Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meddig látnak, hallanak a...

Meddig látnak, hallanak a halottak?

Figyelt kérdés

A héten halt meg édesapám akiben biztos vagyok hogy a mennybe került. A halál beálltakor meddig lát/hall?

Ha Isten lát minket a mennyből akkor édesapám is látja mit csinálok meg mindent?

2017. nov. 11. 01:50
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
14%

Drága Kérdező!

Őszinte részvétem! Nagyon nehéz lehet most neked! Minél hamarabbi vigasztalódást kívánok neked!

Én is veszítettem már el közeli hozzátartozómat. Már 9 éve, és még mindig minden nap hiányzik.

A Biblia ezt mondja a halottak állapotával kapcsolatban:

"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak,Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.

Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy."

Prédikátor9:5-10.

Bár a hagyomány és a legtöbb vallás azt tanítja, hogy a lélek nem hal meg, ezt az elképzelést nem támasztja alá semmi. Tegnapelőtt olvastam egy érdekes cikket. Bemásolom a szövegét, és a linket is.

USA - Egy tudós úgy véli, itt az ideje elfogadnunk a tényt, hogy valójában nincs semmiféle túlvilág.

Sean Carroll professzor szerint lehetetlen, hogy létezzen élet a halál után, ugyanis ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a tudatunknak úgy is léteznie kellene, hogy nem kötődik a testünkhöz, azonban ez nincs így. A tudós azon az állásponton van, hogy a tudatunk csak atomok és elektronok sorozatából áll, ami a halálunk után szintén a semmivé lesz, így elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei engedjék, hogy létezzen a halál utáni élet.

Dr. Carroll szerint jobb lenne, ha az emberek inkább az életükre koncentrálnának, és nem arra, hogy mi is történik velük, ha meghalnak.

(Express)

[link]

Engem a feltámadás reménysége vigasztal. Nézd meg ezt a 3 perces videót:

[link]

2017. nov. 11. 05:47
 2/31 anonim ***** válasza:
27%

Szia!

Ameddig élet van bennük. A Biblia szerint a halottak már nem látnak és nem hallanak. A Szentírás az alváshoz hasonlítja a halált, és a feltámadás reménységét mutatja be számunkra:

“Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincsen reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképen az Isten is előhozza azokat, akik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt. Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, akik élünk, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, akik elaludtak. Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak a Krisztusban. Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk. Annakokáért vígasztaljátok egymást e beszédekkel.” (I.Thessz. 4:13-18)

Üdv. Péter

2017. nov. 11. 07:17
 3/31 anonim ***** válasza:
2%

"amikor bezárják a külső kapukat, és halkabbá válik a malom zaja; amikor elcsitul a madarak hangja, és minden dal elhallgat; amikor félnek a magaslatoktól, és ijedten járnak az úton; amikor a mandulafa virágzik, a sáska jóllakik, a kapor kipattan, az ember meg örök hajlékába tér – az utcán már jönnek-mennek a siratóasszonyok; mielőtt elszakad az ezüstkötél, megreped az arany gyertyatartó, megpattan a forrásnál a korsó, s összetörik a kúton a kerék; _és a por visszatér a földbe, ahonnét jött_, _az éltető lehelet meg az Istenhez, aki adta_"

(Prédikátor 12, 4-8)

"Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint szellemben."

(1Péter 4, 6)

2017. nov. 11. 08:12
 4/31 anonim ***** válasza:
60%
A két halálszakértő, Jehova tanúja és az adventista... És a prédikátor aki amikor írta a prédikátor könyvét még soha nem látott halált. Mózes, Illés hogy jelent meg Jézusnak? Mózest nem ragadta magához Isten... Halottak támadtak fel Jézus halálakor...
2017. nov. 11. 09:06
 5/31 anonim ***** válasza:
34%

Kedves Kérdező!

Együtt érzek veled,hisz édesapám,,csak 6 hete halt meg,és 62 éves bátyám,mintegy 4 hete fulladt meg.

Végtelenül sajnálom,hogy neked is át kell érni azt a veszteséget,amit én is átélek!

Az előző hozzászóláshoz nem szükséges sokat hozzátoldani,csak azt,hogy aki Egyszülött Fiát értünk áldozta,nem akarja,hogy a halál alvásában legyünk örökké. Eljön Megváltónk ismét,hogy ne csak Lázár barátja éljen ismét,hanem mindannyian,akik Isten Fia áldozatában való hitben haltak meg,magához vehesse.

Hiszek,a test feltámadásában,és az örök életben,hisz Krisztus követője vagyok.

A test feltámadásának nem lenne értelme,ha az ember teste nélkül,már Istennel lehetne.

Krisztus elment,hogy helyet készítsen nekünk,hogy ahol Ő van,mi is ott lehessünk azokkal,akiket szerettünk örökké,de fájdalom,elmúlás,és szenvedés nélkül.

Édesapád piheni e földi fáradtságát,Megváltónk 2.eljöveteléig,amikor feltámad egész valója,romolhatatlanságra.

Ő,a te szívedben örökké megmarad,s emléke hozzásegíthet,hogy Megváltónk veled maradhasson,és találkozhass édesapáddal.

Addig,még sok dolgod van. Vissza kell tükröznöd Isten szeretetét a téged körülvevő emberekre. Mindazt a szépet,jót,melyet édesapádtól örököltél kamatoztatnod kell.

Ehhez kívánok sok erőt,reménységet,és hitet!

Szeretettel,egy apátlan,és anyátlan.

2017. nov. 11. 09:06
 6/31 anonim ***** válasza:
26%

Javítás:

"...Az első hozzászóláshoz nem szükséges sokat hozzátoldani..."

2017. nov. 11. 09:09
 7/31 anonim ***** válasza:
51%

Kedves kérdező, őszinte részvétem.

Noha egy blikkes cikk (1. hozzászólás) mindig nagy jelentőséggel bír az életünket meghatározó dolgok tekintetében (szarkazmus), én még is Krisztusban bizakodnék.

Krisztusban bíznék és remélnék, aki azt mondta a bűnét megbánó jobb latornak, hogy halála után vele lesz a mennyben.

Pál apostollal együtt fejezem ki reményemet, hogy halálunk után egyből viszont láthatjuk szeretett Urunkat.

Ha jó ember volt, hitt Krisztusban, elkövetett bűneit lemossa a Bárány vére; "De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által."

Jézus szavai vígasztaljanak fájdalmadban:

"Én vagyok a föltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meg is halt, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem hal meg soha. Hiszed ezt?"

(Nem tudom, hogy meddig látnak és hallanak, de hiszem, hogy imádkozik érted szüntelen, ahogy a Jelenések könyvében olvashatjuk.)

2017. nov. 11. 09:44
 8/31 KZitus ***** válasza:
6%

Szia

Őszinte részvétem. Tudom mit érzel, mert én az anyukámat veszítettem el nem régen :-(

Mivel a halál utáni állapotról SEMMI mást nem tudhatunk a bibliai leíráson kívül, ezért itt idézném, ott mi áll erről az állapotról, konkrétan a kérdésedre:

Prédikátor 9:5, 6

"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt."

2017. nov. 11. 11:18
 9/31 anonim ***** válasza:
0%

Zitus!

"Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt."

Tehát Te az örök halált hirdeted???

Idézném én is: "és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem"

Salamon bölcs volt, de nem tévedhetetlen, ez ne feledd! Idézd Jézustól vagy valamelyik Isten által szentelt prófétának szavait, ki szerint úgy van, ahogy Ti tanítjátok.

2017. nov. 11. 13:26
 10/31 imakommandós ***** válasza:
40%

Salamon se tévedett mert úgy fejezte be a mondatot, hogy a nap alatt. Ha az ezer éves királyság után támadnak fel, akkor tényleg nem fognak napot látni többet.

Érdekes, hogy az ilyen kérdéseknél hogy nyüzsögnek a JT-k meg az Adventisták hirdetni a tévtanjaikat.

Biztos halucináltak az evangélisták amikor látták Mózest Illéssel.

2017. nov. 11. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!