Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyobb bűn az, ha valaki...

Nagyobb bűn az, ha valaki szándékosan hazudik és félrevezet jó szándékú embereket, mint ha egy nő házasság előtt szexuális kapcsolatba lép egy férfival?

Figyelt kérdés
Szeretném látni, hogy ki mit gondol erről. Én úgy érzem, nagyobb, de pl. a szüleim, akiket már korábban is lejárattam nagyon súlyosan mások előtt, egyöntetűen azt mondják, hogy szűz lányt kell feleségül vennem, és eszembe ne jusson a tapasztalt nőkkel foglalkozni. Akkor talán a szexuális bűn mégis nagyobb, mint a hazugság?
2017. júl. 9. 12:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%
112-t tárcsázd szerintem.
2017. júl. 9. 12:36
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

Van egy ötletem. Monjátok azt a szüleidnek, hogy szűz, hagy nyugodjanak meg. :) Nyilván nem fognak benèzni a lába közè, hogy tènyleg az e.

Ilyen esetben a hazugság kissebb bűn. Jószándèkúnak úgysem neveznèm azokat, legalábbis nem normálisak, akik a huszonèves fiuknak a döntèseibe mèg aktívan beleszólhatnak.

2017. júl. 9. 12:49
 3/22 anonim ***** válasza:
48%

Keress fel egy jó pszichológust, már csak ők segíthetnek.

Vagy trollkodsz, vagy valami nagyon súlyos szellemi problémád van (esetleg mélyen elfojtott vágyak, sérelmek). Legalább is minden kérdésed és válaszod erre utal.

2017. júl. 9. 13:00
 4/22 anonim ***** válasza:
46%

2-es jó ebben a speciális esetben.

Bár a hazugság nagy bűn - a buddhistáknál pl. a világiakra kevés előírás van, szinte csak az, hogy hazudni tilos! Ez elég komoly - mert valójában minden bűn mélyén, gyökerénél található, abból nő ki... ( a szerzeteseknek persze rengeteg előírás van, mivel a tudatállapot szintjét emelni lehet, ez csak a világiakra vonatkozik)

Viszont ez baj:

"a szüleim, akiket már korábban is lejárattam nagyon súlyosan mások előtt"

Ne járass le senkit senki előtt. Ha valakivel bajod van, vele próbáld megbeszélni -ne másokhoz vágni őt prédának. Az nem is ismeri úgy a helyzetet, mint te, meg akivel bajod van, és kiszolgáltatottá teszi egy előítéletnek.

Gondold át a fentieket, és szívleld meg.

Amennyiben tiszta-szívű férfi akarsz maradni.

2017. júl. 9. 13:02
 5/22 A kérdező kommentje:
De az utolsóból akkor az látszik, hogy bűnösebb vagyok, mint egy olyan nő, akinek voltak házasság keretein kívüli szexuális kapcsolatai, de nem járatta le a szüleit, vagy nem csinált más, hasonló volumenű mocskosságot.
2017. júl. 9. 13:17
 6/22 A kérdező kommentje:
Ami nem is baj, mert pont erre kerestem bizonyítékokat. Szóval én mocskosabb vagyok, mint egy bukott nő, és már akkor is mocskosabb voltam, amikor még szűz voltam.
2017. júl. 9. 13:19
 7/22 A kérdező kommentje:
Most jut eszembe: itt felmerül egy valóban érdekes és fontos kérdés, amit mindjárt ki is tűzök.
2017. júl. 9. 13:22
 8/22 anonim ***** válasza:

De az utolsóból akkor az látszik, hogy bűnösebb vagyok, mint egy olyan nő, akinek voltak házasság keretein kívüli szexuális kapcsolatai, de nem járatta le a szüleit, vagy nem csinált más, hasonló volumenű mocskosságot.

Nem tudom, miért kell ezeket összehasonlítani és rangsort felállítani. Minden helyzet más és más.

József Attila azt írja: A mindenséggel mérd magad!

[link]

Nem helyes, hogy szüleid beleszólnak ebbe. Nem is tudják, milyen a lány és miért olyan a múltja.

Lehet hogy a lány nagyon tudott szeretni- de becsapták, elhagyták. Lehet, hogy a szűz nem volt szeretetteljes másokkal, gyűlölködő és áskálódó volt és nagyobb "bűne" van.

Nem tudjuk.

Ezt nektek kettőtöknek kell érteni, ismerni és megbízni egymásban, hogy holtomiglan-holtodiglan, jóban-rosszban együtt lesztek. Kívülről ezt nem lehet, ez titok - kettőtöké.

Ezért elzárkózni vagy hazudni ebben az esetben nem "bűn".

A házasságnak kölcsönös szeretetben és bizalomban kell létrejönni. Kettőtökre és Istenre tartozik.

Kívülálló csak árthat.

2017. júl. 9. 13:28
 9/22 anonim ***** válasza:
0%

Ha ismernéd a szent írást és ezen belül Isten gondolkodás módját, akkor tudnád a választ erre.

Istennél nincs a bűnnek fokozata.

Minden alapelvek elleni vétség egyforma bűnnek számít.

Úgy a hazugság, mint a paráznaság.... stb.

A legjobb lenne ha kérnél Bibliát mélyebben oktató lehetőséget hogy ismeretet szerezz Istenről és a szándékáról.

[link]

2017. júl. 9. 13:28
 10/22 anonim ***** válasza:
91%
(9?? nem is tudtam, hogy a Jóisten is gyakorizik...)
2017. júl. 9. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!