Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves protestánsok! Mit...

Prókátor kérdése:

Kedves protestánsok! Mit tudtok a Rózsafüzérről?

Figyelt kérdés
NEM a protestáns dogmákra vagyok kíváncsi, hanem saját véleményekre, tapasztalatokra, stb. Pl milyen imákból áll, hogyan, mikor lehet/kell mondani, stb.

2017. szept. 2. 22:27
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
35%
Amit a római katolikusok "üdvözlégy Mária"-mák hívnak, az egy mennyből leszállt angyal köszöntése volt Izraelben, egy zsidó fiatalasszony felé, aki nem apáca volt, sem örök szüzességet nem fogadott, hanem éppen készült férjhez menni. Bizony. A köszöntésben az üdvözlégy szó nem hangzik el, az angol fordításban a "Hail" szerepel, a Károli fordítás pedig az "Örülj Mária" kifejezést használja. Tehát ez egy beszélgetés volt, nem ima, a római katolikus felekezet csinált belőle egy imamantrát, dogmát, kismacskát, butaságot.
2017. szept. 13. 00:57
 32/34 anonim ***** válasza:
41%
Az "Asszonyunk Szűz Mária" kezdetű mondat pedig nem szerepel a Bibliában, ez tőről metszett katolikus tévtanítás.
2017. szept. 13. 01:01
 33/34 anonim ***** válasza:
36%
Hogy van,létezik. Komolyan. Sajnos nem tudok többet róla és nem tudnám megtanulni. Állítólag van 5 misztériuma és mindegyikben elmondnak 5 Ave Máriát meg egy Jézus imát ami úgy szól hogy Jézus, bocsáss meg a büneinket, ments meg minket a pokol tüze től, vidd a a menybe a lelkemet akik a legjobban rászorulnak irgalmadra. Meg vannak szemjei a rózsafüzérnek ami egy imádság?....Nem tudom....meg valami szent titkok amin elmélkedett de azt se tudom. Azt se értem hogy elmrlkednek a Szent titkok ön ha imádkoznak, én ha bemegyek a katolikus templomba azon gondolkodom mikor mondom a többivel az imádságot hogy el ne rontsam, nemhogy közbe elmélkedni is tudják. Imádság közben hogy lehet elmélkedni....akkor elrontom az imádságot.
2021. szept. 1. 12:43
 34/34 anonim ***** válasza:
58%
Protenstans éneklés rosszabb a rózsafüzérnél. Mert az Udvozlégyet meg a Jézus imát, Miatyánkot, keresztvetést tudom de egy zsoltárt se tudnèk elénekelni még a gyulekezettel eggyütt se csak ha olvasom könyvből. Azt is ha megtalálom. A protenstáns énekeket nem is lehet érteni mit jelentenek míg a rózsafüzér imádság szavait érted. Mint református mondom
2021. szept. 1. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!