitatkozott két angyal Mózes holttestén?

2017. nov. 13. 07:32
 27/31 KZitus ***** válasza:
6%

Kedves 9-es hsz

Zitus!

Tehát Te az örök halált hirdeted??? " - kérdezed.

Ááááá, nem hírdetek én semmit, csak a Bibliából idéztem, ami 2Tim.3:16 szerint az Isten Szava.

Tehát nem a saját véleményemet írtam, idéztem.

Viszont teljes mértékben hiszek a feltámadásban, és abban is reménykedem, hamarosan találkozom az anyukámmal, ha Istennek tetsző életet élek.

Anyukám sírjára a Jób 14:15 versét vésettem, mert ő is hitt a feltámadásában, és egyet értett a Jób szavaival.

"Salamon bölcs volt, de nem tévedhetetlen, ez ne feledd!" - ezzel egyet értek. De amit leírt, az Isten által ihletett, és nem az ő gondolatait írta le. Már csak annál inkább is NEM, mivel Salamon még kevesebbet tudott a halálról, mint te vagy én.

"Idézd Jézustól vagy valamelyik Isten által szentelt prófétának szavait, ki szerint úgy van, ahogy Ti tanítjátok." - sajnos nem tudom milyen tanításra utalsz.

2017. nov. 13. 15:13
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Az,hogy mi történt Mózessel,a Tórából tudhatjuk.

Azt,hogy volt-e vita teste felett,Júdás apostol 3 forrásból tudhatta:

1.Személyes ihletésből.

2.Szájhagyományból.

3.Valamilyen írott forrásból.

2017. nov. 14. 03:35
 29/31 anonim ***** válasza:
48%
Értem, szóval fogalmad sincs. Csak meglátod, hogy a 66%-os ír, aki nem Péter (ő is 66%, csak odaírja nevét), akkor nyomod a piros kezet.
2017. nov. 14. 09:56
 30/31 anonim ***** válasza:
19%

29.Hsz!

Három lehetséges módot írtam le.

Ennyit a szövegértésedről.

Valóban haszontalan volt a hozzászólásod,utóbbi is.

2017. nov. 14. 16:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!