A HitGyüliben nőttem fel. Sok ismerősöm kérdez ezzel kapcsolatban, mert a külvilág számára némely dolog fura, érthetetlen, ami a gyülin belül normálisnak számított. Mit kérdeznél, ha bármit kérdezhetnél?
andrysh , csak magadat sajnáld!
Képzeld el, az ember romlott élettel kezd, ... ott van "mellette" a jó is, vágyik is rá.. azt gondolja eléri, de ó mégsem.. végez vele a bün és kinyírja.
Ez a bukott pálya a rossz mindannyiunk sorsában, kapjál már az eszedhez.
Na és nincs kiutad ebből, nincs önmegváltás, "majd én tudom..", meg a többi hülyeség, Megváltó kap ki bukott, idétlen sorsodból, vagy maradsz az Elveszésben, noha lehetőséget kaptál, de szép is volt az életed, gyönyörű...
Elnézést, azt hiszem nem voltam teljesen egyértelmű. Ott nőttem fel, de már nem vagyok tag.
@11:54: Azt tanítják,hogy a "világiakkal" (értsd=nem hitgyülis) való kapcsolat megront/beszennyez/ elveszi isten jelenlétét. Van pár vers a bibliában ("elhagyta apját és anyját és csatlakozott Jézushoz...") amikre fogják,hogy miért kell megszakítani a kapcsolatot a nemgyülis ismerősökkel.
"Azt tanítják,hogy a "világiakkal" (értsd=nem hitgyülis) való kapcsolat megront/beszennyez/ elveszi isten jelenlétét."
Ez egyáltalán nem keresztény hozzáállás! Az a gyülekezet, amiben voltál, csak ártott, mint használt! Menj át egy másik gyülekezetbe, vagy inkább gyakorold egyedül a hited!
@PencroftTivald Érdekesnek találom, pláne a hasonlóságokat. Morgan Freeman csinált egy sorozatot a vallásokról, néztem, szerintem érdekes volt.
@andrysh Egyetértek, de nekem még volt előtte (ovi) utána (miután kiléptem). Mikor én eljöttem épp létrehozták a gyülis bölcsit és az ovit is. Na azoknak a gyerekeknek tényleg esélyük sem lesz a szabad életre és az Isten melletti/vallás elleni szabad dötnéshozatalra.
@MirőlSzól Nem vagyok benne biztos, csak ezt ismerem igazából. "Keresztény pünkösdi karizmatikus egyház a besorolása, azt hiszem. Hisznek az Atya-Fiú-SzentSzellem szentháromságban, de Mária csak ember, aki kihordta Jézust. Oda vannak Izraelért (szerintem irreálisan) mert ők az Isten által kiválasztott nép. Hisznek a démonok létezésében és a Szent Szellemmel betöltekezésben, nyelvekenszólásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!