Ez hogyan lehetséges?
A Biblia szerint az özönvíz Kr. E.2370 körül, Bábel tornyának építése Kr. E.2242 körül történt. Akkor keletkeztek a különböző nyelvek. Hogyan lehetséges mégis, hogy voltak korábbi civilizációk visszanyúló történelemmel, valamint találtak különböző nyelvű írásos emlékeket korábbról (egyiptomi, sumér, akkád stb)?
A kérdés azokhoz szól, akik szerint az özönvíz és a bábeli események megtörténtek.
Ateisták NE válaszoljanak!
Ha olvasod Isten tájékoztatását, akkor láthatod, hogy az özönvíz előtt, éltek emberek, és élték a minden napi életüket.
ugyan úgy tudtak építeni, és nem voltak buta tanulatlan emberek.
Én ateista felé hajló agnoszticista vagyok, de:
Mindennek van valóságalapja, és én is kíváncsi voltam erre az egész özönvizes dologra. Már nem emlékszem, mi volt a címe, de még nagyon régen láttam egy dokumentumfilmet, amely szerint nagyjából abban az időszakban valóban volt egy özönvíz a Közel Keleten. Ez persze a valóságban nem volt teljes világot elsöprő, népírtó világvége, de a térségben élő emberek számára épp elég nagy csapás volt ahhoz, hogy Isten büntetésének ítéljék a dolgot.
A bábeli részhez nem tudok hozzászólni, azt én abszolút értelmetlenségnek tartom.
2. hsz.
Csak itt az a probléma, hogy a Biblia szerint ez egy teljes földet érintő áradás volt, ami nagyban megváltoztatta az addigi világot.
Ha ez nem a teljes földet érintette, akkor az maga után vonná, hogy a Biblia egy mitológiai könyv. Szóval ez így necces.
Nem feltétlen kell a Föld teljes felszínéről szólnia, hiszen túlnyomó részét nem is ismerték.
Számukra a föld színét ellepő áradat lehet az általuk ismert terület is.
Lényegetelen, hogy én miként látom ezeket az eseményeket, csak gondoltam szólok, értelmezés kérdése.
6. hsz.
A Biblia szerint.
Nem értem, mire akarsz célozni.
Asperrimus
Szóval szerinted a kormeghatározással lehet gond? Erre én is gondoltam, de azért az írásos emlékeknél ennél bonyolultabb a helyzet, mert a bennük szereplő információkat bizonyos esetekben össze lehet hasonlítani más forrásokkal, eseményekkel stb.
Persze ez az írásokban szereplő információktól függ.
Ha teljes földet ellepő özönvíz volt, akkor honnan jött az a sok víz, és hová apadt le? A Bárkában való élővilág-mentés logisztikai és egyéb problémáiról nem is szólva...
És hát igen, Bábel előtt is voltak különböző nyelvek. Ezekről szó szerint kőkemény bizonyítékaink vannak...
"Ha ez nem a teljes földet érintette, akkor az maga után vonná, hogy a Biblia egy mitológiai könyv."
Miért gondolod ezt? És mi bajod a mitológiával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!