Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelentenek ezek a szövegek...

Mit jelentenek ezek a szövegek a Bibliában? Fejtse ki kérem aki tudja?

Figyelt kérdés

- Ne paráználkodjál! Itt csak a megcsalás számít annak vagy az alkalmi kapcsolatok is? És ha igen azt miért nem szabad ha mindkét fél közös örömére van és jó?

Ha nem volt még szerelmem/párom, de volt 5 alkalmi kapcsolatom + 4 prostituált akkor én a Gyehenna tüzére kerülök?

Vagy nyerek feloldozást az által hogy fiatal egyedülálló férfi vagyok és van aki már kétcsaládos apa és akkor csinálja? Mert hát gondolom amikor a Biblia íródott az emberek 18-20 éves korukban házasodhattak, és úgy más a történet mint az én esetemben

- Valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért. Ezt nem tudom értelmezni

- Ha pedig a te jobb szemed megbotránkoztat téged, vájd ki azt és vesd el magadtól... Ezt szintén

- Szemet szemért, fogat fogért helyett: a ki arcul üt téged jobb felöl fordísd felé a másik orcádat is.

- Ki tőled kölcsön akar kérni ne fordulj el attól. És ha ismerem az illetőt és tudom hogy sosem fogja vissza adni a pénzt, mert szavahihetetlen?

- Szeressétek ellenségeiteket, ez is fura, bár szerencsére nekem nincsenek kimondottan ellenségeim.

Mert ha azokat szeretitek, kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? a vámszedők is ezt csinálják (nem értem a példát)

És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is azonképpen cselekszenek-é?

Érdekelnek ezek a dolgok

24 F

2017. márc. 24. 13:41
 1/9 anonim ***** válasza:

"Valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért. Ezt nem tudom értelmezni "

Ezt a részt elmondom. A farizeusok tisztának, bűntelennek tartották magukat, pusztán külső cselekedeteik miatt. Jézus itt azt próbálta elmondani, hogy mindenki bűnös, mert hiába tartóztatod meg magad látszólag, a benned lévő bűnt, bűnös természeted a kívánságod is megmutatja, nem kell ahhoz a bűnt cselekedni.

Jézus ezzel nem nehezebbé akarta tenni az életet, hanem a magukat igaznak tartó embereknek mutatja meg, hogy mindenki bűnös és megváltásra szorul.

Az idézett rész is csak egy példázat. Hiába tartod a törvényt és a rendeleteket, akkor is megváltásra van szükséged

A szív állapota jelzi a jellem állapotát:

Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.

2017. márc. 24. 13:59
 2/9 anonim ***** válasza:

"Szeressétek ellenségeiteket, ez is fura, bár szerencsére nekem nincsenek kimondottan ellenségeim."

Nem fura, csak össze kell kapcsolni pár dologgal. Istené az ítélet, majd megfizet. Csak ő tudja ezt helyesen megtenni. Mi inkább szeressük az ellenségeinket és amennyire rajtunk áll, mindenkivel békében éljünk.

Ellenségeid még lehetnek, a gonoszt jóval győzd meg + ne ítélj

2017. márc. 24. 14:01
 3/9 anonim ***** válasza:

" Ki tőled kölcsön akar kérni ne fordulj el attól. És ha ismerem az illetőt és tudom hogy sosem fogja vissza adni a pénzt, mert szavahihetetlen? "

Ezt nehezíteném. A Biblia azt is mondja, hogy ne csak annak adj, akitől biztos visszakapod. Ha az illetőnek ételre kell, mert nem tud enni, adj neki és ne várd vissza. Ha valami luxuscikkre és/vagy direkt kihasznál, visszaél ezzel, akkor is gondold meg szerintem. De ha meg van szorulva és neked bőséged van, akkor adj neki, majd Isten megfizet Neked, amikor Te kerülsz szükségbe

2017. márc. 24. 14:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem volt még szerelmem/párom, de volt 5 alkalmi kapcsolatom + 4 prostituált akkor én a Gyehenna tüzére kerülök?"

Ha hívőként Jézusban már ezekről leszoktál, de újra belekeveredtél, akkor sanszos, amúgy nem. Erre Jézus ezt mondaná: "Én sem kárhoztatlak, menj el és ne vétkezz többet"

Az Úr Jézusban való élet az nem csak a törvény szigorára való figyelem, sőt, Szentlélekben való öröm. Nem azért nem cselekszünk bűnt, illetve törekszünk rá, mert a törvény ezt mondja, hanem mert nem szeretnék, nem vagyok már olyan. A jó cselekedetre van vágyódásom. Belülről kell elutasítani a bűnt, szívből gyűlölni, nem csak külsőleg nem cselekedni, de vágyódni rá. Erre csak akkor lesz erőd, ha újjászületsz=megtérés + Krisztus ad erőt ezekhez=megszentelődés útja

2017. márc. 24. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el kérlek a Római levél 7. fejezetét vagy akár az egészet
2017. márc. 24. 14:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Én itt arra értem ha italra vagy drogra kell az illetőnek.

De miért is rossz a szexre vágyódni?

Alapból én ezt nem érzem bűnnek

tehát, csak akkor nem vágyódnék rá, ha bűntudatot éreznék utána.

2017. márc. 24. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:

"Én itt arra értem ha italra vagy drogra kell az illetőnek. " Ha ez tuti, akkor ne adj

"De miért is rossz a szexre vágyódni?

Alapból én ezt nem érzem bűnnek

tehát, csak akkor nem vágyódnék rá, ha bűntudatot éreznék utána"

Mert a szexnél a másik csak egy test. A szerelem a házasságban teljesedik ki, stb... Nem akarok túl bigottnak tűnni, én sem vagyok teljesen megszentelt, de mondom, amit tanultam, élek.

A Róma 7-ből láthatod, hogy a test a bűnre vágyódik, nyilván nem fogjuk érezni, hogy a szex rossz dolog. Bár alapvetően ez így nem mondható, mert a házastársi szex megengedett. pál is tanítja, hogy ha nem bírod tartóztatni magad élj házasságban, mert jobb házasságban élni, mint égni.

7,8 Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is.

7,9 De ha magukat meg nem tartóztathatják, [1 Tim. 5,14.] házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni.

Ha nincs állandó partnere az embernek, előbb utóbb pszichésen is változik, létezik a promiszkuitás nevű betegség. Ha kielégítetlen marad, akkor bűncselekményhez is vezethet, szóval ez egy összetett dolog.

2017. márc. 24. 16:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Fiatalon én sem tartottam semmit bűnnek, kárnak vagy szemétnek. Éltem mint Marci hevesen, élveztem az élet örömeit.

Ám miután kiéltem magam rádöbbentem, hogy üres vagyok. Majd te is rá fogsz döbbenni, amikor azt hiszed, hogy mindened megvan és valójában semmid sincsen.

Üres vagy! Nem fogadod el a bűnt. Miért lenne bűn valami, ha az jól esett, akkor?

De eljön az idő, amikor üres marad a szív és a világ élvezetei sem tudták betölteni, kielégíteni a benned lévő űrt. Akkor keresed majd az élet értelmét, az élet Alkotóját. Akkor majd megtudod, hogy mi a bűn és miért is bűn mondjuk a paráznaság.

2017. márc. 27. 13:28
 9/9 anonim ***** válasza:

A szexualitás is valahol a bűn eredménye és következménye. Amíg Ádám és Éva a paradicsomban élt meztelenül, nem voltak szexuális hajlamaik.

Csak miután engedetlenek lettek Istennek és ettek a tudás fájáról, lett világossá számukra, a bűn és a szexualitás.

Addig meztelenül jártak-keltek, a bűneset után viszont szégyenlősek és szemérmessé váltak. Felismerték, hogy meztelenek.

A szexualitás önmagában nem bűn, hiszen ez által szaporodik az ember. A férfi és a nő együttlétéből, kapcsolatából születik meg a gyermek, a utód.

Megint más, ha csak az élvezet kedvéért szexel valaki ráadásul nem egy bizonyos valakivel (élettárs, házastárs), hanem azzal aki éppen horogra akad.

Ha pedig ráadásul más valakinek a társa (élettárs, házastárs) akkor pláne hatványozódik a bűn.

Szükség van tehát bűnbánatra, bűnvallásra, bűn felismerésre és a bűn elhagyására, megtérésre, újjászületésre, különben menthetetlenül elveszik az ember.

2017. márc. 27. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!