Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség? Többi lent

Mi a különbség? Többi lent

Figyelt kérdés

Mi a különbség egyes felekezetek között, ahogy híveik védik szervezetüket és vezetőiket?

Gondolok itt arra, hogy mondjuk egy Jehova Tanúja, egy hites vagy egy adventista stb. stb, ugyanolyan vehemenciával védi a szervezetét és a szervezet vezetőit, miközben más szervezet gyengeségeiről, hibáiról, teológiájáról előszeretettel csámcsog. De a maguk háza táján lévő problémákat elbagatelizálják, nem létezőnek érzékeltetik sőt aki eltérő véleményt mond azt destruktív személynek kiáltjá ki. Hogy van ez?

2017. szept. 5. 12:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

"Mindenki söpörjön a saját háza táján!"

Az én egyházam problémáihoz a más egyházak tagjainak nincs köze.Mi jogon ártják bele magukat más dolgába?

Ez ilyen egyszerű!

2017. szept. 5. 17:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Köszönöm az észrevételed

Nem is volt szándékomban vitát nyitni.

A Kérdésedre szerettem volna válaszolni.

Hogy valaki keresi a Teremtőt, már eleve egy jó dolog.

Én sem egyből voltam Jehova Tanúja, az emberi hagyományok szerint Reformátusnak kereszteltek.

A bibliában leírtak alapján kezdtem nyomozni, s nem vettem zokon ha más hitűek, ezt azt mondtak, hanem figyeltem, és utána néztem.

2017. szept. 5. 17:23
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Ez a kérdés nem gondolkodásra hív, mert ferdít és általánosít és nem csoda, ha vitát generált.

Sokan vagyunk, sokfélék, hála Isennek. :)

sajnálom, ha csak olyan hívő emberekkel találkoztál, akik mások hibáin "csámcsognak".

Adventista vagyok, és bizton állíthatom, hogy NEM ezt a fajta lelkületet és hozzáállást tanítják.

mint ahogy azt sem, hogy aki nem ünnepel szombatot, az nem üdvözül.

Ezt egyedül Isten döntheti el, aki azokat üdözíti, akik hisznek Jézusban.

2017. szept. 5. 21:56
 14/18 anonim ***** válasza:

sőt, míg így sem pontos, hiszen, hányan vannak, akik nem hisznek Jézusban (esetleg nem hallottak Róla), de mégis lelki kapcsolatuk van a Jóistennel és üdvözülnek.

Ugyanakkor mint hívők azt is tudjuk, hogy amikor megtérünk nem tudunk rögtön mindent és kinek nem volt ifjú hívő korában sarkos / kategórikus kijelentése, amit azóta már árnyaltabban lát.

Több türelmet egymást iránt, még mindannyiunknak sokat kell tanulnunk.

Szerintem egy kevésbé általánosító "kérdés" hatékonyabb lehetne, mint amit itt feltettél kedves Kérdező:)

2017. szept. 5. 22:04
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez kár volt utolsó. De azért.... korai.

Azt még megnéztem volna, hogy addig "gyilkoljátok" egymást nonverbálisan, amíg a jehovákból adventista, az adventistából hit gyülis, a hitgyülisből meg jehova tanúja lessz.

Erre mondom én, hogy ugyan az a tarka papagáj...csak ez zöld.

Dogmák változása mi? Hát nem furi..?

szép napot

2017. szept. 6. 07:51
 16/18 anonim ***** válasza:
13as: hazudsz. Egyrészt még ezen a fórumon is le lett írva, ha akarod adom a linket. Másrészt tíz évig hallgattam az elenvájt féle elmebeteg oktatást, kezdve a szombattól, a pápa az ördögön keresztül addig, hogy az ufók itt kuksázzák a Földet, de nem jöhetnek ide, mert a Föld fertőzött. Undorodom ettől az egésztől és szégyelld magad a hazugságodért.
2017. szept. 6. 13:44
 17/18 anonim ***** válasza:

De tudod mit? Rágódj rajta:

3.Akik nem követik Krisztust a szombat megtartásában,nem követői Krisztusnak,vagyis nem keresztények.

Nem krisztusi úton járnak. "

Ez a ti tanításotok.

2017. szept. 6. 13:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Talán Jézus vasárnaponként járt zsinagógába?
2017. szept. 6. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!