A HitGyüliben nőttem fel. Sok ismerősöm kérdez ezzel kapcsolatban, mert a külvilág számára némely dolog fura, érthetetlen, ami a gyülin belül normálisnak számított. Mit kérdeznél, ha bármit kérdezhetnél?
A gyülekezetben milyen szeretetet tapasztaltál? Az igazi volt? És még annyit, hogy azok az emberek, akik nem az elithez tartoznak, nem agymosottak valamilyen szinten?
Nem nézi hülyének őket a vezetés?
Németh Sándor személyét nem becsülik túl? Ő is csak egy átlagos ember, nem? Megérdemli azt a hatalmas tiszteletet, és áhitatot, ami körülövezi őt a gyülekezetben?
Köszönöm szépen!
@11:44-54:
Ez érdekes kérdés. Igazinak érződik, ha beleéled magad. Ha nem, akkor fura mézesmázoskodásnak. Az agymosottság-hülyének nézés kérdéskör.. Nagyon sokat gondolkodtam ezen. Hatalmas az anyagi különbség az elit és a normál hitgyülis közt, plusz az pénzügyekkel való bánás arra utal, hogy az egész mozgatórugója a pénz. Másfelől viszont a vezetőségben is sokan vannak, akik őszintén(agymosottnak, mint a közemberek)ek tűnnek. Nem tudom teljesen biztosra mondani. Valószínűnek tartom, hogy van egy belső kör, akik már csak a pénzért csinálják, és körülöttük őszintén hívő vezetők, akik elhitetik a köznéppel is, hogy mindez valós.
A személyi kultusz mindenhol ilyen. Megkérdőjelezhetetlen vezető. Persze, hogy csak ember, de ez "belülről" nem így néz ki, hanem úgy, hogy őt Isten kente fel, nevezte ki vezetőnek, Isten vezeti őt, folyamatosan Isten jelenlétében van, és ezért minden, amit csinál 100%-ig oké.
Bartus könyvéről gondolom hallottál.
Vagy olvastad is esetleg? Mi a véleményed az ott leírtakról?
Köszönöm! :)
Bartusról persze, még tag voltam mikor kilépett és az a balhé volt.
Beleolvastam a könyvébe, de nem tudtam végigolvasni, annyira árad belőle a keserűség és a gyűlölet. Nem akarom elhitelteleníteni, de azt hiszem, voltak dolgok, események, amiket eltúlozva írt le, úgy érzem a könyve megírását a dühe motiválta.
Nekem pár gyakorlati kérdésem lenne. Évekig jártam én is gyülibe, de soha nem tudtam senkitől kérdezni ilyesmit:
1. A családod mennyire feszegette a határokat? Hordtatok-e nyáron rövidnadrágot, ujjatlan trikót, mentetek-e strandra, néztetek-e nem tiltott, de nem is kimondottan ajánlott világi filmeket stb.
2. Milyen volt a viszony a világi rokonokkal? Voltak jó ismerőseitek a gyülin kívülről?
3. A családod mennyire élt szellemi életet? Volt közös ima, bibliaolvasás?
4. Apukád a gyakorlatban mennyire volt feje a családnak? Tőled gyerekként mennyire vártak feltétlen engedelmességet? Testi fenyítés, esetleg pálcával volt?
5. Milyen a Bornemisza jelenlegi erkölcsi-szellemi színvonala? Igaz, hogy pont ugyanaz megy ma már ott is, mint egy világi suliban? Cigi, buli, szex stb.
6. A volt osztálytársaid közül mennyien maradtak meg a gyüliben? Van olyan, aki keresztény maradt, de máshova csatlakozott?
7. A családod hogy élte meg a kilépésedet?
8. Milyennek látod idekinn az életet? Tartod még valamennyire a gyülis értékeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!