Honnan tudhatjuk, mi vehető a Bibliából szó szerint, ha nem is Isten írta, csak emberek, Isteni sugallatra?
"Honnan tudhatjuk, mi vehető a Bibliából szó szerint, ha nem is Isten írta, csak emberek, Isteni sugallatra?"
Onnan, hogy az ember (jobb esetben) tud szöveget értelmezni többek között a kontextus figyelembevételével.
"Hiszen azért elég sok hibát tartalmaz"
:) Ha te mondod.
Egyet tudhatunk: amit a tudomány már meghaladott, az nem szó szerinti.
A többi?
Na, az jó kérdés.
"Onnan, hogy az ember (jobb esetben) tud szöveget értelmezni többek között a kontextus figyelembevételével."
Ez esetben rögtön rúgtál egy öngólt, ugyanis a válaszod alapján a kérdésemben felvetett problémát nem sikerült értelmezned... Olvasd újra, kérlek!
":) Ha te mondod."
Hoztam pár példát is!
"Hoztam pár példát is!"
Ó, bocsi, de nem úgy szólt a kérdés, hogy "kedves hívők, hogyan magyarázzátok ezeket a hibákat a Bibliában?". :(
"Ó, bocsi, de nem úgy szólt a kérdés, hogy "kedves hívők, hogyan magyarázzátok ezeket a hibákat a Bibliában?". :("
Nem is, mivel alapfeltevésként ebből indultam ki, hogy a hibák közismerten léteznek.
Ha a te válaszod viszont abból ered hogy hibás az alapfeltevésem, és a Biblia a négy lábú rovaraival együtt úgy hibátlan, ahogy van, akkor viszont ezt megfelelően alá is kéne támasztani, mert egyelőre a Biológia és a józan ész is ez ellen szól.
"Nem vagyok szakértő, de szerintem semmit nem kell szó szerint értelmezni a Bibliában. Nem az a lényeg, hogy hány lába van a rovaroknak, hanem a tanítások."
Na de ez a lényeg! Ha látjuk hogy az írók néha bizony hibáztak, és valótlan információk kerültek a Bibliába, honnan tudhatjuk hogy a tanításokat hiba nélkül írták le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!