Valaki hisz abban, hogy az embereket meg lehet átkozni?
Soha nem voltam vallásos, a családomban így neveltek. A babonákban sem hittem.
Néhány éve kezdődött az, hogy minden vasárnap erős fejfájásom van. Délelőtt kezdődik, délután pedig egy furcsa érzés társul hozzá: mindenféle szomorú gondolatok, félelmek (a magánytól) jönnek elő, ami egyébként más napokon nem fordul elő.
A fejfájás mellett hányingerem is van, és néha hasmenésem. Ideggyógyász szerint, ez migrén. Állítólag van olyan migrén, amelyik akkor jelentkezik, amikor sok munka után az ember végül a hétvégén ellazul, többet pihen.
Ennek lenne valami logikája, ha nem rólam lenne szó, mert én otthon dolgozom, magam osztom be a munkámat, és már egy ideje nem vasárnap pihenek. Szándékosan alakítottam át a munkámat, és a szokásaimat úgy, hogy a vasárnap olyan legyen, amilyen bármelyik munkanap.
Ez nem segített. Ezek szerint, az ideggyógyász tévedett.
Nem olyan régen találkoztam egy régi ismerőssel, aki egyébként nem tud semmit a problémámról. Amit mondott, megdöbbentő volt számomra.
Azt mondta, hogy néha beszélget az ex anyósommal, aki folyton szid és mindenfélének nevez azért, mert az unokája, a fiam, nem akarja tartani vele a kapcsolatot. Mindezért engem okol, mert szerinte én befolyásolom a gyermeket. Végül elmesélte neki, hogy minden vasárnap, a templomban elátkoz engem. Nem tudja, hogy az átoknak van-e hatása, de úgy érzi, hogy ez jót tesz neki, mert ezután megnyugszik és jól érzi magát.
Mi a véleményetek erről?
Csak azután érdemes elmenni beszélgetni az anyósoddal, ha előtte bűnbánatot tartasz és imádkozol.
Ha hiszel az átokban, miért nem hiszel az ima erejében?
Nem hiszek az átokban, csak érdekelt, hogy az emberek mit gondolnak erről!
Egyébként, mi van akkor, ha az Isten nem létezik? Mert az is lehetséges!
És még valami: nem fogok soha beszélgetni az ex anyósommal, és a temetésére sem megyek el. Mert nem érdemelte meg!
Most nem foglalkozom vele, szerintem az a legjobb.
És, ha meghal, akkor biztos, hogy pezsgőt nyitok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!