40.
. Megpróbálak felébreszteni,ugyanis én a Fiú személyét és tanítását is tisztelem a maga helyén,ugyanúgy mint az Atyát is.Ellentétben veled aki az Atyát tagadod és a fiúra ruházol minden hatalmat és erőt.
Ézsaiás.43:10."Ti vagytok az én tanuim ez Jehova kijelentése,igen,szolgám,akit kiválasztottam,hogy ismerjetek és higgyetek nekem és megértsétek,hogy én ugyanaz vagyok.Előttem Isten nem formáltatott,és utánam sem lett egy sem.11 Én,én vagyok Jehova,és rajtam kivül nincs megmentő"
Jézus ezt parancsolta,hogy imádni kell az Atyját,és tiszteletet tanúsítani iránta.
Te a fenti Biblia verset cselekszed,betertod?
Máté.6:9."Égi Atyának,szenteltessék meg a te neved"
Jézus parancsát betartod?
Nem.
Igy tagadod meg a Fiút.
Nem teszed amit mond.
40.Folytatom a 41-et.
Jel.22:16."Én,Jézus,elküldtem angyalomat,hogy tanúskodjon néktek ezekről a gyülekezetek számára.Én vagyok a Dávid gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag"
Itt Jézus ahogy nyillatkozik,nem monja,hogy Isten vagyok,pedig részben az Atya sok olyan tehendőt ruházott rá,amit az Atya viselt és visel.
Igy pld.az Atya küldte el Jézust,hogy nekünk Krisztusunk legyen.
Jézus mindenkor az Atyához imádkozott a a küldetése elvégzásében.
Ha Ő ahogy a fentiekben irtad,minden és minden hatalma és erő az ő kezében van,mint Isteni hatalom,akkor nem kellet volna,imában segitséget kérnie.
De az Ézs.43:10 szerint csak egy Isten van.De Jézus kapott olyan munkát,amit rajta kivül,csak az Atya tudná/tudja elvégezni.
János.17:3.Maga Jézus jelenti ki,hogy"Az pedig az örök élet,hogy ismeretet szerezzenek rólad ,az egyedüli igaz Istenről,és arrol,akit elküldték,Jézus Krisztusról."
Jézus itt miért nem módja,hogy az Atyán kivül még két Isten van/lessz.
Na azért mert a fenti biblia verseket nem másthatja meg,mert az az Atyja szava.
Tégedet ugy látlak mint az a gyerek,aki az apjának azt mondja"apa te egy Isten vagy",de amit mondasz nem érdekel!
40,41,42.Hsz!
Jézus így nyilatkozott:
"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön."(Mt 28:18)
János így emlékszik vissza a lábmosás parancsára:
"Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy, "(Jn 13:3)
43.Örülök az idézetnek a Máté.28:18-nak.Ez igy is van.
"Nekem adatott minden hatalom menyen és Földön"
Ha valaki valakinek hatalmat ad,aki adja nagyobb annál mint aki kapja.
Mert olyan nincs,hogy egy rendőrnek,vagy katonának az alattvalója tudna adni egy nagyobb rangfokozatot.
Jézus is Pétert megbízta egy kiváltsággal,hogy vigyázzon a báránykáira.
Miver az Atya elküldte Jézust,értelemszerűen Isten nagyobb Jézusnál.
Jézus megkapta a hatalmat,menyen és földön az atyátol de a Mindenható Istenséget már nem.
János.13:16."Bizony,bizony mondom néktek,nem nagyobb a szolga az ő uránál,és a küldött sem nagyobb annál,aki küldte őt.
44-et folytatom.
"János így emlékszik vissza a lábmosás parancsára"
Kedves 46%-os ez nem parancs volt.hanem példa.
Igy szol.János.13:15."Mert elétek adtam a példát,hogy amint én tettem veletek,ti is ugy tegyetek"
Ez a példa Jézustol az élet minden területére ki hat.
Ugyanis Jézus idejébe,ott a Zsidóknál a saru könnyen megtelt porral,homokkal és a vendégfogadó gazda,tiszteletbeli kötelessége volt,hogy megmossák a vendég lábát.
De ez jó valoságbeli példa volt Jézusnak,hogy felhasználja a mondanivalója megerősítésére.
Manapság vannak gyülekezetek akik használják ezt a példát az alázatosság kifejezésére,de itt nem szükséges.Mivel remélhetően nálunk nem poros,homokos a lábunk.
A halottak nem támadnak fel. Létezik ugyan az, amit a keresztények feltámadásnak neveznek, de az csak nagyon ritka kivételesek előjoga mint Názáreti Jézus, aki az emberiség tudatának felemelését látta feladatának. E célból vállalta a nyilvános keresztre feszítést, hogy feltámadásával tanítását alátámassza, anélkül ma nem lenne kereszténység. Ő ott támadt fel ahol meghalt, Jeruzsálemben, ott volt igény a tanítására.
A legtöbb ember azonban elszenvedi a halált, és újra és újra megtestesül, míg eléri a tudat oly magas színvonalát, amelyen már nincs szüksége újabb inkarnációra. És létezik még egy lehetőség, márpedig az, hogy elkerüljük a halált, ez a lehetőség is csak azoknak van félretéve, akik a tudat egy igen magas színvonalát érték el, ők nem kényszerülnek arra, hogy elszenvedjék a halált és csak az emberiség szolgálatában maradnak köztünk, nem azért mert annyira ragaszkodnak a földi élethez.
46."A halottak nem támadnak fel"
Tisztelt 46-os,a biblia nem ezt irja.
Pld.1Kor.15:12-19.Itt félreérthetetlenül leirja Pál a feltámadással kapcsolatos mondanivalóját ihletés alatt,amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.
Megnézhetjük a:Roma.5:17 és a Roma.6:23
Jézus ezt mondta a János.11:25."Én vagyok a feltámadás és az élet.Aki hisz bennem,még ha meghal is,életre fog kelni."
Most azt nem értem,hogy mi ebben az érthetetlen?
Tisztelt 47-es
Úgy van, a Biblia nem ezt írja, és valóban nem érthetetlen, hanem helytelen....
Pál apostol szerintem oly erővel igyekezett terjeszteni a keresztény hitvallást, hogy átesett a ló másik oldalára; tanításának csak egy töredéke igazán ihletett.
Ami pedig János evangéliumát illeti, erős a gyanúm hogy nem eredeti, hanem egy őszinte kísérlet, Jézus tanításának őszefoglalására azok számára akiket az mélyebben érintet. Sem Márk, sem Máté, sem Lukács evangéliumában nem találjuk a kifejezést: „Én vagyok ...”
A mai napig ma nagyon ritka az egyházi előjárok közt az igazán ihletett. Talán megnézhetnéd Dombi Ferenc interjúját a YouTube-on:
48. Nem olvastad a Dániel 12:13.vagy a János.11:24
Csel.17:31
Csel.24:15
Jelenések.20:12
# 49/ Elolvastam mindegyiket, szerintem az egyetlen némileg megbízható Jn. 11: 24, amely megérzésem szerint valószínű úgy történt, ahogy még ma is olvashatjuk az evangéliumban.
Jézus tudta, hogy Lázár fel fog támadni, szándékosan késlekedett, hogy az emberek ne kételkedjenek abban, hogy lázár meghalt. Lázár Feltámadásával szerintem nem a feltámadást akarta bizonyítani, hanem azt akarta bemutatni tanítványainak, mire képes egy ember aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozza kifejezésre.
Az evangélium szerzője nem árulja el, mi történt később Lázárral, hogy talán még ma is él, vagy még egyszer meghalt és most a feltámadásra várakozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!