Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagyobb bűn az, ha valaki...

Nagyobb bűn az, ha valaki szándékosan hazudik és félrevezet jó szándékú embereket, mint ha egy nő házasság előtt szexuális kapcsolatba lép egy férfival?

Figyelt kérdés
Szeretném látni, hogy ki mit gondol erről. Én úgy érzem, nagyobb, de pl. a szüleim, akiket már korábban is lejárattam nagyon súlyosan mások előtt, egyöntetűen azt mondják, hogy szűz lányt kell feleségül vennem, és eszembe ne jusson a tapasztalt nőkkel foglalkozni. Akkor talán a szexuális bűn mégis nagyobb, mint a hazugság?
2017. júl. 9. 12:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Te magad vagy az ördög.Már az is hazugság,hogy tiszta szívűnek nevezed magad,aztán fetrengesz itt a mindenféle bűnökben.Nincs jogod a boldogsághoz,és a szeretethez.

Természetesen csak viccelek.Amint lehet,szakítsd meg a kapcsolatot a lelkedet mérgező hitrendszerrel,ha boldog akarsz lenni.

ÉBRESZTŐ!!!

2017. júl. 9. 13:45
 12/22 A kérdező kommentje:
A 2-esnek szerintem nincs igaza. Igaz, hogy ne fognak benézni a lány lába közé, de egyrészt azért lehet azt anélkül is érezni, hogy szűz-e egy lány vagy nem. Valahogy más a viselkedésük a kisugárzásuk, nem is tudom. Én is kb meg tudom saccolni ránézésre egy lányról, hogy szűz-e vagy sem, persze ez csak saccolás, nem mindig megbízható. De a másik része a dolognak, hogy ha voltak már kapcsolatai korábban, akkor ezek szóba is kerülhetnek, és még ha mi mondjuk vigyázunk is arra, hogy a szüleim előtt nem beszélünk ilyeneket, más is megmondhatja, esetleg valami rosszakaróm, stb. A hazudozás, hallgatás soha nem vezet jóra. Én valószínű a következőt fogom csinálni: igyekszem diplomát szerezni, állást szerezni, anyagilag függetlenedni, aztán akkor megmondom a szüleimnek, hogy engem nem érdekelnek a hülye barom elveik, én biztos, hogy amíg élek, szűz nőt nem fogok feleségül venni, ezt vegyék tudomásul.
2017. júl. 9. 13:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"szűz nőt nem fogok feleségül venni, ezt vegyék tudomásul."

Már látom, hogy halálosan szerelmes leszel egy szűzbe! :)))

"Ember tervez, Isten végez"

2017. júl. 9. 14:01
 14/22 A kérdező kommentje:
Nézd, utolsó, először is a Tankcsapdának is vannak nagy stílű számai (feltehetőleg onnan vetted az idézetet), de engem sok esetben eléggé félrevezettek és rossz képet alakítottak ki a szövegeik. A másik, én ismerem magam annyira, és tudom, hogy mire van szükségem. Le is írtam, hogy miért kellenek a "bukott" nők. Akivel most vagyok, őt is ismerem már másfél éve, de csak néhány hónapja járunk, és akkor kezdett előttem először nőként érdekessé válni, mikor megtudtam, hogy voltak kapcsolatai. Előtte is nagyon jó barátság volt köztünk, de nőként nem érdekelt. És most teljesen más, sokkal szebb, vonzóbb, jobb előttem, mint akár egy évvel ezelőtt mondjuk. És szinte meg vagyok veszve érte, mert érzem, hogy Ő rám bízta magát, rám bízta a korábbi kapcsolatainak a romjait is, és nekem ez kell.
2017. júl. 9. 14:11
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, a lelkisegély vonal, vagy ha nagyon rosszul vagy, a 112 tárcsázását javaslom.
2017. júl. 9. 14:14
 16/22 anonim ***** válasza:
Remélem, megtalálod az igazi társad. A Tankcsapdát nem ismerem egyáltalán, az idézet egy ősrégi közmondás.
2017. júl. 9. 14:14
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem fejezed be,mi?
2017. júl. 9. 14:33
 18/22 anonim ***** válasza:

Isten szemében egész biztos nem akkora bűn a paráznaság, mint ahogy az egyházak ezt beállítják. Valóban sokkal nagyobb bűn a hazudozás illetve mások félrevezetése, megkárosítása.

Az egyházak gyakorlata mégsem ezt mutatja.

Pl.:

A mi egyházközségünkben vannak olyan emberek, akikről mindenki tudja, hogy bármilyen aljas eszközhöz képesek folyamodni céljaik és hatalmuk eléréséért, mégis mehetnek áldozni.

Ellenben az a fiatalasszony, aki újraházasodott, mert nem bírta tovább elviselni az első férje megcsalásait, alkoholizmusát, agresszióját, ő sajnos nem áldozhat.

Így azt kell mondanom hogy igen, a gyakorlatban a legapróbb szexuális bűn is nagyobb bűn, mint akármilyen hazugság vagy mások tönkretétele...

2017. júl. 9. 14:48
 19/22 anonim ***** válasza:

Egy példa arra a viselkedésre, amikor a szülői "szeretet" (féltés?) agyonnyomja és eltorzítja az egyéniséget. Egyfelől nyuszi és nem mer a sarkára állni, másfelől ha úgy érzi, nincsenek a sarkában, ellentmond, ha kell, ha nem, ha értelmes, ha nem.

Nem kérdező, ezt a problémát csak egyféleképpen tudod megoldani. Ha minél kevesebbet foglalkozol vele, ha a szüleidet szereted, de nem beszélsz meg velük mindent, csak amiben tanácsra van szükséged. Akkor is szigorúan a tárgyra szorítkozva. Egyébként tanulsz, ismerkedsz a világgal, és éled az életed. Lehetőleg minél önállóbban. Hozz döntéseket és valósítsd meg. Eleinte kicsiket, mikor ráérzel, nagyobbakat. És mindig légy következetes, a körülményekre tekintettel, és ne dacból cselekedj. Soha nem vezet jóra.

2017. júl. 9. 15:06
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Már nagyon furdal a kíváncsiság (ennyi sok kérdés és válasz után), bár lehet nem kapok rá választ.

Melyik szekta agymosottja vagy?

2017. júl. 9. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!