Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Haragudni fog rám Isten, ha...

Haragudni fog rám Isten, ha mégis létezik?

Figyelt kérdés

Sok helyen találkozom azzal a meglátással, hogy Istent nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel találhatjuk meg. Ez olyasvalamit jelent, hogy a teljes hithez némileg le kell mondanunk a tapasztalatokon és logikán alapuló gondolkodásról.

Ezt a lépést nem bírom megtenni, de azokkal sem értek egyet, akik Isten létét zsigerből elutasítják.

A hívők és az ateisták közül valamelyik tábornak biztos igaza van, a másik tévedésben él. És nem szeretném feltenni valamire az életemet, ami lehet, hogy nem is igaz. Szóval nekem a "Van-e Isten?"-re a legszimpatikusabb válasz a "Nem tudom./Lehet.", és valószínűleg így fogom eltölteni hátralévő éveimet.

Az lenne a kérdésem, hogyha a 'finishben' kiderül, hogy a telitalálatos válasz az "Isten létezik.", akkor Ő vajon haragudni fog-e rám a tartózkodásom miatt? Annak ellenére, hogy egyébként jó ember voltam, bár sokat nem csökkentettem az életszínvonalamon mások javára (pl. adakozással), de a környezetemmel jól bántam, és ha sérelmet okoztam, minden tőlem telhetőt bevetettem, hogy helyrehozzam.

Avagy létezik az ilyen emberekre bevett büntetés?

(Nem szeretnék durva vitát szítani, csak érdekel, hogy az ismereteitek alapján mire számíthatok egy bizonyos esetben.)

2017. aug. 31. 10:10
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
40%

#28 Az őszinteség valóban fontos dolog. (Kamaszkoromban számomra is a legfőbb érték volt. Aztán rájöttem hogy vannak még más fontos értékek IS.)

Sőt, aki őszinte és nyitott szívvel keresi az igazságot, Istent, az meg is fogja találni! Ezt az idézetet ismered?:

Jer.

29,13 És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.

Illetve:

Ján 8,32

„És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.”

Jézus magáról: „Én vagyok az Igazság”

Meredek kijelentés.

Ja, van még egy:

szintén Jézus:

„Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.”

utóbbi egyike volt azon igerészeknek amik elsőként megszólítottak az Újszövetségből, anno.

Tudom, hogy az idézetek önmagukban nem bizonyítékok (még mieleőtt valamelyik ateista megjegyezné), de ha már belül vagy a kereszténység világán, tudod, hogy annyira igazak! :)

S persze vannak bizonyítékok is! Mármint arra, hogy a kereszténység igaz.

2017. szept. 4. 20:56
 32/38 anonim ***** válasza:
76%

Aki tudatos hívő, és meg is tapasztalta Isten valóságát, nem azért akar meggyőzni, hogy te is legyél Jézus Krisztusban (!) hívő, mert ne bírná elviselni, hogy másban hisz valaki. Ez gyakori félreértés.

Hanem mert tudja, hogy a legjobb dolog, ami a lelkedet érheti és hogy megmentse a lelked. Sajnos nem lehet átinjekciózni valakibe a hitet. A keresztények próbálják kézzel lábbal elmondani, hogy fantasztikus világ nyílik ki, de a másik oldal félreérti.

2017. szept. 4. 21:09
 33/38 anonim ***** válasza:

„Az miért jó, ha valaki megpróbálja elhitetni magával, hogy hisz (tudom, ez kicsit hülyén hangzik, de van ilyen), aztán meg az első komolyabb problémánál összeomlik a hite.”

Igen, ez fontos meglátás!! Ezért kell tudnod, hogy miért hiszel! Ha tudod, miért vagy hívő, akkor nem lehet megrendíteni. A vakhit nem tud megtartani nehézségek esetén.

2017. szept. 4. 21:14
 34/38 anonim ***** válasza:

23.Hsz!

Az Istenben való élő hit megnyeréséhez szükséges némi ismeret.

Megismerni az Igéből Istent Krisztuson keresztül,s ezzel belépni egy ismeretlen világba.

Aki Krisztus történeteit azzal a nyitottsággal olvassa,hogy"bár számomra hihetetlen történetek,de szeretném mindezt hinni"annak értelmében gyökeret ver az Isten,aki a Szeretet.

Ez a tudás magával hozza,hogy Ő engem szeret,és NINCS OLYAN BORZALOM,AMIBŐL JÓT NE HOZHATNA KI SZÁMOMRA.

Az ember,ezzel a tudással képessé lesz elviselni minden borzalmat,hisz tekintete nem az átélt borzalmakra irányul(mint az éjszakában szembe világító vakító reflektorra),hanem az amögött várakozó jó dolgokra.

Amint ezt újra,és újra átéli,a pislákoló hitű ember,az olyan erőt,hitet szerez neki,melyen a pokol erői sem vehetnek diadalt.

A kulcs,vágyni elhinni,a hihetetlent.A többi már Isten bizonyítása dolga.(Kétségtelen,hogy számunkra,vagy mások számára rossz dolgokat nem várhatunk Istentől.)

2017. szept. 5. 01:40
 35/38 anonim ***** válasza:
69%

Idézek Tom Short könyvéből (vannak ennél jobb könyvek is, de ebben is van pár jó gondolat):

>> „Várj egy percet” – mondhatnád. „Miért beszélsz érvekről?” Azt gondoltam, hogy a kereszténység hiten alapul. „Az értelem és a hit nem összeegyeztethetetlen?”

(…) A hit azt jelenti, hogy megbízol valakiben, vagy valamiben, amit sosem láttál. De ez nem jelenti azt, hogy a hit ellentétes az értelemmel, a logikával és a bizonyítékokkal.

Tulajdonképpen a hit gyakran nagyon is ésszerű, s megbízható bizonyítékokon alapul. A kereszténység a gondolkodó embert vallása. Nem várja el tőlünk, hogy naivak vagy hiszékenyek legyünk, mert az értelmünkhöz és szívünkhöz egyaránt szól. Isten mindegyikünknek adott értelmet is, és azt akarta, hogy használjuk! <<

2017. szept. 5. 14:32
 36/38 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem tudom, hogy haragudni fog-e rád Isten.

Én hívő ember vagyok, aki imádom a Bibliát olvasni, mert ott Isten szól hozzám. Szeretek Vle beszélgetni, és igazán boldog vagyok, amikor válaszol nekem miközben a Szavát olvasom. Ezeket azért írtam le neked, mert ott látom a kérdésed alatti írásodban a buktatót, "hogy Istent nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel találhatjuk meg"

Amikor anno kerestem-kutattam a Bibliában, azt az eszemmel tettem, és csak akkor kezdett hatni a szívemre, amikor már több tudást szereztem Istenről. Éppen a logikus okfejtés volt rám hatásal. Isten mindent elmond, mi miért történt és töténik napjainkban. Ezért van okom hinni abban ami még nem történt meg, de látom az ott leírtak beteljesedését az életem folyamán.

2017. szept. 20. 09:49
 37/38 Mansour ***** válasza:

Ha viszont mégsem létezik, akkor biztos hogy haragudni fog rád!

:-)

2017. szept. 20. 09:56
 38/38 világvége1 ***** válasza:
Jó ember nem okoz sérelmet, max. véletlenül. És egy idő után mindenképpen felveszi a kapcsolatot Istennel. A gonoszok a pokolba mennek.
2020. jún. 14. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!