Most akkor hozott lére Isten vallási közösségeket, vagy nem?
A kérdésem abból adódik, hogy az egyik lelkes tanú szinte napi rendszerességgel leírja, hogy Isten nem hozott létre vallásokat. Ebbe akkor bele kell, hogy az is tartozzon, hogy egyet sem hozott létre.
Na már most a tanúk oldalán ennek éppen az ellenkezője van. De nézzük is.
"
magyar
Fontos, hogy valamelyik szervezett valláshoz tartozzunk?
Igen, mert Isten szeretné, ha az emberek egybegyűlnének, amikor imádják őt. A Biblia ezt írja: „figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, nem hagyva fel egybegyűlésünkkel” (Héberek 10:24, 25)."
Itt van rögtön egy csomó dolog, amivel szemben a tanúk eddig folyamatosan harcoltak, hogy Isten nem hozott vallást létre. Erre a hivatalos oldalon, itt van egy egész oldalas téma arról, hogy bizony Istennek fontos, hogy az ember része legyen valamelyik szervezett vallásának. Na most, akkor hogy is van ez?
Eddig még semmiféle vallást nem hozott létre, most meg már hirtelen nagyon is van szervezett vallása Istennek?
Természetesen, maga Jézus hozta létre:
"Te Péter vagy, és én erre a kősziklára fogom építeni egyházamat, s az alvilág kapui nem vesznek erőt rajta."
Ha megfigyeled Isten szavát, akkor a kezdetektől fogva, meghatározott módon vezette az embereket.
Vegyük alapul a választott népét. előírta nekik, hogy mit kell tenniük, amitől különböznek más emberek által kialakult hitrendszertől.
Ha megfigyeled, nem volt a népen belül vallásköziség, mert mindenkire ugyanaz vonatkozott egységesen, és nem osztódtak "vallásokra"
Igazából Én személy szerint nem szeretem azt a szót, hogy vallás. Isten egy általa felállított imádatot "alapított", ami egységesen mindenkire vonatkozik.
Ha Ádámék nem hibáznak, akkor most nem létezne vallások sokfélesége, viszont mindig is adott útmutatást arra vonatkozóan, mit vár el, mint Ádámnak elmondta, hogy mit tegyen a földdel, és az állatokkal, stb.
Ez volt a "vallás"
Nem Péter hanem Jézus az alap.
És Jézus nem vallást alapított, hanem a már meglévő imádatot állította helyre, amit a népe szépen elhagyott, a vallásvezetők segítségével.
Mivel a régi szövetséget felváltotta az új, mert eljött az ideje a messiás megváltó szerepének betöltésére.
amire maga a Héber íratok utalnak.
De nem új vallás alakult, hanem az imádatban lettek változtatások téve, hiszen a megváltással, sok minden lezárult.
Értem én, kár hogy nem az van benne az idézett versben amit írtál, hanem teljesen más. Jézus itt Egyház alapításáról beszél, nem helyreállításról, vagy bármi másról.
Talán még egy kis kiegészítés nem árt.
"Nem Péter hanem Jézus az alap."
Én sehol sem írtam, hogy ki az alap és ki nem, csak egyszerűen idéztem azt a verset, amiben Jézus megalapítja az Egyházat.
Te önmagaddal kezdtél el vitatkozni, hogy akkor lehet-e alap Péter. Elolvastad a verset, amely világosan állít valamit, majd önkénytelenül vitába szálltál önmagaddal, az őrtorony által átformált éneddel (hiszen én semmit sem állítottam, amit te cáfolni akartál), hogy az a vers még sem lehet igaz.
Belenyomtam...
Egyházat sem alapítani...
Szia
Nem egységes az emberek álláspontja "vallás" szó meghatározásában. (Pedig Isten válasza mindig egységes erről) Ezért sokféle a vélemény is.
Itt alaposan utána nézhetsz, ha van kedved hozzá:
kedves válaszoló.
Jézus az igaz imádatot állította helyre, nem alapított.
Krisztus Jézus arról beszélt, hogy a gyülekezetét egy sziklára (peʹtra) fogja építeni;
Maga Jézus bizonyult az alapnak, és ezen az alapon kívül „senki nem vethet más alapot”; mégis ő az „a kő, amelyet az építők elvetettek”
Mivel ő a fő szegletkő, a templom többi ’élő köve’ őrá épül, és hozzá igazodik; az építéshez felhasznált ’mérőzsinór’ a jog, a ’szintező’ pedig az igazságosság
Ugyan is a régi "ház", vagy is az imádatban leírt jogok törvények, elévültek, illetve újításra szorultak.
mivel a megváltás megtörtént.
Mielőtt a zsidó nemzetet Jehova elvetette, és a nemzet megszűnt Isten gyülekezete lenni, Jézus Krisztus úgy beszélt magáról, mint a ’szikláról’, amelyre felépíti – úgymond – a ’gyülekezetét’
A gyülekezet, vagy ahogy Te olvasod "egyház" magából az imádatot gyakorlókból áll, és nem vallások tanítások sokféleségéből.
Az e g y h á z, kifejezés, az Istennek bemutatott egyféle imádat gyakorlását jelenti, ami egységesen minden embernek szól, s ezt az imádatot, maga Isten határozza meg.
ezért nevezi "egy" és nem két vagy három háznak.
A sokféle tanítás, már nem egy, tehát nem tartozik a valódi egyházhoz.
"vallás"
amikor az ember vallást tesz, vagy is elmondja, milyen módon hisz Istenben, milyen tanítás alapján.
Ez viszont már sajnos sokféle lett. Nem egyféle imádat bemutatása alapján, hanem tanítások sokfélesége szerint gyakorolja, az Isten iránti imádatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!