Haragudni fog rám Isten, ha mégis létezik?
Sok helyen találkozom azzal a meglátással, hogy Istent nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel találhatjuk meg. Ez olyasvalamit jelent, hogy a teljes hithez némileg le kell mondanunk a tapasztalatokon és logikán alapuló gondolkodásról.
Ezt a lépést nem bírom megtenni, de azokkal sem értek egyet, akik Isten létét zsigerből elutasítják.
A hívők és az ateisták közül valamelyik tábornak biztos igaza van, a másik tévedésben él. És nem szeretném feltenni valamire az életemet, ami lehet, hogy nem is igaz. Szóval nekem a "Van-e Isten?"-re a legszimpatikusabb válasz a "Nem tudom./Lehet.", és valószínűleg így fogom eltölteni hátralévő éveimet.
Az lenne a kérdésem, hogyha a 'finishben' kiderül, hogy a telitalálatos válasz az "Isten létezik.", akkor Ő vajon haragudni fog-e rám a tartózkodásom miatt? Annak ellenére, hogy egyébként jó ember voltam, bár sokat nem csökkentettem az életszínvonalamon mások javára (pl. adakozással), de a környezetemmel jól bántam, és ha sérelmet okoztam, minden tőlem telhetőt bevetettem, hogy helyrehozzam.
Avagy létezik az ilyen emberekre bevett büntetés?
(Nem szeretnék durva vitát szítani, csak érdekel, hogy az ismereteitek alapján mire számíthatok egy bizonyos esetben.)
"Sok helyen találkozom azzal a meglátással, hogy Istent nem az eszünkkel, hanem a szívünkkel találhatjuk meg. Ez olyasvalamit jelent, hogy a teljes hithez némileg le kell mondanunk a tapasztalatokon és logikán alapuló gondolkodásról. Haragudni fog rám Isten, ha mégis létezik? "
Ha ilyen marhaságokat írsz, akkor igen:)
Pál írja: "Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. "
Ez pont az észről beszél, nem a szívről. Nem véletlenül támad a másik legnagyobb világvallás a materializmus vallása és annak teológiája a törzsfejlődés.
A teremtés a józan ésszel harmóniában van, a törzsfejlődés pedig mindennek ellentmond. A teremtést nem lehet természettudományosan cáfolni, a törzsfejlődést igen.
"A hívők és az ateisták közül valamelyik tábornak biztos igaza van, a másik tévedésben él. És nem szeretném feltenni valamire az életemet, ami lehet, hogy nem is igaz. Szóval nekem a "Van-e Isten?"-re a legszimpatikusabb válasz a "Nem tudom./Lehet.", és valószínűleg így fogom eltölteni hátralévő éveimet. "
Kibúvó szaga van a dolognak. Mond ki az őszintét, hogy nincs kedved félretenni mindenféle elfogultságot és megkeresni az igazságot
"Az lenne a kérdésem, hogyha a 'finishben' kiderül, hogy a telitalálatos válasz az "Isten létezik.", akkor Ő vajon haragudni fog-e rám a tartózkodásom miatt? "
Nem. De az ítéletet elszenveded.
"Annak ellenére, hogy egyébként jó ember voltam, bár sokat nem csökkentettem az életszínvonalamon mások javára (pl. adakozással), de a környezetemmel jól bántam, és ha sérelmet okoztam, minden tőlem telhetőt bevetettem, hogy helyrehozzam. "
Amikor sokba kerül nekünk jónak lenni, akkor derül ki igazán, hogy ki milyen ember. Ráadásul önigazult vagy, máris istennek képzeled magad, hisz csak az Isten a jó, magadat pedig jónak nevezted.
"Avagy létezik az ilyen emberekre bevett büntetés? "
Ha nem születsz újjá Jézus vérében és nem tartasz ki végig a megszentelődésben, akkor elkárhozol. Büntetésed ugyanaz lesz, mint a többi nem újjászületettnek
Lehet, hogy kemények a szavaim, de minek hazudjak. Nincs értelme, és semmire sem mennél vele. Sok sikert!
Nem haragudni fog, hanem végtelenül szomorú lessz.
Mert Ő nagyon szeret téged és persze minden embert, hiszen mindenki az Ő gyermeke, a teremtés által.
Ezt a hatalmas szeretetet be is bizonyította a kereszten.
És mint írták nem fogja rád erőltetni a szeretetét, ezzel együtt tiszteletben tartja, ha nem akarod Őt követni.
Viszont minden döntésnek van következménye a jónak is és a rossznak is.
Mózes könyvében le íratta (kb. 3500 évvel ezelőtt): "Elődbe adtam az életet és a halált. Te azonban válaszd az életet."
Ha egy gyerek rossz úton jár (mondjuk törvénybe ütköző dolgot tesz) és a szülő kérleli a jóra, de nem hagy fel vele.
A büntetést el kell szenvednie, de a szülő akkor is szereti, mert a gyereke. Ez össze töri a szívét és nagyon szomorú lessz. Akkor meg főleg, ha halálbüntetést kap a gyereke.
Az emberi szülők önmagukat vádolják mit rontottak el, de Isten tudja, hogy mindent megtett a szabadulás érdekében.
A DÖNTÉS A MIÉNK.
Istent nem csak érzésekkel, természet feletti tapasztalatokkal lehet megismerni.
Van egy ismerősöm aki irodalomtörténész. A Magyar Tudományos Akadémián dolgozott.
(Azt gondolom azok elég racionális gondolkodásúak)
Egyszer azt mondta: "Márpedig én bebizonyitom, hogy a Biblia nem igaz!"
Elkezdett utánna járni. Olvasta a Bibliát, különböző róla szóló könyveket (mellette, ellene). És az lett a vége, hogy nem tudta megcáfolni.
Így tovább kutatott és hitre jutott.
Eleinte nem volt semmilyen érzelem csak racionalitás. (Ez azt bizonyítja, hogy nem kell lemondani a logikus, racionális gondolkodásról.) Minden állítás ellenere. Akik ezt állítják azok semmit nem jártak utánna az Isten oldaláról, csak arról az oldalról amit ők helyesnek látnak.
Istent meg lehet ismerni így is, viszont az érzelmeket nem lehet kihagyni, hiszen Ő a mi mennyei édesapánk.
(Cselekedetek 14:16, 17) 16 Az elmúlt nemzedékekben hagyta, hogy a nemzetek mind a maguk útján járjanak, 17 bár valójában nem hagyta magát tanúság nélkül,. . .
Isten mindig azonosítja, a követőit.
Jézusról is előre elmondta miről lehet felismerni, a szolgáit is a tetteikről, és az Istentől való feladatról lehet felismerni
Jézus Isten akaratát tette, a követőinek is ezt kell tenni
Isten elkészíti a megmentés eszközét, csak be kell menni oda.
Noénál a Bárka volt.
coccomaci@
Bocs, de én nem tudok idézni a Bibliából... A CTRL+C-CTRL+V, meg álszent dolog számomra... Aki úgy él, ahogy Jézus tanította, de nem követi vakon egyik egyházat sem, az nem érdemli meg az üdvösséget? Az "Idióta" remeték most biztosan lemondanak a "Szent" címről...
Isten,nem rója fel senkinek a tudatlanságból elkövetett bűnöket,de az istenismeretet tudatosan elkerülők elnyerik jogos ítéletüket.
A civilizációban élő embereknek van lehetősége megismerni a teremtő Istent,és akaratát.Akik ezt az ismeretet megvetik,Alkotójukat vetik meg.Ítélet alá esnek.
Más a helyzet azokkal,akik számára az igaz istenismeret elérhetetlen.Őket Isten,Szentlelke befolyásával igyekszik jóra inteni.Az ők megítélése az ennek való engedelmességük alapján történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!