Kedves protestánsok! Mit tudtok a Rózsafüzérről?
Kérdező, üres, haszontalan vitatkozásokban szenvedsz, minek ilyet kezdeményezni? Ki lesz ettől jobbá?
Miért nem foglalkozol Isten szolgálatával, vagy nézel a dolgod után, ami hasznosabb...
Itt nem arról van szó, hogy katolikusok meg protestánsok...hanem hogy igazság-e amiről ily vidáman fecserészel vagy bűn és okkultizmus.
És ez nem igazság amiről ily vidáman fecserészel...
#21 Mármint mi nem igazság?
Mellékesen, gyakorló katolikusként PONTOSAN ismerem a rózsafüzért, gyakorlatból ismerem (nem csak dogmákból, elbeszélésekből, látszatból) annak lelki hatásait is! Úgy ahogy a protestáns dogmákat is ismerem róla. Viszont azt nagyon nem értem, hogy olyan, aki mélységében ismeri, az miért tartja/tartaná Istenellenesnek, mantrának, pogányságnak, stb-nek. Ebben magyarázatot reméltem, de eddig semmi.
Nyilván,Isten imádata lényeges része a keresztény életnek,hisz ezért találunk a Bibliában tanácsot erre.
Jézus így tanácsol ebben?
"Ti azért ezt imádkozzátok hetente legalább 500-szor!"
Én nem azt találom,hanem ezt:
"Ti azért így imádkozzatok:..."(Mt 6:9 ef.)
Az "így",egy mintára utal.
A "Rózsafüzér" egyéb szövegeinek nincs köze a Bibliához.
A Rózsafüzér imádkozására 2 kötelezőség vonatkozik: 1) az egyházi rend (papok, szerzetesek, apácák) beteg és idős tagjai a Rózsafüzérrel kiválthatják a kötelező zsolozsmát. 2) a Rózsafüzér társulati tagok számára kötelező (de önként vállalt kötelezettség!) naponta egy adott tized egyszeri elmondása. Ezen kívül minden kötelezettség mentes magánimádság.
A "Rózsafüzér" egyéb szövegeinek nincs köze a Bibliához
Kérlek mond el a szövegét, hogy ezt igazold! (nem mellékesen ez volt az eredeti kérdésem!)
Kedves Kérdező!
Nem ez volt a kérdésed,olvasd csak vissza!
Ennek semmi köze a Bibliához:
"
Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen."
A Biblia sehol sem tanácsolja az emberekhez,s különösen nem a holtakhoz való imádságot!
Más:
"Úr Jézus, bocsásd meg bűneinket! Ments meg minket a pokol tüzétől! Vidd a mennybe a lelkeket. Különösen azokat, akik legjobban rászorulnak irgalmadra."
Az apostoli hitvallásban kifejezzük hitünket a test feltámadásában,s itt-a Fatimai imában- Jézustól a "lelkek mennybemenetelét" kéritek.
Ez súlyos ellentmondás a Bibliával,és hitvallásunkkal!
"Ennek semmi köze a Bibliához:"
Mi lenne, ha még a Bibliát is ismernéd...
"28Az angyal belépett hozzá és megszólította: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál."
"42Nagy szóval felkiáltott: „Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse! 43Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?"
Tényleg nincs a Bibliában semmi ilyesmi...
"A Biblia sehol sem tanácsolja az emberekhez,s különösen nem a holtakhoz való imádságot!"
Ezt a marhaságot...
"Kérlek benneteket, testvérek, a mi Urunk, Jézus Krisztusra s a Szentlélek szeretetére, legyetek segítségemre: imádkozzatok értem Istenhez"
Tényleg nem kér semmi ilyesmit.
Mária és a Krisztusban elhunytak pedig a keresztények szerint élők!
Még Károlyi is így látta:
"38Az Isten pedig nem a holtaknak, hanem az élőknek Istene: mert mindenek élnek ő néki."
Talán ez még jobb (szintén Károlyi, hogy a saját fordításotokkal mutassam):
"27Az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene. Ti tehát igen tévelyegtek."
"Ez súlyos ellentmondás a Bibliával,és hitvallásunkkal!"
Nem ismered a Szetnírás szavait... Mit ír Péter?
Szintén Károlyit idézem, hogy ne vádolhass elfogultsággal a SZIT fordítás miatt.
"megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint; 19A melyben elmenvén, a tömlöczben lévő lelkeknek is prédikált"
Ne E. White hamisprófétának, ne az őrtorony-szombatista tanításnak higgy, hanem a Szentírás szavának.
#26!
Köszönöm, hogy megmentettél a gyűlölködés vádjától, mivel ugyan ezt válaszoltam volna, csak azt hiszem, kevésbé visszafogottan.
Azzal, hogy azt állítottad, hogy a bibliádból hiányoznak a #26 által említett részletek, igazoltad, hogy egy meghamisított bibliára hivatkozol. Tehát számodra hiteltelen bármilyen Bibliára/Bibliátlanságra való hivatkozás! Ezért kérlek, a továbbiakban ezeket a hivatkozásokat kerüld!
Az apostoli hitvallással kapcsolatban: netán ugyancsak a hamis bibliádból vetted, hogy a katolikusok tagadják a testben való feltámadást? Ugyanis sajnálattal közlöm: egyáltalán NEM tagadják!
Elővettél egy NEM kötelező imádságot, és azt a hamis bibliád alapján támadtad. Viszont kihagytál néhány nagyon fontos részt a Rózsafüzérből! Hogy melyeket … épp, csak a Rózsafüzér lényegét, de egyelőre nem lőném le a poént. Nézz utánna!
Pl milyen imákból áll
Itt tettem fel az eredeti kérdésemben az említett kérdést, majd később kifelytettem, hogy nem az egyes részleteire vagyok kíváncsi, hanem a teljes egészére, és úgy várom a Bibliaellenességének magyarázatát (de természetesen NEM HAMISÍTOTT bibliához viszonyuló ellenkezőségét!)
26.Hsz!
Egy hulla kérte ezt a Bibliában?
"Kérlek benneteket, testvérek, a mi Urunk, Jézus Krisztusra s a Szentlélek szeretetére, legyetek segítségemre: imádkozzatok értem Istenhez"
A Biblia igazolja,hogy Jézus meghalt,de harmadnap feltámadt.
Sehol sem ír Mária feltámadásáról a Biblia.
Összefüggésében ezt írja a Biblia:
Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint;A melyben elmenvén, a tömlöczben lévő lelkeknek is prédikált,(1 Pt 3:19,20)
Itt világos,hogy Krisztus megeleveníttetve(feltámadva)prédikált a (bűn)tömlöcében lévő lelkeknek.
Szándékosan facsarod ki az Írást?
Itt írja, hogy kiknek prédikált:
"Ezek egykor engedetlenek voltak, amikor Noé idejében Isten türelmesen várt, amíg a bárka elkészült"
Az általad idézett ige is azt írja, hogy testben meghalt, lélek szerint feltámadt. Szerinted volt bárki, aki életben volt Noé idejéből addigra? Vagy alvó emberenek prédikált volna? A Biblia fényében sehogy sem tartható a hamispróféták jehovista-szombatista tanítása.
29.Hsz!
Pál apostol világosan ír erről:
"Nem akarom továbbá, testvéreim, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne szomorkodjatok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük.Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, ugyanúgy Isten Jézus által, vele együtt előhozza azokat, akik elaludtak.Mert ezt mondjuk nektek az Úr szavával, hogy mi, akik élünk, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem előzzük meg azokat, akik elaludtak.Mert maga az Úr fog leszállni a mennyből riadóval, főangyal szózatával és Isten harsonájával, és feltámadnak először azok, akik Krisztusban meghaltak,"(1 Thess 4:13-16)
Ez,a Biblia tiszta tanítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!