Valaki hisz abban, hogy az embereket meg lehet átkozni?
Soha nem voltam vallásos, a családomban így neveltek. A babonákban sem hittem.
Néhány éve kezdődött az, hogy minden vasárnap erős fejfájásom van. Délelőtt kezdődik, délután pedig egy furcsa érzés társul hozzá: mindenféle szomorú gondolatok, félelmek (a magánytól) jönnek elő, ami egyébként más napokon nem fordul elő.
A fejfájás mellett hányingerem is van, és néha hasmenésem. Ideggyógyász szerint, ez migrén. Állítólag van olyan migrén, amelyik akkor jelentkezik, amikor sok munka után az ember végül a hétvégén ellazul, többet pihen.
Ennek lenne valami logikája, ha nem rólam lenne szó, mert én otthon dolgozom, magam osztom be a munkámat, és már egy ideje nem vasárnap pihenek. Szándékosan alakítottam át a munkámat, és a szokásaimat úgy, hogy a vasárnap olyan legyen, amilyen bármelyik munkanap.
Ez nem segített. Ezek szerint, az ideggyógyász tévedett.
Nem olyan régen találkoztam egy régi ismerőssel, aki egyébként nem tud semmit a problémámról. Amit mondott, megdöbbentő volt számomra.
Azt mondta, hogy néha beszélget az ex anyósommal, aki folyton szid és mindenfélének nevez azért, mert az unokája, a fiam, nem akarja tartani vele a kapcsolatot. Mindezért engem okol, mert szerinte én befolyásolom a gyermeket. Végül elmesélte neki, hogy minden vasárnap, a templomban elátkoz engem. Nem tudja, hogy az átoknak van-e hatása, de úgy érzi, hogy ez jót tesz neki, mert ezután megnyugszik és jól érzi magát.
Mi a véleményetek erről?
Szemésznél voltál már? Egy ismerősömnek is folyamatosan fájt a feje, járt mindenféle orvosnál, már agydaganatot is feltételeztek, de minden eredménye negatív lett.
Aztán valami rutinvizsgálatnál a szemész vette észre, hogy van valami repedés/sérülés a szemében és ez okozta a fejfájást.
Igen, szemésznél voltam, azért is, mert fülcsengésem van már 3 éve.
A gégész beutalt több vizsgálatra, a fülcsengésem miatt, így szemészhez is. Szemüveget viselek, ami megfelelő.
Szemfenék vizsgálatot is csinált, annyit írt a leletbe, hogy be vannak szűkülve az erek. Azt mondta, hogy ez okozhat migrént.
Ezt értem, de azt nem, hogy miért vasárnap??
Mivel feltetted ezt a kérdést, úgy néz ki te bizonyos fokig hiszel.
Mindannyian átok alatt vagyunk a bűneink miatt. Erre még rátesz egy lapáttal, ha tudatában is vagy a bűneidnek, és még rosszabb ha akinek tegyük fel ártottál, haraggal gondol rád.
A szabadulásért el kell ismerned mindent őszintén, amiben te vagy a hibás, és kérni Istent, hogy bár nem vagy méltó rá, de szabadítson meg a bűneid terhétől Jézus nevében. Ezután ha megkönnyebbültél, el kell menned hálából a volt anyósodhoz, és alázatosan, kedvesen megbeszélni vele a problémákat. Nem gond ha rögtön nem látsz rajta valódi békülést, mert ha részedről mindent megteszel, és Isten megbocsát neked, nem tartozol senkinek.
Szia
Nem tuom, hogy milyen egészségügyi problémád lehet, de nehogy bebeszéld magadnak, hogy az átok miatt fáj a fejed. Csak fölöslegesen terheled magadat, és olyan irányb viszi a gondolataidat, ami nem építő.
Azon kívűl teljesen biztos vagy abban, amit az anyósodról mondtak? Mert az írásod alapján ez szóbeszéd, és egyáltalán nem lehetsz meggyőződve az igazáról. De arra jó Sátánnak, hogy még inkább elrontsa két ember között a kapcsolatot! Inkább beszélgess a gyermekeddel arról, hogy miért nem szeret a nagyihoz menni? Pedig ott is szeretetet kap a gyermek, amit nem kellene tőle elvenni - ha tényleg szeretetet kapna.
Légy óvatos, mert ahogyan beszélsz a gyermek előtt a volt anyósodról, az hatással van a gyerek-nagyi kapcsolatára is.
Ha mindig ugyan abban az időben fáj a fejed, az fizikai okokon kívül pszichés ereetű is lehet.
Nem valami keresztényi anyósod van.
Itt az ateista-materialista Eu-ban meglepő lesz ez az állitás, de az átok miatt érzed rosszul magad. Sőt nem csak átok okozhat fejfájást hanem ha a hátad mögött szidalmaznak. Ezek mind olyanok mint a tőrszúrások, vagy ütések, csak nem fizikai hanem elsősorban lelki síkon okoznak kárt, ami manifesztálódhat betegségben is. Sőt Afrikában gyilkosságra is használják varázslók az átkot.
Hit nélkül nem sok mindent tehetsz.
Jézus azt momdja, hogy áldjátok azokat akik titeket átkoznak, tegyetek jót azokkal akik titeket gyűlölnek.
Meg kéne vizsgálni, hogy mennyire van alapja ennek az átoknak. Lehet csak annyit kéne még csinálnod, hogy beszélsz a fiaddal, és egy kicsit pozitiv oldalát megemlited anyósodnak, mintha kedvet akarnál hozni neki, hogy találkozzona mamájával.
Ha ezt a parancsot és hitbeli lépést betartod akkor nem szállhat rád az átka mert nem lesz jogalapja.
Az igazi megoldás pedig az lenne ha megtérnél Jézus Krisztushoz és befogadnád az örök életet és Ábrahám áldását az anyósod átkai helyett. :d
Dehogy megyek az anyósomhoz alázatosan, kedvesen "megbeszélni" a dolgokat!
Ő maga a gonosz, a legrosszabb fajtából!
Amikor férjnél voltam, azt kellett eltűrnöm, minden közös vasárnapi ebédnél, hogy minden rokont, ismerőst lehülyéz.
A nevük elé: "Az a hülye" szavakat tette.
Pl.: "Az a hülye Ildi" (az unokatestvére), vagy "Az a hülye Jutka" (a szomszéd), és így tovább...
Az asztalnál én nem szólalhattam meg (pedig kedves voltam), mert egyszerűen levegőnek néztek, úgy viselkedtek, mintha nem lennék ott!
A férjemet piszkálta ellenem, még egy bútordarabot vagy egy szőnyeget sem választhattam magamnak (a közös pénzünkből), mert azt mondta a férjemnek, hogy ne engedje meg, hogy beleszóljak, mert nekem nincs ízlésem. Fontos döntésekbe nem szólhattam bele, mert elhitette a férjemmel, hogy olyan buta vagyok, hogy nem lehet rám bízni semmit.
A szomszédasszonynak rendszeresen hazudott, hogy hozzánk jár takarítani, mert én olyan lusta vagyok, hogy soha nem takarítok. Soha nem takarított nálam!
Még sorolhatnám, mindazt, amivel tönkre tette a házasságunkat. Nem csak rólam hazudott rendszeresen, hanem minden rokonról, ismerősről.
A fiammal is csúnyán bánt, megalázta, kikészítette. Folyton rosszat mondott rólam, megpróbálta ellenem fordítani. Utált benne minden olyan tulajdonságot, ami rám emlékeztette, és ezt el is mondta a gyereknek.
Szerencsére, a gyermek nagyon okos, neki saját véleménye van. Ő döntött úgy, hogy távol akarja magát tartani a gonosztól.
Az ex anyósomról még annyit, hogy kommunista párttag volt, aki szinte egész életében kinevette a vallásos embereket.
Amikor még fiatal voltam és jártam a fiával, húsvétkor vittem nekik ajándékba festett tojásokat.
Kinevetett, azt mondta gúnyosan, hogy: "Talán csak nem vallásos valaki nálatok? Ez nem jó!"
Nyugdíjas korában viszont egyszer csak elkezdett úgy viselkedni, mintha vallásos lenne, de csak az emberek előtt, gondolom azért, hogy jobban tiszteljék.
Kiborultam, amikor hallottam, hogy mondta, hogy ő egész életében mindig nagyon vallásos volt...
Ő, aki kommunista volt, és kinevette, megalázta a vallásos embereket?
Jó de most van egy probléma, amit szeretnél megoldani nem?
Gonoszt gonosszal nem lehet legyőzni hanem csak jóval.
Ha viszont-gyűlölöd az anyósod akkor jönni fognak továbbra is az átkai.
Azért mondtam, hogy ezt csak hittel lehet megoldani.
Isten maga a szeretet és csak akkor segít nekünk ha mi is jóindulatúak vagyunk mindenki felé még azok felé is akik gyülölnek minket vagy ártottak nekünk.
A negatív gondolatok is csak ártanak az agynak.
Nem kell találkozni az anyósoddal, elég a probléma megszüntetéséhez annyi amit irtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!