Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet élni egyházhoz tartozás...

Dongaben kérdése:

Lehet élni egyházhoz tartozás nélkül olyan életet, ami Jézusnak tetsző?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az Ő tanításai szerint sokan élnek, de nem tartoznak egyik egyházhoz sem! (És nem is akarnak!) ANNYI felekezet indult ebből, hogy számolni is sok! De, mennyi követte az eredeti tanítást? Az egyházakat EMBEREK hozták létre a saját kedvükre! Nem én vagyok az első, aki kételkedik a helyességében....
2017. okt. 15. 19:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el meg van a helye és az ideje a jót tevésnek.

S a Tanúk élnek is ezzel a lehetőséggel, nem is kicsit, csak nincs nagydobra verve.

Jézus nem etetéssel akarta az embereket magához vonzani, hanem ésszerűséggel, és erkölcsi tanítással.

Akik csak enni mentek oda, azokra vonatkozóan el is mondta, hogy csak enni járnak oda, nem azért, amit mondani szeretne nekik.

az tény hogy mindenkivel jót kell tenni, hiszen ez írva van, de Jézus biztos nem arra gondolt, hogy ezt felhasználva gyűjtsenek maguknak "hívőket", miközben nem is tanítják és vezetik őket arra ahogy keresztényként élni kell.

Ez csak arra jó, hogy ideiglenesen "befogják a szájukat" a szenvedőknek, és elmondhassák, hogy jót tesznek, miközben a fontosabb dolgokat meg nem kapják meg. Így nem segítik az embereket a megmentés valódi eszközéhez.

A valódi keresztények, az írások szerint is soha nem voltak elhagyatottak még nehéz körülmények között sem, nem kéregetnek az utcákon, nem szenvednek olyan hajléktalanságban éhezésekben, mint egyéb emberek.

Ahogy a Biblia írja:

(Zsoltárok 37:25) 25 Ifjú voltam, meg is öregedtem, De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva, Sem utódját kenyeret kéregetni.

2017. okt. 15. 21:55
 22/35 A kérdező kommentje:
Kissé csalódott vagyok a válaszokban. Azért köszönöm mindenkinek! Jó éjt!
2017. okt. 15. 22:00
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

kérdező azért ha ezt még olvasod érdemes tudni hogy KZitus és coccomaci egy jehova tanúi nevű szekta tagjai, ők semmivel sem értenek egyet szinte az ÖSSZES TÖBBI kereszténnyel, más a hitük más az életük más az erkölcseik még a bibliát is átírták az egyik legborzasztóbb tévtanításuk a komolyabb segítő szolgálatok elutasítása ez is mutatja hogy ez a szekta milyen pénz és hataloméhes

a kereszténység tökéletes a keresztények nem ahogy gyakran találkozol züllött konzervatívval vagy kirekesztő liberálissal a keresztények sem feltétlenül mintapéldányai a saját ideológiájuknak

alapvetően jogos a számonkérésed érthető ha elkeserít hogy egy segítő csoportban több ateistát találtál, de had nyugtassalak meg a legtöbb segítő szervezet keresztény eredetű, talán ismered a hírhedt fotot amikor egy bezárt templom mellett állnak sort a hajléktalanok ételosztáshoz, különösen bizar hogy ez a kép pont egy katolikus ételosztásról készült, a magyarázat egyszerűen annyi hogy a közeli téren és nem a templom épületében osztották az ételt ami erre egyébként alkalmatlan is volna

a nagy ünnepeken arra a rövid időre ha nincs vagy kevesebb az ember aki tud segíteni az az 1-1 óra mit sem számít, sőt ilyenkor gyakran várják a szegényeket is a szertartásra ahol utána megvendégelik őket, de ha ez nem is volna az az egy óra mit sem számít, gondolj bele ha pl neked lenne az esküvőd te sem azon görcsölnél közben hogy "basszus kiesik egy óra az életemből amit talán jótékonykodással si tölthetnék" vagy épp "jajj ennek az öltönynek az árából mennyi zsömle jöhetne ki?"

2017. okt. 15. 23:07
 24/35 imakommandós ***** válasza:

Dongaben én is így voltam tizenpár évvel ezelőtt.

Viszolyogtam a templomoktól meg az egyháztól. (a templomoktól most is)

Van Jézusnak egyháza. Egyenlőre nem érzed azt, hogy neked szükséged lenne közösségre. Nem is ez a legfontosabb most akkor, hogy ráderőltesse valaki ezt. Hanem ismerkedj az Igével, az újszövetséggel, és engedd, hogy szóljon hozzád, tanitson, stb.

Aztán ha közeledsz Istenhez akkor úgyis engedelmeskedni fogsz és megtalálod a helyed.

jó éjt!

2017. okt. 15. 23:49
 25/35 anonim ***** válasza:

Lehet-e egyedül focizgatni a mezőn? Lehet.

De ugyanaz-e mint amikor csapatban játszol, van edződ, és szurkolók? Nem ugyanaz.

2017. okt. 16. 05:57
 26/35 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Most hirtelen nem jut eszembe, hogy Jézus Krisztus katolikus, evengélikus, ortodox volt-e.

2017. okt. 16. 06:56
 27/35 anonim ***** válasza:
0%

"pénz és hatalom éhes"

Már ne haragudj, de a Tanúk nincsenek hatalmon, és nem is akarnak a világban hatalommal élni, Jézus királysága nem része a világnak és annak társadalmának sem.

Pénz éhesek? ugyan miért, nincs tized, kötelező adományok behajtása stb. itt mindenki önként adakozik akkor és annyit amennyire a szíve hajtja.

S azért mert nem hívjuk fel látványosan az emberek figyelmét a segítség nyújtásra, bizony komolyan részt veszünk ezekben.

Ott voltunk a vörös iszap katasztrófánál a cunamiknál áradásoknál, stb. miért nem olvasod el a honlapon levő beszámolókat ezekről?

"eltérnek a többiekétől"

El bizony, és nem írtuk át a Bibliát, hanem modern kori nyelvezetet kapott, és vissza raktuk Isten nevét, az Őt megillető helyre.

S ha már itt tartunk, mennyiféle fordítást olvastál el?

Mert bizony azok között sincs egyforma, amiket most Te általánosan támogatsz, nem beszélve, hogy régebbi kiadásokban míg benne volt Isten neve, mára kihagyták belőle?

S minket vádolsz, akkor a Többieket is.....

2017. okt. 16. 08:38
 28/35 anonim ***** válasza:

" A valódi keresztények, az írások szerint is soha nem voltak elhagyatottak még nehéz körülmények között sem, nem kéregetnek az utcákon, nem szenvednek olyan hajléktalanságban éhezésekben, mint egyéb emberek. "

Igen,pont ahogy a Bib....öhm,Őrtorony is megírta,Krisztus igaz követőinek habzsi-dőzsi van. Azzal meg tényleg ne foglalkozz,amit az egyik válaszoló is idézett magától Jézustól,nevezetesen: "Fáztam. Hoztál pokrócot?

Éhes voltam. Adtál enni?

Szomjaztam. Adtál inni?

Jövevény voltam. Befogadtál?

Beteg voltam. Börtönben voltam. Meglátogattál? "

Ez szerinted mire utal? Költői kérdés volt,el ne kezdd magyarázni,hogy mire utal,mert elég konkrét ez belemagyarázások nélkül is. Ja,és itt Jézus mond még valami nagyon frappánsat a végén,hogy aki ezeket megteszi,Vele teszi meg. De segáz,ne hagyd,hogy a puszta tények megzavarjanak.

2017. okt. 16. 09:00
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

Költői kérdés....

Sajnos ezt a verset a nincstelen szegény emberekre alkalmazzák, holott Jézus eme testvéreire értendő, és nem egy emberre a sok közül.

ezért ezzel nem lehet magyarázni azt amit Te állítasz.

(Máté 25:40) . . .: »Bizony mondom nektek, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.«

Jól olvasd el a verset. E testvéreim egyikével.

Jézus milyen testvéreiről beszél szerinted.

Kik Jézus testvérei? nem de azok akikre azt mondta, hogy cselekszik Isten akaratát, azok az anyái apái, testvérei?

Itt nem egy átlagos egy emberről beszél, hanem azokról akik teszik a feladatukat, a többiek pedig támogatják.

Kik voltak börtönbe a hitükért? kik fáztak a hitükért, kiket támogatnak a Krisztus által végzett feladatukért?

azok akik szegények, de semmit nem tettek és tesznek a messiási királyság támogatásáért és nem is élnek keresztény életet?

Bármilyen keménynek tűnnek Jézus szavai, ez a támogatás a felkent keresztények, Krisztus társkirályainak támogatásáról szól, nem egy emberről a sok közül, Ők Jézus e testvérei.

2017. okt. 16. 12:54
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem azt jelenti, hogy nem segítünk másoknak, mielőtt félre magyaráznád.

De a hangsúly, nem egy emberről szól úgy általában a sok közül. Vajon börtönbe voltak azok akikről beszélsz azért, mert kitartottak a keresztény semlegességük mellett, és nem vettek részt világ dolgaiban? És ezért fáznak és éhesek?

Nem, akikről Te beszélsz, azok az emberi uralmak rossz döntései, és a rossz vezetés miatt szenvednek, nem azért, mert keresztényként ítélték el, és szenvednek.

2017. okt. 16. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!