Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki hisz abban, hogy az...

Valaki hisz abban, hogy az embereket meg lehet átkozni?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam vallásos, a családomban így neveltek. A babonákban sem hittem.

Néhány éve kezdődött az, hogy minden vasárnap erős fejfájásom van. Délelőtt kezdődik, délután pedig egy furcsa érzés társul hozzá: mindenféle szomorú gondolatok, félelmek (a magánytól) jönnek elő, ami egyébként más napokon nem fordul elő.

A fejfájás mellett hányingerem is van, és néha hasmenésem. Ideggyógyász szerint, ez migrén. Állítólag van olyan migrén, amelyik akkor jelentkezik, amikor sok munka után az ember végül a hétvégén ellazul, többet pihen.

Ennek lenne valami logikája, ha nem rólam lenne szó, mert én otthon dolgozom, magam osztom be a munkámat, és már egy ideje nem vasárnap pihenek. Szándékosan alakítottam át a munkámat, és a szokásaimat úgy, hogy a vasárnap olyan legyen, amilyen bármelyik munkanap.

Ez nem segített. Ezek szerint, az ideggyógyász tévedett.

Nem olyan régen találkoztam egy régi ismerőssel, aki egyébként nem tud semmit a problémámról. Amit mondott, megdöbbentő volt számomra.

Azt mondta, hogy néha beszélget az ex anyósommal, aki folyton szid és mindenfélének nevez azért, mert az unokája, a fiam, nem akarja tartani vele a kapcsolatot. Mindezért engem okol, mert szerinte én befolyásolom a gyermeket. Végül elmesélte neki, hogy minden vasárnap, a templomban elátkoz engem. Nem tudja, hogy az átoknak van-e hatása, de úgy érzi, hogy ez jót tesz neki, mert ezután megnyugszik és jól érzi magát.

Mi a véleményetek erről?

2017. aug. 27. 17:26
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
Az én anyósom felhívott, 12 éve és megátkozott. Alapvetően nem foglalkozok vele, de a bogarat azért beleültette a fülembe. Valaki azt mondta, hogy az átok visszaszáll. Ebben reménykedem és nem gondolom, hogy az összes nyavalyám ezért van. Egyszerűen csak öregszek. Migrénes vagyok, a migrént nem lehet napra szabályozni. Ha az ideggyógyásznak megemlíted, hogy szomorú gondolataid is vannak egy kettőre pszichiáternél találod magad, ami elindít egy nagy lavinát. Ha folyamatos ez a búskomorság akkor van alapja. Imádom azokat a tanácsokat, hogy beszéld meg anyósoddal...a föld második leggonoszabb anyósa az enyém, mert ezek szerint a tied az első:-) ezekkel az emberekkel nem lehet beszélni. Mi tudjuk.
2017. aug. 28. 15:21
 22/26 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, ezekkel az emberekkel nem lehet beszélni!
2017. aug. 28. 23:10
 23/26 anonim ***** válasza:
46%
Kedves Imakommandós, azzal kezdte a kérdező, hogy soha nem volt vallásos. Gondolom, ez azt is jelenti egyben, hogy nem hívő. Nincs meg az életében a szabadulás alapja, és nem is néz ki nyitottnak rá. Így feltehetően a tanácsaid sem működnének az életében. Megtérni csak az tud, aki nyitott Jézus felé, az igazságra szomjas, és Isten felé fordítja a füleit. Derek Prince azt mondta, hogy a szabadulásnak nemcsak az a célja, hogy megszabaduljunk, hanem az is, hogy Istent szolgáljuk miután megszabadultunk. Ha ez a motiváció hiányzik, a szabadulás is elmaradhat, vagy csak időleges és részleges lesz.
2017. aug. 29. 01:56
 24/26 anonim ***** válasza:
21%

Csak azután érdemes elmenni beszélgetni az anyósoddal, ha előtte bűnbánatot tartasz és imádkozol.

Ha hiszel az átokban, miért nem hiszel az ima erejében?

2017. aug. 29. 08:08
 25/26 A kérdező kommentje:

Nem hiszek az átokban, csak érdekelt, hogy az emberek mit gondolnak erről!

Egyébként, mi van akkor, ha az Isten nem létezik? Mert az is lehetséges!

2017. aug. 29. 13:58
 26/26 A kérdező kommentje:

És még valami: nem fogok soha beszélgetni az ex anyósommal, és a temetésére sem megyek el. Mert nem érdemelte meg!

Most nem foglalkozom vele, szerintem az a legjobb.

És, ha meghal, akkor biztos, hogy pezsgőt nyitok!

2017. aug. 29. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!