Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők! Hogyan tudnátok...

Kedves hívők! Hogyan tudnátok meggyőzni, hogy létezik Isten?

Figyelt kérdés

Alapvetően olyan személyiség vagyok, hogy nehezen fogadok el bármit, ha nem látom megfelelően alátámasztottnak. Viszont az utóbbi időben valamiért elkezdett érdekelni ez az egész vallás dolog, a hit, mi van ha mégis van benne valami?

Sajnos ahelyett hogy tapasztaltabb emberektől kérdeztem volna, először magam próbáltam utánajárni a dolognak, és végül mindig olyan kreacionista írásokba botlottam bele mint mondjuk Harun Yahya írásai, amik azért elég bugyutaságok, na meg eleve inkább áltudományos filozofálgatás mintsem érv a hit mellett.

De aztán próbáltam itt is olvasgatni korábbi kérdéseket, és azt láttam hogy azért ez a fajta gondolkodás a többségre nem annyira jellemző, úgyhogy talán korai még feladnom.

Szóval ilyen áltudományos kreacionista reklámot nem szeretnék, hanem valódi érveket kérnék tőletek, vagy személyes tapasztalatokat, honnan lehet tudni hogy Isten tényleg létezik, és hogy ő íratta le a Bibliát?

Illetve hogy honnan tudjátok hogy a Biblia igaz, és nem pedig a Korán vagy a Bhagavad-gíta?

2017. szept. 20. 11:06
1 2 3 4 5 6
 21/54 imakommandós ***** válasza:
50%

Mi nem tudunk meggyőzni Isten létéről érvekkel.

A Biblia nem filozofál, nem győzköd, hanem kijelent. Az első lap első verse úgy kezdődik, hogy "Kezdetben teremtette Isten az eget és a Földet..."

Isten már azokat is megjutalmazza akik Őt keresik.

A hit lényege, hogy igaznak tartjuk és elfogadjuk azt amit Isten a Bibliában kijelent. Ez a hit teljes bizalom az Írások által kijelentett Istenben és Jézus Krisztusban akit Ő elküldöt. Ez a hit ösztönzi a keresztényeket szeretetből származó jócselekedetekre és Istennek való engedelmességre.

Azért a Biblia mert Jézus egy fedhetetlen, bűn nélküli, igaz és szent küldött volt, akit a hatalmas csodái és a beszéde miatt követett tömeg. Ellenben az iszlám hívők példaképével, Mohameddel, aki karddal és erőszakkal terjesztette a hitet.

Pl. egy mai európai biróság életfogytiglanra itélné amiért 6 éves lányt vett feleségül akit 9 évesen valószínű meg is erőszakolt. Ellenséges törzsek férfi tagjait lefejeztette, a nőkből és kislányokból pedig sexrabszolgát csinált:

[link]

Egyes muszlim hittudósok szerint ma is lehet bizonyos feltételekkel sexrabszolgát tartani, ha hadifogolyként ejtenek el nőket, és azt a háborút muszlimok ellen vivják.

És ez csak a konzervativ nézet, ugyanis azért van ennyi nemi erőszak Európában mert lazábban értelmezi ezt a többség.

2017. szept. 20. 13:43
 22/54 anonim ***** válasza:
0%

"Pl.a csillagközi térben (is), szerves anyagok (is) a sugárzás hatására."

Hogy jött létre a csillagközi tér, az anyag és a sugárzás, és a folyamatok?

"Semmiből nem is... de egy üres sejt magától is összeáll az őslevesben. Leírtuk már itt."

Az üres sejtmagok csak úgy úszkáltak az őslevesben igaz? :)

"Nem kötelező, hogy valaki létrehozza."

Egyik pillanatban nincs, aztán van :) Ez aztán a tudományos magyarázat :)

"Erre már vannak lehetőségek: pl. kemoton."

Kicsit azért még messze van és ez sem a nulláról épül fel.

"Erre is vannak szabályok, összefüggés az egyes törvények között. "

Újabb tudományos magyarázat :) És a szabályokat, összefüggéseket ki hozta létre? Talán az ufo-k? :) Szokásos ateista mellébeszélés.

"Ősrobbanásról hallottál már? Amit "anyagnak" nevezel, az ott keletkezett.

Igaz, nem a semmiből. "

Egyre jobb. És az Ősrobbanást mi indította el?

"Igaz, nem a semmiből. "

Ami az ősrobbanás előtt volt hogy keletkezett?

"Hogy jött létre az a felsőbb hatalom? Csak nem evolúcióval? "

Mi van? :)

"Nincsenek.

Folyamatos az átmenet mindenhol. "

Nem. A Föld körül rétegek vannak.

"Ja, persze. Ott készül a táp a spermiumnak.

De konkrétan a spermium az a herében termelődik, és CSAK ott."

Csak hogy nem spermiumokról ír, ráadásul a here nyirokcsomói is a hasüregben vannak ami nélkül nincs kilökődés.

2017. szept. 20. 13:45
 23/54 A kérdező kommentje:

Ezért újfent felesleges volt kommentelned.

"Teljesen mindegy. Nem áll össze semmi csak úgy magától"

Éppenséggel de. Éppenséggel te is azért élhetsz, mert a testedben spontán folyamatok mennek végbe folyamatosan, mert a testedbe kerülő molekulák a megfelelő környezetbe kerülve spontán épülnek, bomlanak vagy átalakulnak.

"Akkor mi indította el azt a folyamatot amitől összeállnak? Ateisták válasza hogy a kémiai folyamatok. Ilyenkor rákérdezek hogy a kémiai folyamatokat mi hozta létre. Erre már nem szoktak válaszolni. "

De innen már adja magát az a kérdés is, honnan tudhatjuk hogy kellett egyáltalán hogy létrehozza őket valaki?

Ne érts félre, nincs ellenemre a gondolat hogy Isten alkotta a világ törvényeit, de az nem érv hogy "szerintem valaki létre kellett hozza ezeket a folyamatokat". Vagy bizonyítja ezt valami?

"Az a baj hogy ateistáktól semmiféle válasz nem jön."

Ha valamire még nem tudjuk a választ, akkor persze hogy nem jön válasz. Értelmes ember nem csak kitalál valamit hogy bármi áron válaszolhasson egy kérdésre, hanem tudja hogy van amire nem tud válaszolni.

Ezt most nem is értem hogy gondoltad.

"Miért a Föld körű nincsenek rétegek?"

Nincsenek. Ha a troposzférára, sztratoszférára, ionoszférára gondolsz, ez egyszerűen csak egy emberi kategorizálás a könnyebbség végett, mint például az, hogy hideg, langyos, meleg. De nincs valódi határ közöttük, csak folyamatos átmenet, tehát az említett rétegek sincsenek. Pláne olyan hogy csillagok rétege.

"Az ondóképződéshez és kilökődéshez több szervnek is közrejátszik, amik közül van ami a hastájékon található."

Az egy dolog, de az említett részlet nem azt írja hogy "néhány szerv ami közrejátszik annak a folyadéknak a létrejöttében amiből ember lesz", hanem hogy onnan származik maga a folyadék. Ez pedig egyszerűen nem igaz.

Köszönöm a válaszod!

De megkérdezhetem akkor úgy esetleg, hol keressem Istent? Keressek egy helyi gyülekezetet, vagy mi ennek a módja?

Bár kíváncsi vagyok, de tényleg teljesen tanácstalan abban, merre induljak, szóval bocsi ha hülye kérdést tettem fel :)

2017. szept. 20. 13:45
 24/54 anonim ***** válasza:
39%

Na már itt is vannak a kamu keresztények mint ez az

imakommandós. Azzal hogy hazugságokat terjesztesz az iszlámról, a te vallásod nem lesz igazabb.

2017. szept. 20. 13:47
 25/54 A kérdező kommentje:

"Egyes muszlim hittudósok szerint ma is lehet bizonyos feltételekkel sexrabszolgát tartani, ha hadifogolyként ejtenek el nőket, és azt a háborút muszlimok ellen vivják.

És ez csak a konzervativ nézet, ugyanis azért van ennyi nemi erőszak Európában mert lazábban értelmezi ezt a többség."

Na ez azért túlzás!

Azért egyszerű bűnözőket meg terroristákat ne akarjunk már a teljese muzulmán közösséggel azonosítani!

Nem szeretnék vallásháborút a kérdésem alatt, szóval moderáld magad, kérlek!

2017. szept. 20. 13:50
 26/54 imakommandós ***** válasza:
Szívesen segitettem a kérdezőnek. :)
2017. szept. 20. 13:52
 27/54 imakommandós ***** válasza:
Jó akkor nézd meg a videót ha van kedved, mert amilyen a gyökér, olyanok az ágak.
2017. szept. 20. 13:54
 28/54 anonim ***** válasza:

Nincs olyan ténylegesség _jelenleg_ az emberi érzékelés-értelem számára, ami _közvetlen_, _intuitív_ tapasztalatot adna Istenről.

A hit olyan dolgok ténylegesédésében való remény, ami (még) nem tény (= nem történt meg) és ha megtörténik, nem a dolgokban levő kontingencia miatt fog megtörténni.

Arról most nem is beszélek, hogy ezek a "bekövetkező" nem a külső térben, hanem a belső térben fog elkezdődni, és a belső térből fog a külső térre kihatni.

Tehát: ez egy teljesen személyes, önreflexív dolog. Senki nem tud rábírni az akaratod ellenére.

2017. szept. 20. 14:08
 29/54 anonim ***** válasza:
"bekövetkező" állapot.
2017. szept. 20. 14:09
 30/54 anonim ***** válasza:

A hit tapasztalás, ezért 100% megdönthetetlen bizonyítékot úgysem tudok mondani Isten léte mellett. Jézus eljött, hogy megmutassa nekünk Istent, de igazából ez a te döntésed, hogy elfogadod-e vagy sem: akik látták személyesen Jézust, ott sem hitt neki mindenki.

Egyébként itt a sok okoskodó helyett inkább ajánlanék egy jó könyvet, ami szerintem pont a te kérdésidet világítja meg: Székely János: A hit kapuja.

2017. szept. 20. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!