Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők! Hogyan tudnátok...

Kedves hívők! Hogyan tudnátok meggyőzni, hogy létezik Isten?

Figyelt kérdés

Alapvetően olyan személyiség vagyok, hogy nehezen fogadok el bármit, ha nem látom megfelelően alátámasztottnak. Viszont az utóbbi időben valamiért elkezdett érdekelni ez az egész vallás dolog, a hit, mi van ha mégis van benne valami?

Sajnos ahelyett hogy tapasztaltabb emberektől kérdeztem volna, először magam próbáltam utánajárni a dolognak, és végül mindig olyan kreacionista írásokba botlottam bele mint mondjuk Harun Yahya írásai, amik azért elég bugyutaságok, na meg eleve inkább áltudományos filozofálgatás mintsem érv a hit mellett.

De aztán próbáltam itt is olvasgatni korábbi kérdéseket, és azt láttam hogy azért ez a fajta gondolkodás a többségre nem annyira jellemző, úgyhogy talán korai még feladnom.

Szóval ilyen áltudományos kreacionista reklámot nem szeretnék, hanem valódi érveket kérnék tőletek, vagy személyes tapasztalatokat, honnan lehet tudni hogy Isten tényleg létezik, és hogy ő íratta le a Bibliát?

Illetve hogy honnan tudjátok hogy a Biblia igaz, és nem pedig a Korán vagy a Bhagavad-gíta?

2017. szept. 20. 11:06
1 2 3 4 5 6
 41/54 A kérdező kommentje:

"A molekulák müködését is valami szabályozza nem?"

Persze, a fizikai, kémiai törvények, kölcsönhatások.

"A Korán megválaszolja miért jöttek létre, de ha szerinted nincs Isten, válaszold meg te hogy miért jöttek létre. "

Én nem tudom.

Ha a Koránnak van válasza, akkor bizonyíték is van mellé? Vagy csak ezt olvastad és elhitted, mert csak?

"Az Ősrobbanás elmélete szerint azelőtt nem volt semmi."

Látom ebben sem vagy képben...

Nem vizsgálható semmilyen módszerrel hogy mi lehetett az ősrobbanás előtt, tehát tudományos álláspont sinvs róla.

"Nekem úgy tűnik nem is akarod tudni. Kezd átmenni a dolog a szokásos tudatlan ateista kötekedésbe. "

Hát, nem akarlak bántani, de ez az egoista "mindent tudok és mindent jobban tudok" stílusod szinte kívánja a kötekedést. Pláne amikor ilyen ökörségeket állítasz hogy a kémiai reakciókhoz bármi köze van a genetikai kódnak, vagy hogy az ősrobbanás elmélete bármit is állítana az ősrobbanás előttről :D

Itt már lebuktál hogy nem sokat konyítasz ezekhez a témákhoz, de legközelebb mielőtt vitába kezdesz, azért legalább a téma alapjainak olvass utána!

"Egy olyan ember aki sosem látott robotgépet, gondolhatja azt hogy az önműködő."

Az élőlényekről nem csak gondoljuk, tudjuk, szóval még mindig értelmetlen amit írtál, hiába erőlteted.

"Ki mondta hogy van ilyen hogy csillagok rétege?"

A Korán.

"A versben két csont szerepel és a kettő közötti területet jelöl meg,amiben benne vannak a nemi szervek és a hasüregben található szervek szóval biológiailag helyes"

Egészséges ember nemi szervei nagyon nem ott vannak.

Ha a tieid igen, akkor

1. Orvos! Sürgősen!

2. Lapozz fel egy anatómiaatlaszt!

"Mivel lőtt mellé? A hasüregben található szerveknek is van szerepük, tehát helyes az állítás."

Mert a Korán még mindig nem szervekről ír, amiknek van benne szerepe, hanem a származási helyről. Vagyis eléggé mellélőtt.

2017. szept. 21. 22:36
 42/54 anonim ***** válasza:

"Persze, a fizikai, kémiai törvények, kölcsönhatások."

Ezzel a tudatlan ateista sablon válasszal semmire nem mész. Mert egyből adódik a kérdés hogy a fizikai, kémiai törvények, kölcsönhatások hogy jöttek létre.

"Ha a Koránnak van válasza, akkor bizonyíték is van mellé? Vagy csak ezt olvastad és elhitted, mert csak?"

A Korán azt írja használd az eszed és tanulmányozd a körülötted lévő világot, az élőlényeket, folyamatokat és megtalálod a bizonyítékot.

"Látom ebben sem vagy képben...

Nem vizsgálható semmilyen módszerrel hogy mi lehetett az ősrobbanás előtt, tehát tudományos álláspont sinvs róla."

Te nem vagy képben róla. Az elmélet szerint nem volt előtte semmi, amit úgy kell érteni hogy nem is volt előtte mert az idő sem létezett. Kérdés hogy mi hozta létre ebben a semmiben az ősrobbanást, hmmm? Ehhez hatalmas energia kell, azt meg tudjuk hogy az energia nem jön létre magától. Teremteni kell.

"Hát, nem akarlak bántani, de ez az egoista "mindent tudok és mindent jobban tudok" stílusod szinte kívánja a kötekedést. Pláne amikor ilyen ökörségeket állítasz hogy a kémiai reakciókhoz bármi köze van a genetikai kódnak,"

Én nem mondtam hogy mindent tudok, de aki a légkör rétegeit is letagadja, az csak tudatlan kötekedő lehet. A sejtekben található genetikai kódról beszélek. Egyébként meg a kémiai kötések sem alakulhatnak ki csak úgy. Hogy képzeled? nincs aztán hirtelen lesz? Szóval a genetikai kód olyan mint a szoftver gépek esetében. Semmi köze a véletlennek. Egy kis hiba a genetikai kódban és már nem is élnél.

""Ki mondta hogy van ilyen hogy csillagok rétege?"

A Korán."

Akkor nem megy az értő olvasás. Talán az a baj hogy nem értesz angolul. Azért a légkör rétegeit illene tudnod. Egy értelmesebb általános iskolás sem mondana olyat hogy nem léteznek.

"Egészséges ember nemi szervei nagyon nem ott vannak."

Az ágyék és a hasüreg szervei is benne vannak, szóval ezt szintén benézted.

"Mert a Korán még mindig nem szervekről ír, amiknek van benne szerepe, hanem a származási helyről. Vagyis eléggé mellélőtt."

A Korán megjelöl egy területet a testen és az ott található szerveknek van szerepük. Ezt írja.

2017. szept. 22. 08:41
 43/54 A kérdező kommentje:

"Ezzel a tudatlan ateista sablon válasszal semmire nem mész. Mert egyből adódik a kérdés hogy a fizikai, kémiai törvények, kölcsönhatások hogy jöttek létre. "

Nem adódik a kérdés, hiszen még mindig nem tudjuk hogy létre kellett-e egyáltalán jönniük valaha is, vagy eleve léteztek mindig is.

Ha tudod bizonítani hogy volt olyan idő amikor nem léteztek, akkor adódik a kérdés, addig viszont csak alaptalanul okoskodsz.

"Az elmélet szerint nem volt előtte semmi, amit úgy kell érteni hogy nem is volt előtte mert az idő sem létezett."

Újfent csak azt tudom mondani, ha hülyeséget mondtál, hiába ismételgeted, ugyanúgy hülyeség marad. A tudomány semmit nem mond az ősrobbanás előttről, mivel semmilyen módszer nem létezik amivel ilyesmi vizsgálható lenne.

"A sejtekben található genetikai kódról beszélek."

Tudom hogy arról beszélsz. Csak épp semmi köze nincs a genetikai kódnak ahhoz, amiről beszéltünk.

"Egyébként meg a kémiai kötések sem alakulhatnak ki csak úgy. Hogy képzeled? nincs aztán hirtelen lesz?"

Hát, a nagyon le akarod butítani, akkor igen.

Van például két ellentétes töltéssel rendelkező molekula, amelyek egymás közelébe érve kötést alakítanak ki.

Ezek után azt tanácsolnám hogy egy kémia kezdőknek könyvet is lapozz fel, legalább hogy az alapvető kovalens, ionos, fémes kötések mit jelentenek és hogyan alakulnak ki, mielőtt tovább égeted magad. A Van der Waalst, hidrogénhidat, ciszteinhidat és a többieket már meg sem merem említeni...

"Akkor nem megy az értő olvasás. Talán az a baj hogy nem értesz angolul. Azért a légkör rétegeit illene tudnod. Egy értelmesebb általános iskolás sem mondana olyat hogy nem léteznek."

Aha,kibukott hogy nem tudsz mivel érvelni a Korán nem létező "csillagok rétege" ellen, egyből próbálod elterelni a témát. Kicsit sem feltűnő :D

Ami pedig azt illeti hogy nincs valós határ a légkör rétegei között, mondom, kérdezz meg legalbb egy földrajztanárt!

"Az ágyék és a hasüreg szervei is benne vannak, szóval ezt szintén benézted. "

Hát, a Korán által leírt területben eleve nincs benne az ágyék, de ráadásként ahonnan azok a sejtek jönnek, amelyekből ember lesz, az egészséges férfinál eleve az ágyék alatt helyezkedik el.

Szóval mondom, ha a tieid nem ott vannak, akkor orvos!

"A Korán megjelöl egy területet a testen és az ott található szerveknek van szerepük. Ezt írja."

Az angol nem megy, vagy eleve az értő olvasás?

A Korán semmit nem ír arról hogy milyen szerveknek miben van szerepe. Konkrétan azt írja hogy honnan jön.

Ergo hiába beszélsz mellé.

2017. szept. 22. 10:46
 44/54 anonim ***** válasza:

"Ha tudod bizonítani hogy volt olyan idő amikor nem léteztek, akkor adódik a kérdés, addig viszont csak alaptalanul okoskodsz."

Az univerzum egy kis pontba volt sűrítve vagyis volt idő amikor nem léteztek. Az ősrobbanás következtében jött létre mindaz ami ma látunk. Ezt megint benézted, szóval olvass utána. Jelenleg ez az elfogadott nézet.

"Újfent csak azt tudom mondani, ha hülyeséget mondtál, hiába ismételgeted, ugyanúgy hülyeség marad. A tudomány semmit nem mond az ősrobbanás előttről, mivel semmilyen módszer nem létezik amivel ilyesmi vizsgálható lenne. "

Dehogynem. Az Ősrobbanást nullpontnak veszik tér és idő szempontjából, és azt mondják folyamatosan terjed a semmiben vagyis előtte nem volt semmi.

"Tudom hogy arról beszélsz. Csak épp semmi köze nincs a genetikai kódnak ahhoz, amiről beszéltünk. "

Csak hogy én erről beszélek, te pedig kitérsz a válaszadástól. Hogy került a kód a sejtbe? Ha jobban megnézed ez egy kódolt információ, ami annyira összetett hogy nem lehet véletlen mert egy kis hiba elpusztul.

"Hát, a nagyon le akarod butítani, akkor igen.

Van például két ellentétes töltéssel rendelkező molekula, amelyek egymás közelébe érve kötést alakítanak ki."

Mi készteti ezeket arra hogy kötést alakítsanak ki, hmm? Egy folyamat leírásával nem tudod magyarázni. Ez olyan mintha azt kérdezném hogy készülnek a gépek, erre azt válaszolnád hogy hát legyártják a gyárban :) Tipikus tudatlan ateista válaszok. Szerintem ti hisztek tündérmesében. Hol volt hol nem volt :)

"Aha,kibukott hogy nem tudsz mivel érvelni a Korán nem létező "csillagok rétege" ellen, egyből próbálod elterelni a témát. Kicsit sem feltűnő :D "

Hol ír csillagréteget? Megmutatod? Egyébként meg elmagyaráztam hogy az űr is lehet egy réteg.

"Ami pedig azt illeti hogy nincs valós határ a légkör rétegei között, mondom, kérdezz meg legalbb egy földrajztanárt!"

Próbálod kimagyarázni de nézd vissza mit írtál. Idézem:

"Miért a Föld körű nincsenek rétegek? A legutolsó réteg pedig a világűr."

Nincsenek.

Folyamatos az átmenet mindenhol. "

Tehát azt állítottad nincsenek rétegek. Ez nagyfokú tudatlanságra utal. Hogy nincs éles határ az teljesen más kérdés.

"Hát, a Korán által leírt területben eleve nincs benne az ágyék, de ráadásként ahonnan azok a sejtek jönnek, amelyekből ember lesz, az egészséges férfinál eleve az ágyék alatt helyezkedik el."

Az ágyékba beleérti a nemi szerveket is. Egyébként is a nemi szervek szerepét akkor is tudták és szerinted pont azokat hagynák ki, de azt tudják hogy hasüregben található szerveknek is van szerepük? Nagyon logikusan gondolkozol :)

"A Korán semmit nem ír arról hogy milyen szerveknek miben van szerepe. Konkrétan azt írja hogy honnan jön."

Igen, azt írja honnan jön ami anatómiailag pont is.

2017. szept. 22. 11:41
 45/54 A kérdező kommentje:

"Az univerzum egy kis pontba volt sűrítve vagyis volt idő amikor nem léteztek. Az ősrobbanás következtében jött létre mindaz ami ma látunk. Ezt megint benézted, szóval olvass utána. Jelenleg ez az elfogadott nézet.

Dehogynem. Az Ősrobbanást nullpontnak veszik tér és idő szempontjából, és azt mondják folyamatosan terjed a semmiben vagyis előtte nem volt semmi"

Oké, akkor mégegyszer. Nem, nem tudjuk hogy mi volt előtte, így értelme sincs azt állítani hogy semmi.

Vannak feltevések, mint oszcilláló univerzum, de ezek egyike sem vizsgálható, se nem bizonyítható.

Szóval felesleges tovább erőltetned, hülyeséget írtál, ez van.

"Ha jobban megnézed ez egy kódolt információ, ami annyira összetett hogy nem lehet véletlen mert egy kis hiba elpusztul. "

Az érdekes, mert tudod benned is több ezer "hiba" található a többi ember DNS-éhez képest, ezeket hívjuk mutációknak.

Ennek sem ártana utánaolvasnod. Egyelőre csak újabb és újabb témákban bizonyítod a tudatlanságod. Tudod mit? Itt még kijavítom a hülyeségeid, de aztán hagylak is, mert tényleg súlyos hogy miket képes vagy összehordani...

Inkább majd felteszek egy kérdést külön az iszlámról, reménykedve benne hogy az átlag muzulmánok körében nem ilyen alacsony a színvonal, mint amit te produkálsz.

"Mi készteti ezeket arra hogy kötést alakítsanak ki, hmm?"

Hogy az ellentétes töltések vonzzák egymást.

Mondom, legalább az általános iskolás tananyagot olvasd el ha ennyire gőzöd sincs a témáról!

"Hol ír csillagréteget? Megmutatod? Egyébként meg elmagyaráztam hogy az űr is lehet egy réteg."

Megmutattam, konkrétan ezzel kezdődött a vita. Két napra visszamenőleg már nem terjed a memóriád, vagy mi van veled?

"Tehát azt állítottad nincsenek rétegek. Ez nagyfokú tudatlanságra utal. Hogy nincs éles határ az teljesen más kérdés. "

Igazad van, hülyeséget írtam.

Mindenesetre olyan rétegek nincsenek amikről a Korán beszél.

"Az ágyékba beleérti a nemi szerveket is."

Továbbra sem ágyékot ír.

"e azt tudják hogy hasüregben található szerveknek is van szerepük"

Továbbra sem azt írja, hogy milyen szerveknek van benne szerepük, hanem hogy honnan jön.

"Igen, azt írja honnan jön ami anatómiailag pont is."

Harmadszor is javasolnám az orvost, ha a te anatómiád ennyire torz. Egészséges embereknél nem egészen így működik a dolog.

2017. szept. 22. 11:55
 46/54 anonim ***** válasza:

Már világossá vált számomra hogy nem kérdésekre keresed a választ, csak egy unatkozó ateista vagy csekély tudással. Igazából ez már a kérdésedből is látszott. Akit tényleg érdekel, az nem kreacionista írásokkal kezdi. Annak sem látom sok értelmét ha itt megkérdezed melyik vallás az igaz. Mindenki a saját vallását fogja igaznak tartani. Ha tényleg erre keresed a választ, az lenne a minimum hogy elolvasod a Bibliát, Koránt stb, de nem tartom valószínűnek hogy te tényleg így is teszel.

Ha másért nem is, de legalább megtanultad hogy a légkörnek vannak rétegei.

2017. szept. 23. 13:16
 47/54 A kérdező kommentje:

Tényleg érdekelt a dolog, kaptam is egy-két hasznos választ.

Arról viszont nem tehetek hogy jött két hülye, a 42%-os lejáratni magát mint keresztény, te pedig lejáratni magad mint muszlim. Attól még hogy érdekel a vallás, ha valaki olyan ostoba érvvel jön, minthogy egy élőlényt egy mesterséges tárgyhoz kezd hasonlítgatni, ezzel csak azt éri el hogy az ember rögtön látja, hogy nem tőle fog értelmes választ kapni.

Azt pedig elég erősnek érzem hogy engem nevezel csekély tudásúnak, miközben te gyakorlatilag minden szóba kerülő témában sikeresen bizonyítottad hogy vagy általános iskolás szintű ismereteknek sem vagy birtokában :D Legközelebbre művelődj egy kicsit, hátha képes lesz majd valaki komolyan venni ha azt látja, értesz is ahhoz amiről beszélsz! Legalább egy középiskolás szintjén, az azért még nem olyan nehéz! ;)

2017. szept. 23. 13:39
 48/54 anonim ***** válasza:

"Arról viszont nem tehetek hogy jött két hülye, a 42%-os lejáratni magát mint keresztény, te pedig lejáratni magad mint muszlim."

Na el is jutottunk a lényeghez. Azt hiszem végig az volt a célod hogy levond ezt a következtetést bármilyen válaszokat is kapsz :) Csak egy buta unatkozó ateista vagy. Mivel még a légkör rétegeiről sincs fogalmad, te vagy itt az utolsó aki kioktathatna tudományokból bárkit is. Elmagyaráztam neked hogy ha összeöntesz egy halom alkatrészt, abból nem áll össze soha egy működő gép. Ugyanez igaz az élőlényekre is. A különböző fizikai-kémiai folyamatok, élőlények felépítése mind szabályszerűségre utal.

Bizonyítottad hogy egy buta atesita értelmi szinte semmivel sem magasabb mint a fanatikus szektásoké.

2017. szept. 24. 00:38
 49/54 A kérdező kommentje:

Nem volt nekem célom bármilyen következtetést levonni, hogy leégetted magad azt csak magadnak köszönheted.

Pláne, így a végére sikerült még mélyebbre süllyedned, gratula :D

2017. szept. 24. 01:13
 50/54 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki számára világos miért írtad ki ezt a kérdést. Az is egyértelmű hogy közöd nincs egyik tudomány területhez sem. Egy értelmes ember meg egyébként sem tesz fel ilyen kérdést mert mindenki a saját vallását tartja igaznak. Ha valóban érdekelne akkor magad olvasnád el a Bibliát, Koránt stb és nem angol nyelvű ateista oldalakról ollóznák be, szóval azt hiszem nem kérdés ki égette le magát.
2017. szept. 24. 13:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!